Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

Γιάννης Μπαλάφας: «Στρατευόμαστε όλοι για να αποτραπούν τα χειρότερα»

Σίγουρα αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας (και ενώ οι πυρκαγιές ακόμα μαίνονται) δεν είναι μια αντιπαράθεση «στα καμένα». Δεν είναι σωστό να «αντιπαραθέτουμε» νεκρούς, καμένα σπίτια, χαμένες περιουσίες και οικολογικές καταστροφές. Τώρα είναι η ώρα που στρατευόμαστε όλοι για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ήδη ο Αλέξης Τσίπρας με τον πιο επίσημο τρόπο δήλωσε ότι το κόμμα ενεργοποιεί τα χιλιάδες μέλη του σε όλη τη χώρα προκειμένου να συνδράμουν σε κάθε επικίνδυνη περίσταση, σε εθελοντικές ομάδες για την πρόληψη και για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ομως αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, όλα επιδιώκει να τα εργαλειοποιήσει, δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο της, δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, δεν αντιλαμβάνεται τον πόνο και την απογοήτευση όσων είτε έχασαν περιουσίες είτε βλέπουν αγαπημένους τόπους να καταστρέφονται. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι να ελαχιστοποιήσει τις επικοινωνιακές απώλειες και να ρίξει την μπάλα «στην εξέδρα». Με κάθε τρόπο θέλει να φέρει στην επικαιρότητα το Μάτι των 102 νεκρών του 2018· με κάθε τρόπο θέλει να ξεχάσει την Ηλεία των 84 νεκρών του 2007· με κάθε τρόπο θέλει να μη γίνεται αναφορά στις αποκαλύψεις του νυν δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, για το πώς η τότε κυβέρνηση επιδίωξε να εξαγοράσει την κοινωνία («είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε… Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δυο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»)…

Επίσης, σίγουρα δεν θέλουν να θυμόμαστε τι έλεγε ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης: «Είδαμε στη θητεία αυτής της κυβερνήσεως να καίγεται η Αρχαία Ολυμπία, ο Αγνωστος Στρατιώτης, το κέντρο της Αθήνας και ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής. Τι άλλο θέλετε, ρε παιδιά; Να τους δώσουμε βραβείο; Να τους πούμε μπράβο τι σπουδαίοι που είστε; Τι καλά που τα κάνετε; Δηλαδή ο ορισμός της αποτυχίας ποιος είναι; Τι πρέπει άλλο να καεί για να πούνε κάποιοι ότι απέτυχε η κυβέρνηση;».

Τέλος, κανένας δεν ξεχνά τον νυν περιφερειάρχη κ. Πατούλη να δηλώνει το 2019 για το Μάτι ότι «ήρθατε να μας κάψετε», ενώ τώρα πιστεύει ότι «ο περιφερειάρχης δεν σβήνει φωτιές, όλη η αρμοδιότητα και η ευθύνη ανήκει στην Πυροσβεστική»!

Ο κατάλογος με ανάλογες δηλώσεις είναι τεράστιος, διότι μεγάλο μέρος της Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ πάντα ενδιαφέρονταν να κεφαλαιοποιήσουν επικοινωνιακά τα γεγονότα, ακόμα και για περιπτώσεις που υπάρχουν αποδεδειγμένα τεράστια ελλείμματα στην προστασία περιβάλλοντος, περιουσιών και πολιτών.

Το αποδεικνύει και ο τρόπος που κυβερνούν εδώ και 3 χρόνια. Δέρνουν τους πυροσβέστες όταν διεκδικούν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, ενώ προτιμούν να προσλαμβάνουν αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια. Σε όλα τα νομοσχέδια που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και αφορούσαν το περιβάλλον κυριαρχεί η διάθεση για εμπορευματοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 11 Ιουλίου 2022, μόλις πριν από λίγες μέρες δηλαδή, 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις κατήγγειλαν την κυβέρνηση χρεώνοντάς τη με ολιγωρία και παλινωδίες, ενώ την καλούσαν να προχωρήσει άμεσα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τη νομοθεσία της Ε.Ε. για τη βιοποικιλότητα και να ολοκληρώσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και παλινωδίες τη θεσμική θωράκιση των περιοχών Natura 2000. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι «η χώρα ζει μια πρωτοφανή και συνεχή πορεία αποψίλωσης της νομοθεσίας προστασίας των πυρήνων βιοποικιλότητας, ενώ έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο της Ε.Ε. για τις αδικαιολόγητες και χρόνιες παραβιάσεις της Οδηγίας για τις περιοχές Natura 2000».

Η λογική Μητσοτάκη είναι απλή: όλα για το κέρδος, ιδιαίτερα για το κέρδος που κατευθύνεται σε «ημετέρους»

Η δική μας λογική και οι πολιτικές που εμείς προωθούμε έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στις 3 Ιουνίου 2022 ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα πλήρες σχέδιο 7 σημείων για το αύριο της χώρας. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Ταυτότητά μας είναι ο τόπος μας. Η φύση που μας μεγάλωσε. Η γη που μας ζει εδώ και αιώνες. Αυτή η ταυτότητα δεν μπορεί να αλλοιώνεται και να καταστρέφεται. Δεν πρέπει να λησμονείται και να απαξιώνεται. Γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τη διατηρήσουμε»…

Πηγή: https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/353497_strateyomaste-oloi-gia-na-apotrapoyn-ta-heirotera

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων