Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Πόσοι ακόμα εκτός του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη παρακολουθούνται;

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΛΛΑΔΑ 94.3 (στo δημοσιογράφο Γ. Κοντονή)

10/08/2022

Για την τουρκική προκλητικότητα

Καμία πρόκληση από τη μεριά της Τουρκίας δεν πρέπει να μένει αναπάντητη από την Ελλάδα, ειδικά για θέματα που αφορούν τη μία και μοναδική διαφορά μας με τη γειτονική χώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι ιθύνοντες, πέρα από τον Ερντογάν, εμφανίζονται επιθετικοί και προκλητικοί. Εμείς από τη μεριά μας δεν μπορούμε να προφασιζόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε ή να χρησιμοποιούμε πρακτικές κατευνασμού, όπως στην περίπτωση του Oruç Reis. Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστική στάση.

Για τις υποκλοπές

Ένα εύλογο ερώτημα είναι πόσοι ακόμα εκτός του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη παρακολουθούνται. Μπορεί με την παρακολούθηση του αρχηγού του τρίτου κόμματος η κυβέρνηση να υπερέβη κάθε όριο και να άνοιξε το θέμα των υποκλοπών, αλλά παραμένει το ερώτημα πόσοι ακόμα πολίτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ. Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι δεν γνώριζε κι ότι, παρά το νόμιμο χαρακτήρα της παρακολούθησης, αν γνώριζε δεν θα το επέτρεπε ενισχύει την αναξιοπιστία του. Έχουμε όμως εμπειρία για το πόσο πολιτικά ψεύτης είναι ο Κ. Μητσοτάκης.

Για την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί τηλεφωνικά

Νομίζω ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει δίκιο. Από τη στιγμή που το όλο ζήτημα έχει βγει στη δημοσιότητα, απαιτούνται μόνο θεσμικές απαντήσεις και ενέργειες. Να θυμίσω, βέβαια, ότι ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του επιχείρησαν να κουκουλώσουν και να υποβαθμίσουν την υπόθεση. Στη συνέχεια, μετά τις αποκαλύψεις, υιοθέτησαν το επιχείρημα των νόμιμων παρακολουθήσεων. Περιμένουμε να ενημερωθούμε θεσμικά για τους λόγους για τους οποίους έγιναν οι παρακολουθήσεις. Το ερώτημα γιατί παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά και άλλοι πολίτες, είναι αμείλικτο.

Για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Ο Κ. Μητσοτάκης φρόντισε να μεταθέσει και να καθυστερήσει όσο μπορεί τη συζήτηση. Η υπόθεση αυτή θα έπρεπε να έχει ήδη οδηγήσει στο άνοιγμα της Βουλής. Η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη είναι να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των Προέδρων στις 22 Αυγούστου, προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία τόσο για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όσο και για τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Μιλάμε για τα τέλη Αυγούστου. Ο Κ. Μητσοτάκης ελπίζει να κερδίσει χρόνο ώστε να ατονήσει η υπόθεση στη δημόσια σφαίρα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αναμένει απάντηση στο ερώτημα ποιος έδωσε την εντολή της παρακολούθησης αλλά και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα της υπόθεσης. Δεν ξεχνάμε ασφαλώς ότι η πρώτη ενέργεια του Κ. Μητσοτάκη, την επόμενη ημέρα των εκλογών, ήταν η υπαγωγή της ευθύνης της ΕΥΠ στον ίδιο. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και δεν αρκούν γενικολογίες. Διότι η όλη υπόθεση παραπέμπει σε πρακτικές παρακράτους.

Συνεπώς, μιλάμε για ένα σκάνδαλο που πλήττει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και διασύρει τη χώρα διεθνώς. Η μόνη πραγματική διέξοδος είναι κατά τη γνώμη μας η παραίτηση του Κ. Μητσοτάκη και η διενέργεια εκλογών. Αυτό δεν απορρέει από ένα στενό κομματικό συμφέρον, αλλά από το ίδιο το εθνικό συμφέρον.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/131856/G.-Mpalafas:-Posoi-akoma-ektos-toy-k.-Androylakh-kai-toy-k.-Koykakh-parakoloythoyntai.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων