Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Αλέξης Τσίπρας: Είστε ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί – Αν δεν καταργήσετε την τροπολογία σας για την ΑΔΑΕ και τις παρακολουθήσεις, φοβάστε γιατί είστε ένοχος – Για να τελειώνουμε με τους φθηνούς συμψηφισμούς, κάντε ξεχωριστή Εξεταστική μόνο για την περίοδο 2015-2019, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε

Αναλυτικά η δευτερολογία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εδώ

26/08/2022

Βασικά σημεία δευτερολογίας:

–          Κ. Μητσοτάκη την δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη. Πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο απαλλαγής της Δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές.
–          Έθεσα μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα. Δεν απαντήσατε, επαναλαμβάνω μήπως και απαντήσετε
–          Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που παρακολουθήσατε τον κ. Ανδρουλάκη. Το επιχείρημα ότι θα το πείτε στον ίδιο είναι αστείο.
–          Δεν κάνατε καμία αναφορά για τον κ. Κουκάκη. Είπα πολύ βαριά πράγματα. Για τις αλλαγές στον ΠΚ για να δώσετε τη δυνατότητα ασυλίας σε δεκάδες τραπεζίτες που είχαν ανοιχτές υποθέσεις και για να αποδεσμεύσετε εκατοντάδες εκατ. Ευρώ που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα. Γιατί δεν είπατε κουβέντα;
–          Δεν απαντήσατε τίποτα για το πόσους ακόμα ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε
–          Πότε ενημερωθήκατε, αφού λέτε ότι δεν γνωρίζατε, ότι ήταν σε παρακολούθηση ο κ. Ανδρουλάκης;
–          Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε τον ψόφιο κοριό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε κ. Μητσοτάκη όταν στείλατε τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Πιερρακάκη ότι ο Κοντολέων θα έλεγε ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησαν τον Ανδρουλάκη ή άλλους πολιτικούς;
–          Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ μετά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως λόγοι εθνικής ασφάλειας είναι η περίπτωση υβριδικού πολέμου ή περίπτωση κατασκοπείας. Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε καμία περίπτωση τέτοια; Και δεν ντρέπεστε να κουνάτε και το δάχτυλο;
–          Η ομιλία σας δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά. Είπατε από το βήμα της Βουλής ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται.
–          Ο κ. Βενιζέλος λέει ότι προφανώς και πρέπει  να υπάρχει εξαίρεση στο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας για εκλεγμένο βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Άλλο πράγμα είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας γενικά και αόριστα και άλλο το ζήτημα ενδεχόμενου εγκλήματος.
–          Είστε πολύ προβλέψιμος στις θλιβερές παρεμβάσεις που κάνατε. Αναδείξατε από το βήμα της Βουλής την τοξικότητα, αναφερθήκατε σε όλες τις τοξικές αναρτήσεις του διαδικτύου.
–          Θέλετε να πείσετε ότι είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις. Ο κ. Πανούσης έκανε δήλωση, ουδέποτε είπα ότι με παρακολουθούσαν, η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καταγγείλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις. Όλα αυτά αναδεικνύουν τον πανικό σας, δεν κρύβεται.
–          Δεν θα κρυφτείτε πίσω από τέτοιες καταγγελίες. Αν έχετε οποιαδήποτε σοβαρή καταγγελία που να αφορά την περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην διστάσετε αύριο κιόλας να την πάτε στον εισαγγελέα.
–          Θα είχε αλήθεια έστω και ένα στοιχείο που ενοχοποιεί την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης και εδώ και τρία χρόνια, και δεν θα το είχε χρησιμοποιήσει;
–          Δεν θα στήνατε εξεταστική αν είχατε μία σοβαρή καταγγελία;
–          Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί. Προσπαθείτε μάταια να ανακαλύψετε εκ των υστέρων συμψηφισμούς.
–          Το τελευταίο σας επιχείρημα δεν είναι ότι είστε αθώος, αλλά ότι όλοι κάνουμε τα ίδια.
–          Δεν είμαστε όλοι το ίδιο δεν είμαστε όλοι γόνοι μίας αριστοκρατίας με δικαιώματα ιδιοκτησίας στο κράτος και τη χώρα.
–          Δεν αντιμετωπίζουν όλοι στην αίθουσα το κράτος ως λάφυρο
–          Κ.  Μητσοτάκη εγώ δεν πήρα την ΕΥΠ στην ευθύνη μου.
–          Λέτε αδιανόητα πράγματα, ότι δεν ξέρετε η ΕΥΠ ποιον παρακολουθεί. Αδιανόητα πράγματα. Ότι δηλαδή κάθε διοικητής της ΕΥΠ φτιάχνει ένα παρακράτος χωρίς δημοκρατικό έλεγχο.

–          Επί των ημερών μας δεν υπήρξε ούτε ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού που να έπεσε θύμα επισύνδεσης. Ούτε ένας δημοσιογράφος γιατί μας ενοχλούσε για την έρευνά του.
–          Δεν διανοήθηκα ποτέ να προβώ σε τέτοια κακοποίηση κράτους δικαίου
–          Δεν άλλαξα το νόμο για να βάλω έναν τυχάρπαστο διοικητή χωρίς προσόντα.
–          Και δεν έδωσα εντολή παρακολούθησης για κανέναν πολιτικό αρχηγό και πολιτικό μου αντίπαλο.
–          Επί των ημερών μας η ΕΥΠ προσανατολίστηκε όχι στον εσωτερικό εχθρό αλλά στους εξωτερικούς.
–          Και τα γνωρίζετε γιατί με εντολή μου κάθε έξι μήνες ο τότε διοικητής σας ενημέρωνε αναλυτικά.
–          Επί των ημερών μας έγιναν δύο μεγάλες έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα. Η μία έχει προχωρήσει δικαστικά, η άλλη δεν ξέρω γιατί δεν έχει προχωρήσει.
–          Επικαλείστε πράγματα που ξέρετε και μπερδεύετε και τα επίθετα κ. Μητσοτάκη.
–          Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Για να τελειώνουμε με τους φθηνούς αντιπερισπασμούς. Θέλετε κ. Μητσοτάκη να ελέγξετε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ; Κάντε εξεταστική ξεχωριστή μόνο για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Όσες εξεταστικές θέλετε.
–          Ποιον θέλετε να φοβερίσετε όταν μιλάτε για επέκταση από το 2012; Τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Δένδια; Αφήστε τα κόλπα και τις μαφιόζικες πρακτικές. Φτιάξτε εξεταστική για την περίοδο 15-19 και μόνο, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
–          Η έρευνα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη θα γίνει αυτοτελώς και κατά προτεραιότητα.
–          Δεν μας αρκεί να πείτε εξ όσων γνωρίζω κανείς ακόμα. Υπάρχει μία και μόνο απάντηση: Είτε θα καταργήσετε την τροπολογία που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ερευνήσει αν έπεσε θύμα παρακολούθησης, είτε αν δεν το κάνετε η απάντησή σας είναι ότι είστε ένοχος και φοβάστε κ. Μητσοτάκη.
–          Είναι πολύ αστείο να προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα εσωτερικού εχθρού, και αστάθειας αν η κυβέρνησή σας φύγει. Δεν είστε ταυτισμένος με το εθνικό συμφέρον. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αποσταθεροποίησης αν εσείς δεν είστε πρωθυπουργός.
–          Αν είναι παράλυτη μία κυβέρνηση που θα προκύψει από συνεργασία, πόσο πιο παράλυτη θα είναι από την κυβέρνησή σας;
–          Είστε ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών
–          Υποκλοπέας συνδιαλέξεων να είστε, υποκλοπέας της εξόδου από τα μνημόνια όχι.
–          Προτάσεις ΓΙΑ ΕΥΠ:
α) Άμεση κατάργηση του άρθρου 87 ν. 4790/2021 με το οποίο απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της διενέργειας από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας» άρσης απορρήτου.
β) Νομοθετικός ορισμός της έννοιας της «εθνικής ασφάλειας», προκειμένου η υπηρεσία να μπορεί να επικεντρωθεί στα καθήκοντά της που αφορούν τη γεωπολιτική και την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και κατασκοπείας και όχι εκείνους που βαφτίζονται ως «εσωτερικοί εχθροί».
γ) Τεκμηριωμένη αιτιολογία των εισαγγελικών διατάξεων που αφορούν λόγους «εθνικής ασφάλειας».
δ) Η έγκριση των παρακολουθήσεων να μη γίνεται από εισαγγελικό λειτουργό και μάλιστα «ενταγμένο» στην ΕΥΠ, αλλά από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς εξοικειωμένους με τον έλεγχο νομιμότητας της διοικητικής δράσης. Σε αυτούς θα γνωστοποιούνται το όνομα και η ιδιότητα του θιγόμενου από άρση απορρήτου για λόγους «εθνικής ασφάλειας».
ε) Επιλογή του διοικητή της ΕΥΠ με διαδικασία στην οποία θα συμμετέχει ουσιαστικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η ΑΔΑΕ.
ζ) Ενίσχυση της ΑΔΑΕ με προσωπικό, επιστήμονες και τεχνικά μέσα, με ένα πρόγραμμα άμεσης κάλυψης των σχετικών αναγκών. Η ΑΔΑΕ να αποκτήσει ρητή αρμοδιότητα έκφρασης γνώμης για την επάρκεια της αιτιολογίας των διατάξεων άρσης του απορρήτου και για την τυπική μόνο ή ουσιαστική τήρηση των όρων και προϋποθέσεων του νόμου από τη δικαστική αρχή που εγκρίνει τα αιτήματα της ΕΥΠ.
η) Εποπτεία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επί της ΕΥΠ, χωρίς δυνατότητα να της αντιταχθεί οποιουδήποτε είδους απόρρητο σχετικό με τις δαπάνες και συμβάσεις της.
Προσέξτε το ειδικά αυτό το τελευταίο, γιατί φοβάμαι ότι και εκεί θα ανοίξει μία μεγάλη φάμπρικα με τα απόρρητα, το ύψος τους και τις συμβάσεις.

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EYROKINISSI

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/132147/Al.-Tsipras:-Paraiththeite-k.-Mhtsotakh—Den-yparchei-gia-emas-allos-dromos-apo-ton-anendoto-thesmiko-agwna.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων