Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με τους χειρισμούς της έχει, δυστυχώς, διασύρει τη χώρα διεθνώς

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN (στους δημοσιογράφους Α. Τασούλη και Γ. Φώσκολο)

22/08/2022

Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες για τις επιδόσεις τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ιδιαίτερα σε όσες και όσους διακρίθηκαν και να τονίσω την ανάγκη στήριξης των αθλητών και αθλητριών μας από την πολιτεία. Μια ανάγκη που εκφράστηκε έντονα στις σεμνές δηλώσεις τους. Τόσο οι επιδόσεις τους όσο και η σεμνότητά τους μας κάνουν περήφανους.

Για τις υποκλοπές

Σε μια περίοδο στην οποία η ακρίβεια καλπάζει και δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων των πολιτών, ξεκινά σήμερα στη Βουλή, με τη διάσκεψη των προέδρων, η συζήτηση για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών. Η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να υποβαθμίσει και να κουκουλώσει το θέμα. Μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των κ.κ Ανδρουλάκη και Κουκάκη από την ΕΥΠ, προφανώς όχι για λόγους εθνικής ασφάλειας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε με καθυστέρηση να φέρει τη συζήτηση στη Βουλή.  Η συγκεκριμένη υπόθεση, επειδή άπτεται της λειτουργίας της δημοκρατίας, θίγει ευθέως την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων. Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με τους χειρισμούς της έχει, δυστυχώς, διασύρει τη χώρα διεθνώς. Εκτός όμως από το διεθνή διασυρμό της χώρας από έγκριτα ΜΜΕ του εξωτερικού όπως οι New York Times, Washington Post, Guardian κ.λπ., που μιλούν για το ελληνικό Watergate, εκτός από τις κριτικές δηλώσεις αρμόδιων παραγόντων του Ευρωκοινοβουλίου, έχουμε και σημαντικά στελέχη από τον ίδιο το χώρο της ΝΔ που τηρούν αποστάσεις από τους χειρισμούς αυτούς. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρώην στέλεχος της ΝΔ, κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για απαράδεκτες καταστάσεις και σαφείς ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η βουλευτής της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη διέψευσε τις φήμες που υπήρχαν για αντικατάστασή της από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, λόγω πιθανής διαφοροποίησής της. Και ο βουλευτής Ηλείας κ. Τζαβάρας, αλλά και πρώην στελέχη της ΝΔ όπως ο κ. Τσιτουρίδης, έχουν διαχωρίσει τη θέση τους.

Παρά τις προσπάθειες υποβάθμισης του μεγάλου αυτού σκανδάλου, είναι γεγονός ότι η πρώτη πολιτική ενέργεια του Κ. Μητσοτάκη με την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν η υπαγωγή της ΕΥΠ στις αρμοδιότητές του. Ήταν μία προσωπική απόφαση και άρα φέρει προσωπική ευθύνη. Η Ελλάδα δεν αποτελεί τσιφλίκι του Κ. Μητσοτάκη για να τη διασύρει διεθνώς και δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε. Φρόντισε να θέσει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, αποσπώντας την από την αρμοδιότητα υπουργών του όπως ο κ. Δένδιας και ο κ. Κικίλιας, φρόντισε να αλλάξει το νόμο για να τοποθετήσει σε αυτήν άνθρωπο της αρεσκείας του που δεν κάλυπτε ούτε τα τυπικά προσόντα, και να τοποθετήσει ως ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στην ΕΥΠ και στο πρωθυπουργικό γραφείο τον ανιψιό του κ. Δημητριάδη. Η ευθύνη είναι ακέραια του Κ. Μητσοτάκη. Και θέλω να είμαι σαφής, δεν μπορούμε να ταυτίσουμε το σύνολο της ΝΔ και των στελεχών της με την πρακτική των παρακολουθήσεων και του πολιτικού παρακράτους του Κ. Μητσοτάκη.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Η αντιπαράθεση θα είναι πολιτικά σκληρή, αλλά πρέπει να υπάρξει κάθαρση. Όταν υπάρχει ύβρις ακολουθεί και η νέμεση, όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/132025/G.-Mpalafas:-H-kybernhsh-toy-K.-Mhtsotakh-me-toys-cheirismoys-ths-echei-dystychws-diasyrei-th-chwra-diethnws.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων