Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Μπαλάφας: Tην αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας ο Κ. Μητσοτάκης την έχει αναβάλλει δώδεκα φορές

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV (στους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά και Γ. Χουδαλάκη)

24/1/2023

Για τις γυναικοκτονίες

Το φαινόμενο της γυναικοκτονίας δεν μπορεί να εξηγείται διαρκώς εστιάζοντας σε πιθανή ψυχική διαταραχή του δράστη. Εστιάζοντας στην ψυχική διαταραχή υποτιμάμε το πρόβλημα.  Το βασικό πρόβλημα θεωρώ ότι είναι η νοοτροπία της πατριαρχίας, που δυστυχώς κυριαρχεί και διαπερνά ακόμα τμήματα της ελληνικής κοινωνία.  Αναφέρομαι στην εικόνα του άνδρα-αφέντη, που κάνει κουμάντο, ενώ η γυναίκα οφείλει απλώς να υπακούει.  Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι η άρνηση στην υιοθέτηση του όρου «γυναικοκτονία».  Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία των ανθρωποκτονιών και δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχωρά στην αναγνώριση του όρου.  Τέλος, παρατηρούμε στην κοινωνία μας και έναν διάχυτο σεξισμό, που υποβιβάζει το γυναικείο φύλο.

Για τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Μητσοτάκη

Αυτό που αποκομίζουμε από τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη είναι η προσπάθειά του να πείσει ότι κυβέρνησε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι έκανε πραγματικά.  Ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται να αγνοεί βασικά ζητήματα που προβληματίζουν και ταλαιπωρούν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ζητήματα που οφείλονται στις πολιτικές που έχει ακολουθήσει. Επίσης, διακρίνουμε και έναν αυτοθαυμασμό, σε μια περίοδο που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας υποφέρει, τόσο τα πιο αδύνατα όσο και τα μεσαία στρώματα. Μια τέτοια στάση είναι προβληματική, ειδικά στα οικονομικά ζητήματα.

Όσον αφορά τώρα τις ειρωνικές αναφορές του στο γνωστό «μαξιλάρι» των 37 δις, μπορούμε να σχολιάσουμε τα εξής: το «μαξιλάρι» αυτό χωρίζεται σε δύο τμήματα.  Το ένα τμήμα αφορούσε μνημονιακές υποχρεώσεις, που μας επιβλήθηκαν εκβιαστικά.  Και το δεύτερο τμήμα συνδέεται με τη φιλοσοφία μας ότι το κράτος έχει συνέχεια.  Δεν είχαμε καμία πρόθεση να αφήσουμε άδεια τα ταμεία του κράτους, σε αντίθεση με την κατάσταση που παραλάβαμε το 2015, βρίσκοντας άδεια ταμεία από τον κ. Σαμαρά.  Η χώρα είχε ανάγκη να τηρήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως και τις τηρήσαμε, καταφέρνοντας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια στα τρία χρόνια όπως είχαμε υποσχεθεί να κάνουμε.  Σας θυμίζω ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέμενε τότε να μπούμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή σε ένα νέο μνημόνιο.  Άρα, δεν αντιλαμβανόμαστε τον αυτοθαυμασμό του Κ. Μητσοτάκη, για να αναφερθούμε μόνο στα οικονομικά και να μην σχολιάσουμε ότι πρόκειται για έναν πρωθυπουργό-«ωτακουστή», ο οποίος ηγείται μιας κυβέρνησης της οποίας στελέχη λεηλατούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χρήμα.

Τέλος, όσον αφορά την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης την έχει αναβάλλει δώδεκα φορές. Και τώρα υποστηρίζει ότι αν δεν συνεχίσει να κυβερνά, θα επέλθει καταστροφή. Έλεος!  Απειλές αυτού του είδους δεν νοούνται σε ένα κοινοβουλευτικό πλαίσιο.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/139468/G.-Mpalafas:-Thn-anabathmish-ths-ependytikhs-bathmidas-ths-chwras-o-K.-Mhtsotakhs-thn-echei-anaballei-dwdeka-fores.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων