Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Κωμικοτραγική η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να φανεί για άλλη μια φορά ότι δεν γνώριζε

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 (στo δημοσιογράφο Γιάννη Στρατάκη)

27/10/2022

Για το σκάνδαλο Πάτση

Για άλλη μια φορά η πρόκληση και η απόλυτη περιφρόνηση στην ελευθεροτυπία και στην ενημέρωση των πολιτών εκδηλώθηκε με το σκάνδαλο του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση.  Για άλλη μια φορά όταν μία είδηση ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του απλά «εξαφανίζεται» από τα καλοταϊσμένα από τις λίστες Πέτσα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.  Τα χρήματα του ελληνικού λαού, όμως, δεν είναι στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πέτσα για να αγνοούν ειδήσεις και να φιμώνουν την ελευθεροτυπία.  Βέβαια, αν δεν υπήρχε αυτή η στήριξη-κάλυψη από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν θα μπορούσε να «καλο-ημερεύσει» ως πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκη ούτε η κυβέρνησή του.

Έτσι, τώρα, προσπαθούν να κουκουλώσουν και το σκάνδαλο Πάτση.  Η υπόθεση Πάτση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  Από το 2020 γνώριζαν τις δραστηριότητες του κ. Πάτση και τις κάλυπταν.  Η υπόθεση Πάτση συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, δηλαδή των χρημάτων των φορολογουμένων, είτε αφορά το σκέλος των απευθείας αναθέσεων από τα ΕΛΤΑ, είτε αφορά το σκέλος των κόκκινων δανείων.  Ήδη από το 2020 υπήρξε δημοσίευμα στο Documento μετά από καταγγελία του δημοσιογράφου Κουκάκη.  Επιπλέον, υπήρξε ερώτηση από βουλευτές μας προς τον κ. Πιερρακάκη, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ.  Άρα, και ο κ. Πιερρακάκης έχει μεγάλη ευθύνη για το σκάνδαλο.  Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2022, να δημοσιευτούν τα στοιχεία από τον Παύλο Πολάκη, υπεύθυνο για θέματα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να αποκαλυφθεί η έκταση που είχε.  Η αποκάλυψη ανάγκασε τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Πάτση και να οδηγήσει σε παραίτηση τον επικεφαλής των ΕΛΤΑ για λόγους «ευθιξίας». Αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Πάτσης επιστρέψει το ένα εκατομμύριο που παρανόμως πήρε από τα ΕΛΤΑ.  Όπως, επίσης, τι θα γίνει με τα τέσσερα εκατομμύρια που «δανείστηκε» από την τράπεζα Πειραιώς και που όπως δήλωσε δεν έχει αποπληρώσει εξ ολοκλήρου και πιθανά, πάντα κατά δήλωσή του, δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει.

Και, προφανώς, είναι κωμικοτραγική η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να φανεί για άλλη μια φορά ότι δεν γνώριζε. Δεν γνώριζε για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, δεν γνώριζε για την κλοπή του βουλευτή του, δεν γνωρίζει γενικώς…

Για τους πλειστηριασμούς και το πρόγραμμα «Ηρακλής»

Η υπόθεση Πάτση, αναδεικνύει και μια άλλη πλευρά ενός καίριου ζητήματος για σημαντικό αριθμό πολιτών.  Το ζήτημα ότι έχει αρχίσει και λειτουργεί ένας μηχανισμός πλειστηριασμών.  Μέσα στο 2022 έχουν γίνει 30.000 πλειστηριασμοί και μιλάνε για 44.000 εντός του έτους.  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλάξει τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ , που κινούνταν στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ευνοϊκών ρυθμίσεων ώστε να μην φτάνουν σε πλειστηριασμούς.  Μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που να εμποδίζει τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις και προθέσεις, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί.  Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα έκανε ειδική αναφορά τονίζοντας να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στους πλειστηριασμούς και να μην περάσει στο δημόσιο χρέος τα 19 δις από τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.  Στο πρόγραμμά μας υπάρχει σχεδιασμός αντιμετώπισης του τεράστιου αυτού ζητήματος.

Κλείνοντας, θα έλεγα ότι για ζητήματα που αφορούν αδικήματα με έντονη ποινική διάσταση πρέπει να επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη και να μην τίθενται εμπόδια.  Έχουν τεράστια ευθύνη όσοι προσπαθούν να βάλουν προσκόμματα στην κατεύθυνση αυτή.

Για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, εφόσον υπάρξει η θέληση και η ψήφος του ελληνικού λαού.  Είναι σημαντικό ότι στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα, που συνήθως τις βλέπουμε μετά από κάποιο «στρίμωγμα» της κυβέρνησης, υπάρχουν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά έντονης δυσαρέσκειας, μάλιστα, σε μεγάλο ποσοστό για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.  Και, παρόλο που συνεχίζουν να δείχνουν τη ΝΔ να υπερτερεί σε ποσοστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά αυτή μειώνεται συνεχώς και ο αριθμός των αναποφάσιστων πολιτών αυξάνεται.

Έχουμε, λοιπόν, τη βάσιμη πεποίθηση ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα. Δουλεύουμε για αυτό, τόσο εμπλουτίζοντας συνεχώς το πρόγραμμά μας και προβάλλοντας τις έξι βασικές προτεραιότητές του. Είμαστε συνεχώς στις γειτονιές για να συζητήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.  Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε είναι ότι η βασική μας διαφορά με τη ΝΔ δεν είναι στην κοστολόγηση του προγράμματός μας, παρά τα ψέματα που επιχειρεί η ΝΔ.  Και τα δύο προγράμματα είναι της τάξης των 5,5 δις και έχουν σαν στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.  Η βασική μας διαφορά είναι στη φιλοσοφία του προγράμματος. Το σχήμα του κ. Μητσοτάκη είναι η αρπαγή των χρημάτων από τις τσέπες των πολιτών μέσω της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ) και η ενίσχυση της αισχροκέρδειας των καρτέλ της ενέργειας μέσω της επιδοματικής πολιτικής. Η δική μας πρόταση αφορά την πάταξη της αισχροκέρδειας και τον έλεγχο της αγοράς ενέργειας.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/135282/G.-Mpalafas:-Kwmikotragikh-h-prospatheia-toy-k.-Mhtsotakh-na-fanei-gia-allh-mia-fora-oti-den-gnwrize.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων