Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Η διαλεύκανση του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών αποτελεί πρώτιστο πατριωτικό καθήκον

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 (στo δημοσιογράφο Αντ. Ραυτόπουλο)

02/09/2022

Για τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών

Κατ’ αρχήν, μιλάμε για μια κυβέρνηση και, ιδιαίτερα, για έναν πρωθυπουργό που είναι εντελώς απομονωμένος και πιεσμένος από τις συνεχείς αποκαλύψεις και από την αρνητική δημοσιότητα στα διεθνή ΜΜΕ.  Παρόλο που η κυβέρνηση χαρακτήρισε το ζήτημα των υποκλοπών σαν «παρωνυχίδα», αποτελεί μέγα σκάνδαλο και δεν μπορεί να καταλαγιάσει.  Το καινούριο στοιχείο είναι η αποκάλυψη της συνεχούς παραβίασης του Συντάγματος με την προσχηματική επίκληση του απόρρητου των παρακολουθήσεων.

Να συμπληρώσουμε, εδώ, ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι το μοναδικό ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση περιφρονεί και παραβιάζει το Σύνταγμα.  Σήμερα, για παράδειγμα, είχαμε την τοποθέτηση της κας Κεραμέως σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, μια τοποθέτηση που κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου.

Επιστρέφοντας στο ζήτημα των υποκλοπών, τόσο ο κ. Δημητριάδης, ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού και ενδιάμεσός του με την ΕΥΠ, όσο και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντας επικαλέστηκαν, με τις ευλογίες του πρωθυπουργού, το απόρρητο ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και αρνήθηκαν να απαντήσουν σε εύλογες ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Είναι και το Βατερλώ του Κ. Μητσοτάκη που συνεχίζεται και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.  Το ζήτημα του απορρήτου το έθεσε ξεκάθαρα, μεταξύ άλλων, και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στα Ανώγεια δηλώνοντας ότι η απαίτηση για κάθαρση είναι πέρα και πάνω από κάθε άποψη περί του απορρήτου. Επίσης, έχουμε τον βουλευτή της ΝΔ κ. Τζαβάρα, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο οποίος αμφισβήτησε και αυτός την ερμηνεία περί απορρήτου που διακινεί η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης. Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, δήλωσε ότι στις περιπτώσεις αυτές το Σύνταγμα υπερέχει του απορρήτου.

Είναι σαφές ότι υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη. Προκειμένου να υποστηριχθεί αυτή η προσπάθεια, ο Κ. Μητσοτάκης καταφεύγει σε παραδοξολογίες, όπως οι πρόσφατες δηλώσεις του περί ανάμιξης  ξένων δυνάμεων όπως η Ρωσία του Πούτιν και η Τουρκία του Ερντογάν, σε «συνεννόηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απίστευτα πράγματα που επιβεβαιώνουν το Βατερλώ του Κ. Μητσοτάκη.

Ολοκληρώνω λέγοντας ότι η διαλεύκανση του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών αποτελεί πρώτιστο πατριωτικό καθήκον.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/132396/G.-Mpalafas:-H-dialeykansh-toy-terastioy-skandaloy-twn-ypoklopwn-apotelei-prwtisto-patriwtiko-kathhkon.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων