Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Τα περί νοθείας του Κ. Μητσοτάκη εκφράζουν τον πανικό του

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 (στους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χ. Βίδου)

17/2/2023

Για την δημοκρατική εκτροπή στη χώρα μας

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με την εποχή της χούντας. Όσοι ζήσαμε το καθεστώς της περιόδου εκείνης ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει χούντα. Εκ του πονηρού ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη χούντα στο λόγο του, αλλά να θυμίσω ότι ο ίδιος ήταν πολύ μικρός και η οικογένειά του βρισκόταν στο εξωτερικό. Αυτό, λοιπόν, που λέμε είναι ότι υπάρχει δημοκρατική εκτροπή. Αυτό είναι γεγονός, αν λάβουμε υπόψη μας την κλίμακα των σημερινών παρακολουθήσεων. Από την εποχή της Μεταπολίτευσης δεν έχουν υπάρξει σε τέτοιο βαθμό παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργού κ. Χατζηδάκη. Αν οι μαζικές παρακολουθήσεις δεν είναι δημοκρατική εκτροπή, τότε τι είναι; Και, επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους παρακολούθησης.

Όπως, επίσης, έχουμε την υπόθεση της Greek Mafia, όπου δυστυχώς αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας συνδιαλέγονταν με ανθρώπους του υποκόσμου. Κι αυτά είναι θέματα που βγαίνουν στην επιφάνεια, όχι μόνο από ελληνικές πηγές. Ο Κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του διασύρει τη χώρα μας διεθνώς. Πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης τη δημοκρατική εκτροπή στην Ελλάδα, παρομοιάζοντας την κατάσταση στη χώρα μας με την Πολωνία και την Ουγγαρία του Όρμπαν . Αυτό δεν έχει προηγούμενο.

Για τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για εκλογική νοθεία

Τα περί νοθείας του Κ. Μητσοτάκη εκφράζουν τον πανικό του. Δεν έχουμε ούτε καν υπονοήσει ποτέ για πιθανή νοθεία στις εκλογές. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την απαξίωση που δείχνουν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής, αναζητώντας «λύση» στη δεύτερη ή και τρίτη Κυριακή και όλα στο όνομα της σταθερότητας.

Για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

Θα συνιστούσα στα στελέχη της ΝΔ να μην ψαρεύουν σε «θολά νερά». Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένας (1) πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστική η φράση του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή στις 30 Απριλίου 2020 που είπε «παρατείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες». Άρα, προστασία υπήρχε.

Να προσθέσω ότι η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ανάγκασε μέχρι και τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνη να σχολιάσει την «πρωτοφανή» ταχύτητα με την οποία λειτούργησε η Ολομέλεια, βγάζοντας μία τόσο σημαντική απόφαση σε μία εβδομάδα, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για τον κ. Ντογιάκο.

 

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων