Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Αλέξης Τσίπρας: Δεσμευθείτε ότι θα παραιτηθείτε, εάν αποδειχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς και την ηγεσία του Στρατεύματος;

Ομιλίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ: Πρωτολογία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

8/12/2022

Βασικά σημεία

– Επί ενάμιση μήνα κρύφτηκε ο κ. Μητσοτάκης από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Απέδειξε την ενοχή του και τη δειλία του.
– Δύο πρώην Πρωθυπουργοί σας λένε ευθέως ότι η επίκληση του απορρήτου ζημιώνουν τη Δημοκρατία. Οι σταγόνες που νιώθετε δεν είναι βροχή, είναι από την παράταξή σας.
– Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να κρύψετε τα ίχνη σας. Την ενοχή σας τη δηλώνουν οι πράξεις σας εδώ και 4 μήνες, ακόμα και αν δεν υπήρχε κανένα στοιχείο
– Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε την υπαγωγή της ΕΥΠ στο γραφείο του; Εγώ το έκανα; Ο κ. Σαμαράς; Ο κ. Καραμανλής; Ο κ. Σημίτης; Ποιος; Έχετε το θράσος να αφήνετε υπονοούμενα. Την μετατρέψατε από υπηρεσία πληροφοριών σε υπηρεσία παρακολουθήσεων.
– Ποιος έσπευσε να αλλάζει το νόμο για να βάλει τον κολλητό του που δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου;
– Ποιος έφερε διάταξη που απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους έπεσαν θύματα παρακολούθησης, 10 μέρες μετά το αίτημα Κουκάκη;
– Ποιος αποφάσισε να μην κληθούν στην Εξεταστική κρίσιμα πρόσωπα για το σκάνδαλο των υποκλοπών;
– Ποιος επικαλέστηκε το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας για να αδρανοποιήσει την Εξεταστική Επιτροπή; Τίνος κόμματος είναι τα στελέχη που απειλούσαν με 10ετή ποινή φυλάκισης όσους δεν τηρήσουν το απόρρητο και πουν την αλήθεια;
– Ποιος αρνείται να δώσει τα 6 ονόματα αστυνομικών που αποσπάστηκαν στο ΚΕΤΥΑΚ για να χειρίζονται το παράνομο λογισμικό για λογαριασμό της ΕΥΠ.
– Ποιος αρνήθηκε να ζητήσει τη συνδρομή της ΑΔΑΕ για να γίνει έρευνα στους παρόχους , για να αποκαλυφθεί αν είναι μυθεύματα ή αν υπάρχει αλήθεια στις αποκαλύψεις.
– Όλα αυτά εσείς, όχι κάποιος τρίτος κ. Μητσοτάκη τα αποφασίσατε.
– Από ποιον εξαπατηθήκατε, από τον ανιψιό σας; Η εθνική ασφάλεια της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση.
– Εσείς δεν είπατε ότι τον αποπέμψατε, φορτώνοντάς του την ευθύνη; Ο ίδιος στην Θεσμών και Διαφάνειας είπε ότι ουδέποτε τον αποπέμψατε, ότι παραιτήθηκε και τον παρακαλούσατε να μείνει. Θα μας πείτε ποια είναι η αλήθεια; Φέρτε εδώ τα πρακτικά, να τελειώσει το παιχνίδι με τους θεσμούς.
– Είστε τελικά εξαπατημένος και παραπλανημένος από το ίδιο σας το αίμα ή ότι είστε επικίνδυνος; Αν είστε παραπλανημένος είναι ανεπαρκής, αν είστε ο φυσικός και ηθικός αυτουργός αυτής της πληγής στη Δημοκρατία είστε ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός.
– Μετά από 40 μέρες κρυφτό εμφανίζετε τον εαυτό σας ως θύμα. Αντί να δώσετε απαντήσεις παρουσιάζεστε ως θύμα.
– Γιατί δεν έχετε μηνύσει αυτούς τους άθλιους δημοσιογράφους που κάνουν τις αποκαλύψεις αφού είναι συκοφάντες; Έστω αυτοί για τους οποίους αναδεικνύονται διαρκώς στοιχεία.
– Την ίδια στιγμή που τους λέτε συκοφάντες, και δεν τους μηνύετε, τους απειλείτε κιόλας ότι αν φέρουν αποδείξεις θα πάνε φυλακή. Και ζητάτε αποδείξεις από αυτούς που τρομοκρατείτε.
– Κάντε μήνυση στους συκοφάντες να πάνε φυλακή.
– Αν όλοι είναι συκοφάντες και είστε αθώος, αποχαρακτηρίστε τώρα το απόρρητο για να μιλήσουν όσοι κράτησαν το στόμα τους κλειστό στην Εξεταστική.
– Αν είστε αθώος συνδράμετε στο έργο της ΑΔΑΕ.
– Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί για να χειρίζονται το παράνομο λογισμικό.
– Ψηφίστε μία τροπολογία που να επαναφέρει την ενημέρωση από την ΑΔΑΕ στα θύματα παρακολούθησης σε παρόντα χρόνο, όχι σε τρία χρόνια.
– Χθες ζήτησα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να αναζητήσει τα στοιχεία που λέτε ότι δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με το νόμο έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε. Την επικροτείτε αυτήν την κίνηση ή θα κρυφτείτε πίσω από το απόρρητο;
– Γιατί διαβάζω διαρροές από χθες ότι εκτροπή θα αποτελεί όχι το να κρύψετε την αλήθεια αλλά το να εφαρμοστεί ο νόμος και να πάρουμε τα στοιχεία. Θέλετε να εφαρμοστεί ο νόμος ή όχι;
– Δεσμεύεστε ότι είναι ψευδή ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς, άλλα πολιτικά πρόσωπα, κυβερνητικούς αξιωματούχους και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων; Περιμένω μία ξεκάθαρη απάντηση.
– Παρακολουθούσε η ΕΥΠ και άλλους ευρωβουλευτές; Τους επικεφαλής των εξοπλισμών; Τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων;
– Εμείς δεν επικαλεστήκαμε το απόρρητο για να κρύψουμε τις ανομίες μας, λειτουργήσαμε θεσμικά, δεν κάναμε την ΕΥΠ τσιφλίκι μας.
– Υπάρχει περίπτωση η ΕΥΠ να παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Φλώρο;
– Δεσμευθείτε ότι θα παραιτηθείτε εάν αποδειχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς και την ηγεσία του Στρατεύματος, δεν μπορείτε να καθίσετε ούτε μία μέρα.
– Έπρεπε να αποκαλυφθεί ότι ακούτε τη μισή Ελλάδα για να ανακαλύψετε τα θεσμικά κενά; Δεν έχουν διασύρει τα θεσμικά κενά τη δημοκρατία μας, ήταν η πολιτική σας απόφαση.
– Το νομοσχέδιο που φέρνετε, που έχει αποδομηθεί πλήρως, από επιστήμονες, την επιστημονική υπηρεσία της βουλής και τις ανεξάρτητες αρχές, έρχεται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία θεσμική εκτροπή.
– Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένα κακουργήματα από τη διοίκηση και την κυβέρνηση. Καμία ασάφεια δεν σας οδήγησε να παρακολουθήσετε τους κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Υπήρξε η επίκληση της εθνικής ασφάλειας. Προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας και για αυτό δεν μας τον είπατε ποτέ.
– Επιτρέπει το υπάρχουν θεσμικό πλαίσιο στο πρέντατορ να λειτουργεί στην Ελλάδα ; Φυσικά όχι, συνεπάγεται ποινές κάθειρξης.
– Αφήστε την καραμέλα περί μετατροπής του κακουργήματος σε πλημμέλημα.
– Οι υπαίτιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σειρά κακουργημάτων, με αυτόν τον υπάρχοντα ποινικό κώδικα.
– Γιατί στήνετε αυτό το αφήγημα για τον ΠΚ; Γιατί λειτουργείτε ως συνήγορος υπεράσπισης όσων διέπραξαν τα αδικήματα. Πιστέψτε με, δεν αλλάξαμε τον ΠΚ για να πέσετε στα μαλακά εσείς που διαπράξατε τα αδικήματα.
– Το πρόβλημα είναι η τροπολογία σας για να κρύψετε την παρακολούθηση Κουκάκη. Και μόνο αυτό επιβεβαιώνει την ενοχή σας. Θελήσατε να τυφλώσετε την ΑΔΑΕ.
– Πόσοι εισαγγελείς σας χρειάζονται για να μην παρανομείτε; Πόσοι;
– Η άθλια πολιτική σας που βαθαίνει τις ανισότητες, που αναδιανέμει τον πλούτο στους ισχυρούς, είναι μία πολιτική που δεν μπορεί να υλοποιηθεί με άλλα μέσα. Οι άθλιες πολιτικές θέλουν και άθλιες μεθόδους.
– Όποιος έχει ασελγήσει στη Δημοκρατία θα λογοδοτήσει και στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/137524/Al.-Tsipras:-Desmeytheite-oti-tha-paraiththeite-ean-apodeichthei-pws-h-EYP-parakoloythoyse-ypoyrgoys-kai-thn-hgesia-toy-Strateymatos.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων