Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Το σκάνδαλο Πάτση αποτελεί μια βαριά σκιά για την ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στo δημοσιογράφο Ά. Παυλόπουλο)

28/10/2022

Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για τη χώρα μας. Θυμόμαστε και τιμάμε την εθνική μας επέτειο, την 28η Οκτωβρίου και το ομόθυμο ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Την Εθνική Αντίσταση, τον αγώνα και την πάλη των Ελλήνων που με αυτοθυσία και ενότητα πάλεψαν εναντίον της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας. Έναν αγώνα που μας γεμίζει περηφάνεια και μας κρατάει διαρκώς σε εγρήγορση.

Για το σκάνδαλο Πάτση

Το σκάνδαλο Πάτση αποτελεί μια βαριά σκιά για την ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη. Παρά το τριήμερο πέπλο σιωπής από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και την αφωνία τους, που συνιστά άλλη μία προσπάθεια συγκάλυψης.

Για την επίσκεψη Σολτς

Η αποτίμηση της επίσκεψης Σολτς δεν έδωσε τα θετικά μηνύματα που έχει ανάγκη η χώρα μας. Ένα πρώτο ζήτημα, που απασχολεί όλη την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας, είναι το πλαφόν για το φυσικό αέριο.  Γνωρίζουμε ότι η Γερμανία είναι η χώρα εκείνη που εναντιώνεται σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική με αιχμή το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και το ευρωομόλογο κ.λπ. Ένα δεύτερο ζήτημα είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι γνωστές οι σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, αλλά η ουσία είναι ότι δεν ακούσαμε καμία αρνητική δήλωση από τον κ. Σολτς για τη στάση της γειτονικής χώρας. Ένας σύμμαχος μας στην ΕΕ, ήρθε στη χώρα μας και δεν είπε τίποτα για την τουρκική στάση. Τρίτον, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε την ουκρανική κρίση με τα ζητήματα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η μόνη αναθεωρητικού τύπου εκκρεμότητα που υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι το κυπριακό, το ζήτημα της τουρκικής κατοχής. Ο κ. Σολτς καταδικάζει τον αναθεωρητισμό του Πούτιν, αλλά κάνει τα «στραβά μάτια» στον αναθεωρητισμό του Ερντογάν. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε την υπόθεση του Τουρκο-Λιβυκού συμφώνου. Η χώρα μας δεν έχει κληθεί σε καμία σύσκεψη με ευθύνη και της γερμανικής πλευράς. Να συμπληρώσω ακόμα ότι ο κ. Σολτς ότι η Γερμανία προτίθεται να εφοδιάσει με υποβρύχια την Τουρκία.

Οφείλουμε, τέλος να επισημάνουμε ότι, με μεγάλη έκπληξη και απορία, παρακολουθήσαμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αναφέρεται δημόσια στο σχεδιασμό της αμυντικής θωράκισης της χώρας, δηλώνοντας ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσαν τα τεθωρακισμένα που στείλαμε στην Ουκρανία από τα ελληνικά νησιά, για λογαριασμό της Γερμανίας, θα σταλούν στον Έβρο. Το αποτέλεσμα είναι η εξασθένηση της άμυνας των ελληνικών νησιών.

Ας μην απορεί λοιπόν η κυβέρνηση που δεν βρίσκουμε θετικό αποτύπωμα από τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον ομόλογό του Καγκελάριο κ. Σολτς.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/135340/G.-Mpalafas:-To-skandalo-Patsh-apotelei-mia-baria-skia-gia-thn-ellhnikh-kybernhsh-kai-ton-k.-Mhtsotakh.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων