Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών είναι χειρισμοί συγκάλυψης

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV (στους δημοσιογράφους Γ. Βαθιώτη και Μ. Σαραντοπούλου)

17/09/2022

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών είναι χειρισμοί συγκάλυψης. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις παραιτήσεις των κ.κ Δημητριάδη και Κοντολέοντος. Ο Κ. Μητσοτάκης, με την πρώτη ενέργεια της κυβέρνησής του, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της ΕΥΠ με νόμο. Δεν μπορεί τώρα να προφασίζεται ότι δεν γνωρίζει και δεν ξέρει. Με αυτήν την έννοια, μιλάμε για σκάνδαλο που θίγει την αξιοπρέπεια και το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελεί πρώτιστο πατριωτικό καθήκον.

Είναι προφανές ότι η εντολή, για μεγάλο χρονικό διάστημα, για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, δεν μπορεί να ήταν σε άγνοια του πολιτικού υπεύθυνου της ΕΥΠ, τον Κ. Μητσοτάκη. Δεν μιλάμε για μια απλή παρακολούθηση, αλλά για την παρακολούθηση του προέδρου του τρίτου κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου. Πρόκειται για ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, όπως άλλωστε υποστήριξε πρόσφατα σε εκδήλωση του ΔΣΑ ο συνταγματολόγος Ε. Βενιζέλος.

Η δημοκρατία, η δημοκρατική τάξη που εγκαθιδρύθηκε μετά το 1974, όχι μόνο με τη συμβολή των προοδευτικών κομμάτων, αλλά και του κόμματος της ΝΔ του Κων. Καραμανλή, περνάει τώρα τρομερές δοκιμασίες από τον Κ. Μητσοτάκη.

 

Για την προσπάθεια συμψηφισμού από την κυβέρνηση

Αντιλαμβανόμαστε αυτό που επιχειρεί να επιτύχει η κυβέρνηση μέσα από τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. Όμως αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είχαν γνώση μιας υπόθεσης εδώ και δύο χρόνια, την οποία βγάζουν στην επιφάνεια τη στιγμή που, όπως λέει ο λαός, «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη». Όλοι θυμόμαστε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσαν διαρκώς να δημιουργήσουν προβλήματα εκ του μηδενός. Και όχι να μην εκμεταλλευτούν δραστηριότητες της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, λοιπόν, στερούνται σοβαρότητας. Πρόκειται για φθηνό συμψηφισμό και μεγάλο ψέμα.

Για το απόρρητο

Το εγχείρημα συγκάλυψης ενισχύεται από τη στάση της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη σε σχέση με το ζήτημα του απόρρητου. Η κ. Μπακογιάννη έφτασε στο σημείο να απειλήσει με δεκαετή φυλάκιση όλους όσοι θα «παραβίαζαν» το απόρρητο. Σε αντίθεση με αυτές τις δηλώσεις, είχαμε τοποθετήσεις από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον πρώην Πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή και από σειρά βουλευτών της ΝΔ (Κουμουτσάκος, Τζαβάρας, Κεφαλογιάννη, Κουτσούμπας), κ.λπ. Δηλώσεις οι οποίες αποδομούν πλήρως τη λογική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την επίκληση του απόρρητου αντισυνταγματική.

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο ότι στις σχετικές δημοσκοπήσεις περίπου το 75% των πολιτών θεωρεί υπεύθυνο για την υπόθεση των υποκλοπών τον Κ. Μητσοτάκη και το 54% επιθυμεί την παραίτησή του.

Για την απλή αναλογική

Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι το σύστημα της απλής αναλογικής θα προκαλέσει αστάθεια δείχνει απλώς τον πανικό του. Η δήλωσή του ότι η πιθανή προοδευτική διακυβέρνηση συνιστά τερατογένεση, είναι ξένη με τη κοινοβουλευτική πολυκομματική δημοκρατία. Δηλαδή, όταν δεν κάνει «κουμάντο» η οικογένεια Μητσοτάκη πρόκειται για τερατογένεση:!

Ακόμη, τις τελευταίες μέρες διακινούνται από τα καλοταϊσμένα από τις λίστες Πέτσα ΜΜΕ δήθεν πληροφορίες για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις επερχόμενες εκλογές και κάθε λογής συκοφαντίες ενάντια στην αντιπολίτευση. Τοξικό πολιτικό κλίμα από μια τοξική κυβέρνηση και δείγμα της ανασφάλειας του Κ. Μητσοτάκη που θεωρεί ότι είναι ακόμα ικανός να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τη στιγμή που οι πολίτες βλέπουν καθημερινά να αδειάζουν οι τσέπες τους λόγω της ακρίβειας.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/133192/G.-Mpalafas:-Oi-cheirismoi-ths-kybernhshs-sthn-ypothesh-twn-ypoklopwn-einai-cheirismoi-sygkalypshs.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων