Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέθεσε τη χώρα και στο Ευρωκοινοβούλιο

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 (στo δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη)

06/07/2022

Για τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο κ. Μητσοτάκης με τον τρόπο που κινήθηκε χθες εξέθεσε τη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία περιστράφηκε κυρίως γύρω από ζητήματα που αφορούν στην ελευθερία του Τύπου στις χώρες της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι εκπρόσωποι των ευρωομάδων που βρίσκονταν στην αίθουσα, με προεξάρχοντα τον αντιπρόεδρο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας Renew Europe, κ. Μ. Αζμανί, δηλαδή της ευρωομάδας του Μακρόν με την οποία η ΝΔ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, «επιτέθηκαν» στον κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα των ελλειμάτων στην ελευθεροτυπία. Για μια χώρα σαν την Ελλάδα με τις δημοκρατικές παραδόσεις και την ιστορία μας είναι πολύ αρνητικό. Κι αντί να δώσει μία εξήγηση ο κ. Μητσοτάκης, για το ότι η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στην 108η θέση, αντί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα με μία σοβαρότητα, επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του Euroactiv και εμφάνισε ως απόδειξη ελευθεροτυπίας στη χώρα πρωτοσέλιδα της «ΑΥΓΗΣ» και της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».  Λέγοντας ότι αυτές οι εφημερίδες βρίσκονται στα περίπτερα, σαν να μας κάνει χάρη που επιτρέπει την κυκλοφορία τους.

Προφανώς δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι παραμονές της αναχώρησης του κ. Μητσοτάκη για το Ευρωκοινοβούλιο, τα καλοταϊσμένα από τις λίστες Πέτσα ΜΜΕ προετοίμαζαν ένα κλίμα διθυραμβικής υποδοχής από τους ευρωβουλευτές για τον πρωθυπουργό.  Τελικά, είδαμε άδεια έδρανα και αρνητικό κλίμα.  Η μόνη υποστήριξη που δέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης ήταν από τον κ. Βέμπερ.  Κι επειδή αρέσκεται στην παρελθοντολογία ο κ. Μητσοτάκης, να θυμίσω την άποψη του κ. Βέμπερ για το Grexit.  Ο κ. Βέμπερ ήταν υποστηρικτής της εκδίωξης της χώρας από την ΕΕ.

Ολοκληρώνοντας, θα έλεγα, ότι η συνολική χθεσινή εικόνα του κ. Μητσοτάκη ήταν ενός πρωθυπουργού κατώτερου των περιστάσεων. Ο όποιος εκπρόσωπος της χώρας μας, πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός, απαιτείται να υπερασπίζεται τα δεδομένα της χώρας μας, μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας και να την «βγάζει ασπροπρόσωπη».  Ο κ. Μητσοτάκης έπραξε το εντελώς αντίθετο.

Για την ακρίβεια και τα μέτρα αντιμετώπισης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Το βασικό ζήτημα με την ακρίβεια είναι ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για την καθημερινότητά τους. Αυτό αφορά τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις μικρές, μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω τις τοποθετήσεις μας για την ολιγωρία και την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει πολιτικές και μέτρα που έχουμε προτείνει. Θα θυμίσω, όμως, τις δηλώσεις του κ. Λ. Ζαγορίτη και του προέδρου της ΡΑΕ. Ο πρώτος, μέσα στη Βουλή, δήλωσε «Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και, δυστυχώς, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας». Προσθέτοντας ότι γίνονται «τρελές χρεώσεις». Ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ενώ έχει σταλεί από τη ΡΑΕ προς την κυβέρνηση πρόταση αντιμετώπισης της ρήτρας αναπροσαρμογής, η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετικό μοντέλο.

Εδώ και πολλούς μήνες προτείνουμε κάποια minimum μέτρα, τα οποία έχουν εφαρμόσει μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Η ΕΕ, μέσα από την εργαλειοθήκη της Κομισιόν, επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι χώρες το ζήτημα της ακρίβειας. Η φορολόγηση των υπερκερδών των ιδιωτών παρόχων ενέργειας, το πλαφόν στις τιμές ενέργειας, η μείωση του ΕΦΚ και η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης είναι κάποια από αυτά που ήδη εφαρμόζονται και που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/130215/G.-Mpalafas:-O-Kyr.-Mhtsotakhs-eksethese-th-chwra-kai-sto-Eyrwkoinoboylio.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων