Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γ. Μπαλάφας: Ο Κ. Μητσοτάκης εάν δεν ένιωθε ένοχος, θα ερχόταν στη Βουλή

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN (στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη)

24/11/2022

Για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ένα γενικότερο συμπέρασμα που εξάγεται από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι ότι το δημόσιο πρέπει να έχει την ευθύνη και τον έλεγχο αυτών των δομών. Το τελευταίο διάστημα έχω επισκεφτεί δομές της περιοχής μου που φιλοξενούν ΑμεΑ. Το πρώτο ζήτημα που μου μεταφέρουν τόσο οι αρμόδιοι όσο και οι γονείς είναι η έλλειψη κρατικής μέριμνας μετά τα δεκαοκτώ. Αυτό έχει οδηγήσει κάποιους γονείς να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν δομές ιδιωτικού δικαίου. Προφανώς, η προσπάθεια τους είναι αξιέπαινη, αλλά δεν μπορούν να αντικαθιστούν το κράτος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά και είναι απολύτως λογικό, δεδομένου των δύσκολων περιπτώσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν και της ειδικής φροντίδας που απαιτείται. Το κράτος πρέπει να σταθεί αρωγός σε αυτές τις δομές και δεν αναφέρομαι μόνο στον κρατικό έλεγχο. Χρειάζεται, για παράδειγμα, οικονομική στήριξη και σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Για το πολιτικό κλίμα

Χρειάζεται περίσσεια θράσους από την κυβέρνηση να κατηγορεί για βούρκο τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπάρχουν οι «Πάτσηδες» και όταν έχουμε σε εξέλιξη το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων για το οποίο έχει κύρια ευθύνη ο Κ. Μητσοτάκης και ο στενός κύκλος του Μαξίμου. Η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια υποβιβασμού του θέματος, προσπαθεί να περιορίσει τη συζήτηση γύρω από τις αποκαλύψεις του Documento.  Δεν είναι, όμως, μόνο ο Κ. Βαξεβάνης που φέρνει στοιχεία στο φως. Εφημερίδες του ομίλου Μαρινάκη, πρωτίστως «Το Βήμα», η εφημερίδα «Καθημερινή», τα «Παραπολιτικά», φιλοκυβερνητικά δηλαδή μέσα, δημοσιεύουν στοιχεία και αναδεικνύουν την υπόθεση των υποκλοπών. Η διεθνής κατακραυγή και η ανάδειξη της έλλειψης διαφάνειας έχει απασχολήσει πολλά έγκυρα διεθνή μέσα όπως ο Guardian, το Economist, οι Financial Times που προφανώς, δεν σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να έρθουμε, τώρα, στα πιο πρόσφατα στοιχεία θα αναφέρω τις αποκαλύψεις στο «Βήμα» του προηγούμενου σαββατοκύριακου όπου δεν μιλά αόριστα, αλλά αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα αστυνομικών που πήραν μετάθεση στην ΕΥΠ και χειρίζονταν το παράνομο λογισμικό Predator από συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η υπηρεσία. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση. Ο Κ. Μητσοτάκης εάν δεν ένιωθε ένοχος, θα ερχόταν στη Βουλή να απαντήσει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευση. Επιλέγει, όμως, να κρύβεται και αυτό σημαίνει πολλά.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/136729/G.-Mpalafas:-O-K.-Mhtsotakhs-ean-den-eniwthe-enochos-tha-erchotan-sth-Boylh.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων