Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Αν η αναζήτηση της αλήθειας είναι έγκλημα, όπως αναζητεί η ΑΔΑΕ, τότε είμαστε πολλοί αυτοί που πρέπει να συλληφθούμε

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV (στη δημοσιογράφο E. Κοσμοπούλου)

11/1/2023

Για την παρέμβαση του εισαγγελέα Ι. Ντογιάκου στην ΑΔΑΕ

Η απαράδεκτη και αντισυνταγματική γνωμοδοτική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Ντογιάκου δεν είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Ο κ. Ι. Ντογιάκος υπήρξε επιλογή του Κ. Μητσοτάκη αναθέτοντάς του «ειδικό ρόλο» στο τελευταίο έτος της θητείας του, αναδεικνύοντάς τον σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Για να έρθουμε όμως στην ουσία της υπόθεσης των υποκλοπών, πρέπει να τονίσω ότι η ΑΔΑΕ έκανε έρευνα, όπως όφειλε εκ του Συντάγματος να κάνει.  Είναι η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και αυτό ακριβώς έπραξε.  Αποτάθηκε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να συλλέξει τα στοιχεία των ατόμων που παρακολουθούνται όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει.  Ο κ. Χρ. Ράμμος που είναι επικεφαλής της Αρχής είναι αντιπρόεδρος του ΣτΕ ε.τ., μία ιδιότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.  Επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι δεν γνωμοδοτεί η δικαιοσύνη γενικά, αλλά ένας συγκεκριμένος εισαγγελέας, ο οποίος μάλιστα απειλεί και με κάθειρξη.  Προφανώς σεβόμαστε τον θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Από τη μία πλευρά έχουμε σε εξέλιξη το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, έχουμε τις υποθέσεις βουλευτών της κυβέρνησης για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και από την άλλη έχουμε την προσπάθεια του κ. Ντογιάκου να παρεμποδίσει την μόνη Αρχή που έχει το απόλυτο δικαίωμα να αναζητεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης των παράνομων παρακολουθήσεων χρησιμοποιώντας μέχρι και απειλές για κάθειρξη.  Η ενέργεια-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Ντογιάκο για άρση της ασυλίας του, δεν ήταν ενέργεια εντυπωσιασμού, αλλά μία λογική αντίδραση, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει ενημέρωση.

Σε μια εποχή που το σταθερό μότο του Κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του είναι η άγνοια για όλα τα σκάνδαλα και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, η προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της ΑΔΑΕ είναι εκτός από αντισυνταγματική και προκλητική.  Η αυθαίρετη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου έρχεται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου και αυτό δεν μπορεί κανένας να το παραβλέψει ούτε να προφασιστεί ότι δεν το γνωρίζει. Α ν η αναζήτηση της αλήθειας είναι έγκλημα, όπως αναζητεί η ΑΔΑΕ, τότε είμαστε πολλοί αυτοί που πρέπει να συλληφθούμε.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/138823/G.-Mpalafas:-An-h-anazhthsh-ths-alhtheias-einai-egklhma-opws-anazhtei-h-ADAE-tote-eimaste-polloi-aytoi-poy-prepei-na-syllhfthoyme.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων