Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αλέξης Τσίπρας: Προοδευτική κυβέρνηση των νικητών, το βράδυ των εκλογών

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA με τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

14/2/2023

Απέναντι στους νόμους Κατσέλη και Σταθάκη που προστάτευσαν την πρώτη κατοικία, ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε έναν πτωχευτικό κώδικα που αίρει κάθε προστασία, φέρνοντάς μας μπροστά στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει δει η χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Είναι στρατηγική της κυβέρνησης αυτό που συμβαίνει και που έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει κάποιους λίγους που θα βγάλουν εκατομμύρια ενώ η μεγάλη πλειοψηφία, η μεσαία τάξη, θα υποστεί μια τρομακτική αφαίμαξη.

Αυτό έκανε άλλωστε και ο κ. Πάτσης που ήταν βουλευτής της ΝΔ. Έκανε το «κοράκι». Είχε πάρει ένα δάνειο τέσσερα εκατ. ευρώ για να αγοράσει δάνεια 64 εκατ. ευρώ. Ο γιος του κ. Πάτση ήταν τομεάρχης της ΝΔ στον τομέα μη εξυπηρετούμενων δανείων, διότι είχε το «know-how».

Δεν είναι λοιπόν «λάθος», είναι σχέδιο.

Είναι κρίσιμο να αποσυρθεί ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ, για τον οποίο είχαμε καταθέσει πρόταση μομφής. Δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας με κανονιστικό πλαίσιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε μόνιμες παροχές για τους συνταξιούχους.

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης, λίγο πριν από τις εκλογές, εξαγγέλλει 300 εκατ. ευρώ έναντι των επτά δισ. ευρώ που δεν έχει δώσει. Ένα φιλοδώρημα. Καμία κυβέρνηση δε σώθηκε από αυτό. Το κλίμα δεν αλλάζει με τέτοιου είδους παροχές λίγο πριν από τις κάλπες.

Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για επιδοματική πολιτική όταν στήριζε τους πιο ευάλωτους, τους αδύναμους. Σήμερα, η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια από μια φιλελεύθερη -υποτίθεται- κυβέρνηση.

Η μάχη των εκλογών δεν είναι αμιγώς ιδεολογική όταν το διακύβευμα είναι η επιβίωση και η ίδια Δημοκρατία. Συντηρητικοί πολίτες δεν αισθάνονται καθόλου καλά με αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορούν να δώσουν καμία απάντηση στο γιατί ο κ. Μητσοτάκης, που ήρθε ως ένας φιλελεύθερος πολιτικός που θα σεβόταν τους θεσμούς, παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα και δε λέει κουβέντα.

Πιστεύω στην κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας που θα είναι κυβέρνηση των νικητών το βράδυ των εκλογών. Είναι το μοναδικό σενάριο που μπορεί να δώσει μία σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση μακράς πνοής.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/140636/Al.-Tsipras:-Proodeytikh-kybernhsh-twn-nikhtwn-to-brady-twn-eklogwn.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων