Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Η αποκάλυψη από ξένους παράγοντες της αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία δεν τιμά τη χώρα μας

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον διαδικτυακό κανάλι ONE CHANNEL (στη δημοσιογράφο Μ. Μπάρμπα)

02/06/2022

Για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Η απόκρυψη από την κυβέρνηση και η αποκάλυψη από ξένους παράγοντες της αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία δεν τιμά τη χώρα μας.  Στην περίπτωση των τεθωρακισμένων η αποκάλυψη έγινε από τον καγκελάριο της Γερμανίας, κ. Σολτς.  Αφού, ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του υποστηρίζουν ότι τα πράγματα είναι απλά, θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει πρώτοι τον ελληνικό λαό και τη Βουλή καταθέτοντας και τους λόγους που οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση και όχι να κινούνται εν κρυπτώ.

Επιπλέον, προσπαθούν να παρουσιάσουν μια πλασματική εικόνα σε σχέση με το υλικό αποστολής.  Οι πληροφορίες δείχνουν ότι η Γερμανία προκειμένου να μην διαταράξει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Ρωσία, βάζει την Ελλάδα να στείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικαταστήσει με άλλου τύπου. Το πρώτο που πρέπει να σχολιάσω είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα τεθωρακισμένα αυτά βρίσκονται κυρίως στα νησιά μας. Σε μία φάση, δηλαδή, που οι κίνδυνοι από την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα είναι υπαρκτοί, η κυβέρνηση αποφασίζει να αποδυναμώσει στρατιωτικά τα νησιά μας. Το δεύτερο είναι ότι επιτείνεται η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, με τη μετατροπή μας σε επισπεύδοντες.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», λέει ένα ρητό μας.  Και είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μητσοτάκης κρύβει την αλήθεια και προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά μία απόφαση που βρίσκει αντίθετη την ελληνική κοινωνία. Έχουμε ξεκάθαρα καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, αλλά είμαστε αντίθετοι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού. Είμαστε υπέρ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Το ίδιο πιστεύει και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την πολιτικά υποκριτική στάση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που ενώ έχει θέση υπέρ του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, υποστηρίζει σθεναρά τους Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, «σπάζοντας» το ευρωπαϊκό εμπάργκο.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/128414/G.-Mpalafas:-H-apokalypsh-apo-ksenoys-paragontes-ths-apostolhs-stratiwtikoy-ylikoy-sthn-Oykrania-den-tima-th-chwra-mas.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων