Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Πρόθεση είναι να νομοθετηθεί η συγκάλυψη, παρά τις βερμπαλιστικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για «άπλετο φως»

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών στον τηλεοπτικό σταθμό ALERT TV (στο δημοσιογράφο Α. Παπακυριακόπουλο)

22/11/2022

Για την χθεσινή προσπάθεια έξωσης της Ιωάννας Κολοβού και τους πλειστηριασμούς

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυνηγάνε την Ιωάννα Κολοβού και προσπαθούν να της πάρουν το σπίτι. Η χθεσινή προσπάθεια ήταν η δεύτερη. Η ουσία του ζητήματος των πλειστηριασμών είναι ότι δεν υπάρχει θεσμική κατοχύρωση και προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τελεία παύλα.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ιστορικό γύρω από τους πλειστηριασμούς. Από το 2010 μέχρι την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης από την ΝΔ υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας. Τον Φλεβάρη του 2019, επί δικής μας διακυβέρνησης, δεν σταμάτησε η προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως διαδίδεται. Υπήρξε ένα ζήτημα νέων αιτήσεων στο νόμο Κατσέλη και γι΄ αυτό τον Μάρτιο του 2019 ψηφίστηκε ο νόμος 4605/19, γνωστός ως νόμος Φλαμπουράρη, με τον οποίο η προστασία της πρώτης κατοικίας συνεχίστηκε. Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε το νόμο Κατσέλη. Αυτό που έγινε ήταν ότι τον συμπλήρωσε γιατί υπήρχε φόρτος στα δικαστήρια που δυσκόλευε. Ο νόμος 4605/19 ήρθε για να επιταχυνθεί η διαδικασία και να εξασφαλιστεί η πρώτη κατοικία. Είναι άλλο πράγμα, λοιπόν, να προσπαθείς να σώσεις την πρώτη σου κατοικία και άλλο να απαγορεύεται με νόμο να σου πάρουν την πρώτη κατοικία. Κι αυτό, θεωρώ, ότι είναι απολύτως σαφές.

Για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις

Συνηθίσαμε πια κάθε Σαββατοκύριακο να έχουμε καινούργιες αποκαλύψεις στο ήδη μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Οι τελευταίες αποκαλύψεις από εφημερίδες του συγκροτήματος Μαρινάκη κ.λπ μιλάνε για λειτουργία του παράνομου λογισμικού Predator από συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, σε συγκεκριμένη οδό στην Αγία Παρασκευή, σε κτίριο που στεγάζεται η ΕΥΠ. Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αθηνών μπαινόβγαιναν στις εγκαταστάσεις και λειτουργούσαν τα κακόβουλα λογισμικά, προσθέτοντας, ότι υπάρχει αστυνομικός που ήταν στενός συνεργάτης του κ. Λαβράνου. Άρα, μιλάνε για άμεση σύνδεση του λογισμικού Predator με την ΕΥΠ. Με την κρατική υπηρεσία, δηλαδή, που με νόμο πήρε στη δικαιοδοσία του μόλις έγινε πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, επιβάλλοντας τον Κοντολέοντα ως διοικητή, ενώ δεν είχε τα προσόντα και τοποθετώντας ως ενδιάμεσο τον ανιψιό του Δημητριάδη.

Ο λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Έχουμε πολλά στοιχεία τα οποία πιστοποιούν το γεγονός των παρακολουθήσεων, των επισυνδέσεων όπως τις ονομάζουν, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ενός παρακρατικού ουσιαστικά συστήματος παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Υπάρχει γενική κατακραυγή στο ζήτημα αυτό, τόσο εγχώρια, όσο και διεθνής. Χθες ο γνωστός και έγκυρος αρθρογράφος Clark με ένα πολύ σκληρό κείμενο στον Guardian μίλησε για εκβιαστικές σχέσεις μεταξύ ολιγαρχών και πρωθυπουργού. Τα μέχρι πρότινος φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αποκαλύπτουν συνεχώς στοιχεία. Από τις δημοσκοπήσεις βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρούν ότι η κύρια ευθύνη βαρύνει τον κ. Μητσοτάκη. Και από την άλλη έχουμε τον κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν γνώριζε. Όμως, αν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην υπηρεσία του, τότε είναι ακατάλληλος για οτιδήποτε. Όσο καλή διάθεση ή αφέλεια και να έχει κάποιος δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε.

Επιπλέον, αυτό που προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι ότι ενώ σειρά από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αναφέρουν συγκεκριμένα πρόσωπα βουλευτών ότι παρακολουθούνται με το παράνομο λογισμικό Predator, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας εξ αυτών να προχωρήσει σε μήνυση. Προφανώς, η όποια μήνυση θα διευκόλυνε τη διαδικασία κατάθεσης περισσότερων στοιχείων από την πλευρά των εντύπων, που αυτή τη στιγμή «κωλύονται». Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων πέριξ του πρωθυπουργού που στο πρόσφατο παρελθόν απειλούσαν έμμεσα με δεκαετή φυλάκιση, προκειμένου να αποσιωπήσουν την υπόθεση. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ας κάνει μια μήνυση.

Για τον νόμο σε σχέση με την ΕΥΠ

Η κυβέρνηση προσπάθησε να εμποδίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών από τον περασμένο Αύγουστο όταν ψήφισε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δεν λειτούργησε όπως ήθελαν. Τώρα, φέρνουν ένα νέο νόμο ο οποίος είναι μια σαφής ενέργεια νομοθέτησης της συγκάλυψης. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που ερμηνεύουν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Το πρώτο είναι ο χρόνος ενημέρωσης του παρακολουθούμενου, ο οποίος ορίζεται στα τρία χρόνια. Πρέπει, δηλαδή, να παρέλθουν τρία χρόνια από τη λήξη της παρακολούθησης προκειμένου να του γνωστοποιηθεί ότι παρακολουθούνταν. Μάλιστα, και αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο, ο νόμος δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. Δηλαδή, η υπόθεση παρακολούθησης των Ανδρουλάκη, Κουκάκη και λοιπών θα παραγραφεί! Πέρα από το ζήτημα της τριετίας υπάρχει και το ζήτημα της καταστροφής των στοιχείων εντός εξαμήνου. Συνυπολογίζοντας το βεβαρημένο ιστορικό της ΕΥΠ ως προς την καταστροφή στοιχείων, δεν μπορεί παρά να προκαλεί αυτή η διάταξη. Τέλος, αν προσθέσουμε σε όλα αυτά τον τρόπο χρήσης του απορρήτου, αντιλαμβανόμαστε ότι η πρόθεση είναι να νομοθετηθεί η συγκάλυψη, παρά τις βερμπαλιστικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για «άπλετο φως».​

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/136609/G.-Mpalafas:-Prothesh-einai-na-nomotheththei-h-sygkalypsh-para-tis-bermpalistikes-dhlwseis-toy-k.-Mhtsotakh-gia-apleto-fws.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων