Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στoυς δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα)

26/1/2023

Για την πρόταση δυσπιστίας

Η ΝΔ όλο το διάστημα της δικής μας διακυβέρνησης, αλλά και μέχρι πριν λίγους μήνες, δεν είχε μιλήσει ποτέ για παρακολουθήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκ των υστέρων, κι αφού πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη», αρχής γενομένης με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, η ΝΔ «ανακαλύπτει» παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ. «Παραμύθια» και χωρίς καμία αξία όλα όσα λέγονται με μόνο στόχο τον αντιπερισπασμό.

Η ουσία όμως είναι μία και μοναδική. Οι παρακολουθήσεις πολλών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος και άλλοι τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο και, μάλιστα, προκαλεί μείζον θέμα για την εθνική μας ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι το γεγονός των παρακολουθήσεων δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε από τα στελέχη της κυβέρνησης. Άρα, μένει να μάθουμε γιατί παρακολουθήθηκαν και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γι΄ αυτό.

Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη, δεδομένου ότι με δική του πρωτοβουλία η ΕΥΠ πέρασε στην αρμοδιότητά του. Ας μην ξεχνάμε, ότι η αρμόδια, βάσει Συντάγματος, Αρχή Διασφάλισης των Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της Βουλής για τα ευρήματά της. Άρα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, ούτε να γίνονται προσπάθειες να θολώσουν τα νερά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ονόματα.

Είναι ντροπή για τη δημοκρατία και για τη χώρα μας αυτό που συμβαίνει.

Για τις κατηγορίες κατά του Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με έξι κατηγορίες αρχικά, τέσσερις κακουργηματικές και δύο πλημμεληματικές.  Πριν «αλέκτορα λαλήσαι τρις» οι τέσσερις κατηγορίες εξαφανίστηκαν και έμειναν δύο, η μία κακουργηματική και η άλλη πλημμεληματική. Μετά την κατάθεση Στουρνάρα και άλλων ακυρώθηκε η τελευταία κακουργηματική. Και έχει μείνει η πλημμεληματική περί παράβασης καθήκοντος που συνδέεται με την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνησή μας και ο Νίκος Παππάς να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο να δικάζεται σε Ειδικό Δικαστήριο.

Σήμερα, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου διερωτώνται ποιος ο λόγος που επελέγη το Ειδικό Δικαστήριο για όσα είπε η γραμματέας του Καλογρίτσα και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Έχουμε δηλώσει ότι η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να υπάρξει σύγκλιση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Σε αυτές τις δυνάμεις περιλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/139623/G.-Mpalafas:-Briskomaste-mprosta-se-ena-karampinato-skandalo-me-ypografh-Mhtsotakh1.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων