Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Επειδή η κυβέρνηση μας κατηγορεί ότι δεν κάνουμε προτάσεις, της προτείνουμε να δώσει το κοινωνικό μέρισμα που δίναμε κατά τη διακυβέρνησή μας στο τέλος του χρόνου σε όλες τις ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β΄3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στoυς δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Ά. Παυλόπουλο)

8/12/2022

Για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που συζητείται σήμερα στη Βουλή:

Το νομοσχέδιο αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης. Είναι ένα νομοσχέδιο που θα το ψηφίσουν μόνο οι βουλευτές της  ΝΔ.

Εκτός, όμως, από τα κόμματα διαφωνούν και όλοι οι θεσμοί που έχουν κατεξοχήν λόγο.  Διαφωνεί, καταρχήν, όπως είδαμε από τις δηλώσεις του προέδρου κ. Ράμμου η Αρχή Διασφάλισης του Απόρρητου των  Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Η κύρια, δηλαδή, αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για θέματα παρακολουθήσεων και επισυνδέσεων.  Όπως, επίσης, διαφωνεί η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Επιπλέον, η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων και η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών.

Άρα, δεν είναι ζήτημα αντιπολίτευσης και άγονης κριτικής. Και αυτό γιατί είναι ένα νομοσχέδιο που δεν λύνει ζητήματα, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση.  Και για να γίνω συγκεκριμένος θα αναφέρω κάποια βασικά αρνητικά σημεία: πρώτο, η ενημέρωση του παρακολουθούμενου, η οποία θα γίνεται μετά το πέρας τριετίας από τη λήξη της παρακολούθησης. Δεύτερο, δεν έχει αναδρομική ισχύ.  Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι οι υποθέσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, κ.λπ. θα «καλυφθούν».  Τρίτον, τα στοιχεία θα καταστρέφονται μετά από ένα εξάμηνο.

Όλα δείχνουν ότι είναι ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.  Μία υπόθεση που εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα κάθε βδομάδα.  Πρόσφατα μάθαμε ότι παρακολουθείται η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Φλώρος.  Προκαλεί εντύπωση ότι για μία τόσο σοβαρή καταγγελία δεν έχει γίνει επίσημη διάψευση.  Δεν μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να δηλώνει άγνοια, όταν ήταν προσωπική του επιλογή η υπαγωγή της υπηρεσίας της ΕΥΠ στην αρμοδιότητά του.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις και στοιχεία λειτουργίας μιας παρακρατικής δομής και αυτό πρέπει να διαλευκανθεί. Δεν είναι υπόθεση της αντιπολίτευσης ή μερίδας ΜΜΕ. Είναι υπόθεση που αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.  Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της ΝΔ και βουλευτές έχουν διαφωνήσει στη στρεβλή χρήση του απόρρητου και, μάλιστα, κάποιοι αντικαταστάθηκαν γι΄ αυτό από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για παράνομες παρακολουθήσεις κατά τη διακυβέρνησή μας είναι θλιβερές. Πέντε χρόνια μετά και αφού πιάστηκαν με «την γίδα στην πλάτη» ανακάλυψαν τις παράνομες παρακολουθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.  Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την έλλειψη φερεγγυότητας των καταγγελιών και τι εξυπηρετεί αυτή η προσπάθεια.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/137523/G.-Mpalafas:-Epeidh-h-kybernhsh-mas-kathgorei-oti-den-kanoyme-protaseis-ths-proteinoyme-na-dwsei-to-koinwniko-merisma-poy-diname-kata-th-diakybernhsh-mas-sto-telos-toy-chronoy-se-oles-tis-eyalwtes-kathgories-plhthysmoy.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων