Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αναλυτικά η δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις:

7/2/2023

Κύριε Πρόεδρε, εγώ δεν θα μιλήσω είκοσι επτά λεπτά, θα μιλήσω λιγότερο.

Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης είναι όντως αδαής, όπως ακούστηκε από κάποιον Βουλευτή. Σίγουρα, όμως, σήμερα είναι πολύ αμήχανος. Είναι πάρα πολύ αμήχανος, είναι αλαζών και ψεύτης σε πάρα πολλά από τα οποία είπε. Και θα έρθω να πω αναλυτικά.

Για να σπάσω, λοιπόν, την αμηχανία σας, κύριε Μητσοτάκη, αν θέλετε να κάνουμε σύγκριση, ουσιαστική σύγκριση και να μιλήσουμε για το αύριο και για το σήμερα, τα προγράμματα τα προεκλογικά των κομμάτων που κατατίθενται στον ελληνικό λαό, είμαι ανοικτός για την οποιαδήποτε σύγκριση και σύγκρουση. Θέλετε αύριο το πρωί να πάμε σε μια τηλεμαχία να μιλήσουμε για το αύριο;

Επτά χρόνια την αποφεύγετε. Γιατί αλήθεια; Αφού είστε τόσο σίγουρος ότι είστε καλύτερος, ότι είστε πιο σοφός, πιο γοητευτικός, πιο εντρυφής στα προβλήματα, γιατί δεν έρχεστε; Γιατί επτά χρόνια κρύβεστε; Γιατί;

Πάμε, λοιπόν, τώρα. Αρχίσατε ένα ένα να παρουσιάζετε κονδύλια, να μας λέτε ότι το πρόγραμμά μας στοιχίζει 45 δισ. Μπορεί να πείτε αύριο 185. Τζάμπα είναι. Και μας είπατε αν γνωρίζουμε. Γιατί τάχα εμείς, που κυβερνήσαμε επί τεσσεράμισι χρόνια τη χώρα και τη βγάλαμε από τον βούρκο των μνημονίων που την είχατε ρίξει εσείς και ρυθμίσαμε το χρέος και μπορούμε και αναπνέουμε σήμερα, δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε από οικονομικά. Μόνο εσείς και οι άριστοι σύμβουλοί σας ξέρουν.

1,5 δισεκατομμύριο, λοιπόν, η μείωση του ΦΠΑ. Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη, ξέρετε πόσο είναι η υπέρβαση των εσόδων στο δημόσιο ταμείο από την επιλογή σας να κρατάτε τους έμμεσους φόρους; Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν μείωσε κανέναν έμμεσο φόρο καθ’ όλη τη διάρκεια της πληθωριστικής κρίσης, όταν έχει φτάσει πάνω από 10% ο πληθωρισμός. Από τη μια, έχουμε την ιδιωτική αισχροκέρδεια, διότι δεν φροντίσατε να έχετε ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν φροντίσατε τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας να τα ρυθμίσετε, να τα εμποδίσετε, να τα κόψετε, μετά να τα φορολογήσετε, το ίδιο και για τα διυλιστήρια, το ίδιο και για τις τιμές στο σουπερμάρκετ, που έχουμε τη μεγαλύτερη ψαλίδα από την τιμή που δίνει ο παραγωγός στο χωράφι μέχρι αυτή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε αυτήν την τρομακτική αισχροκέρδεια. Είναι ιδιωτική αισχροκέρδεια. Δίπλα σε αυτήν υπάρχει και η κρατική αισχροκέρδεια. Διότι εσείς αφήνετε τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην τιμή που ήταν πριν την κρίση και βεβαίως εισπράττετε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα το 2022.

Αυτά, λοιπόν, τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα υπερβάλλοντα της κρατικής αισχροκέρδειας -διότι εσείς κρατάτε σταθερά υψηλούς τους έμμεσους φόρους- είναι αυτά τα οποία θα δίναμε, για να επουλωθεί η κρίση, να μειωθεί ο ΦΠΑ, να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και να μπορέσει εν τοιαύτη περιπτώσει να πάρει μια ανάσα ο καταναλωτής.

Αλλά εσείς δεν το κάνετε. Γιατί δεν το κάνετε; Διότι αυτό είναι το σχέδιό σας. Διότι στην πραγματικότητα θέλετε μέσω αυτής της κρατικής αισχροκέρδειας να παίρνετε τα χρήματα από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και να δίνετε κάποιες στοχευμένες επιδοτήσεις προσποιούμενος δήθεν τον φιλολαϊκό και να τα δίνετε στοχευμένα. Σε ποιους; Σε αυτούς που συνεχίζουν τα υπερκέρδη και αυτοί να συνεχίζουν να ανεβάζουν τις τιμές, δηλαδή στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, στα σούπερ μάρκετ και βεβαίως στα πρατήρια της βενζίνης και στα διυλιστήρια. Αυτό κάνετε.

Εσείς μας κατηγορούσατε εμάς, κύριε Μητσοτάκη, όταν ήμασταν κυβέρνηση, ότι έχουμε κάνει τη χώρα Σοβιετική Ένωση, επειδή δίνουμε επιδοτήσεις. Πού; Στους αδύναμους, στους συνταξιούχους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, εκεί δίναμε. Εσείς έχετε καταντήσει σήμερα τη μεσαία τάξη να ζει με τα κουπόνια -αυτό κάνετε-, με τα κουπόνια στο σούπερ μάρκετ, με τα κουπόνια στο πρατήριο βενζίνης, με τα κουπόνια στο ρεύμα, παντού! Αυτό το κάνετε.

Θέλετε να συγκρίνουμε, λοιπόν, προτάσεις, πεπραγμένα, το όραμά μας για το μέλλον; Εδώ είμαι, κύριε Μητσοτάκη, δεν έφυγα. Εδώ είμαι. Για κακή σας τύχη, και στη Βουλή θα είμαι και όπου χρειαστεί θα είμαι παρών, για να συγκρίνουμε τις προτάσεις μας, το όραμά μας και τους στόχους μας.

Έρχομαι, όμως, τώρα –δεν θα μακρηγορήσω- πίσω σε κάποια από αυτά τα οποία είπατε. Διότι προσπαθείτε διαρκώς να δημιουργήσετε μία εικόνα -ξανά το κάνατε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε τεσσεράμισι χρόνια, η αντίπαλη σε εσάς ιδεολογικά παράταξη είναι μια παράταξη μειωμένης ευθύνης απέναντι στην πατριωτική ευθύνη, που έχουμε –πιστεύω- όλοι οι Έλληνες, να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό που κάνετε, κύριε Μητσοτάκη, είναι η έσχατη μορφή πατριδοκαπηλίας.

Είπατε ότι εμείς εδώ δεν ψηφίσαμε τίποτα. Μας κατηγορούν κάποιοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουμε ψηφίσει πολλά νομοσχέδια μαζί σας και εσείς μας κατηγορείτε ότι δεν έχουν ψηφίσει τίποτα. Σας θυμίζω, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ψήφισε και τις φρεγάτες Belharra, ψήφισε και τα δεκαοκτώ Rafale. Τι δεν ψήφισε;

Δεν ψήφισε τα έξι επιπλέον, όταν ήρθαν χωρίς εισήγηση των Επιτελείων, όταν ήρθαν την περίοδο εκείνη, την οποία μας δικαιολογήσατε με την επιπλέον αγορά των έξι Rafale, λέγοντας ότι δεν θα πάρουμε φρεγάτες. Και όταν μετά ξυπνήσαμε ξαφνικά και αποφασίσατε ότι θα πάρουμε και τα επιπλέον Rafale και τις φρεγάτες, που ήταν πράγματι εισήγηση των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων από την περίοδο που ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση, από το 2017.

Επίσης, κύριε Μητσοτάκη, πρέπει να σας πω ότι δεν θα ψηφίσουμε αν έρθει στη Βουλή -και τοποθετηθήκαμε αρνητικά στην αρμόδια Επιτροπή- για το αεροπορικό κέντρο της Καλαμάτας. Διότι εμείς το διαχειριστήκαμε και ξέρουμε ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει το έργο με ίδιες δυνάμεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όχι στη μισή τιμή, πιο κάτω από τη μισή τιμή. Ότι σε βάθος εικοσαετίας έχουμε ένα κόστος υπερβάλλον για το ελληνικό Δημόσιο, που προσεγγίζει κοντά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Και αυτό εμείς το θεωρούμε προκλητική υπερκοστολόγηση, διότι αυτά τα χρήματα είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Κύριε Μητσοτάκη, θέλω να σας πω το εξής: μας είπατε ότι εμείς έχουμε μία -από ό,τι κατάλαβα από τον τρόπο που το είπατε- ιδεολογική εμμονή –δεν καταλαβαίνω τι θέλατε να πείτε- και γι’ αυτό δεν θέλουμε, δήθεν, εμείς να υπάρχει στο DNA μας -κάπως έτσι το είπατε-  ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ένα πράγμα έχουμε εμείς στο DNA μας, κύριε Μητσοτάκη, τη δικαιοσύνη. Τη δικαιοσύνη έχουμε. Και ο πατριωτισμός, επίσης, είναι στοιχείο των παραδόσεων και της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης σε αυτό τον τόπο. Μην το υποτιμάτε, λοιπόν, αυτό!

Όταν εσείς την πενταετία 2010-2015, κύριε Μητσοτάκη, -όχι εσείς ο ίδιος, δεν ήσασταν πρωθυπουργός, αλλά η παράταξή σας- στα μνημόνια αναγκαστήκατε να κάνετε περικοπές, όχι να αυξήσετε τις στρατιωτικές δαπάνες, αλλά να κάνετε περικοπές της τάξεως του 50%, σας κατηγόρησαν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι τότε ότι είστε μειωμένης εθνικής ευθύνης; Όχι, βεβαίως.

Φέρατε, λοιπόν, τις συμβάσεις –και το λέτε ξανά και ξανά αυτό- για την αγορά των Rafale και των φρεγατών Belharra και κοκορεύεστε όταν σας λέμε ότι εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Και αυτό είναι πρωτοφανές για συμβάσεις που ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, πρωτοφανές. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν το έχει κάνει. Μας λέτε «μην ασχολείστε με αυτό, αυτό είναι δευτερεύον» και ότι «αυτά τα λέτε επειδή δεν υπάρχουν μεσάζοντες».

Κύριε Μητσοτάκη, για να δούμε τι ακριβώς υπάρχει εδώ. Αυτό το οποίο υπάρχει στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε μία διακρατική συμφωνία, όπως θα προεβλέπετο ανάμεσα σε δύο κράτη. Υπάρχει μία συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και στις ιδιωτικές εταιρείες Dassault και Naval. Αυτό υπάρχει, δεν είναι διακρατική συμφωνία, ούτε υπάρχει διεθνής διαγωνισμός. Ενώ, λοιπόν, ο νόμος θα ορίζει ότι ή διακρατική συμφωνία θα υπάρχει ή διεθνής διαγωνισμός, δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και τι υπάρχει στην πραγματικότητα; Μία απευθείας ανάθεση του ελληνικού δημοσίου μπροστά στις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις. Έχετε φθάσει εννέα δισεκατομμύρια τις απευθείας αναθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να συμπεριλαμβάνω τα χρήματα για τα εξοπλιστικά. Μία απευθείας ανάθεση, πράγματι, χωρίς μεσάζοντες -ναι, στις απευθείας αναθέσεις δεν υπάρχουν μεσάζοντες- σε αυτές τις δύο εταιρείες, στη Naval και στη Dassault. Έχουμε, λοιπόν, πράγματι ή όχι, λόγους να ζητάμε εξηγήσεις γι’ αυτό;

Φοβάμαι, ότι θα συζητάει το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην όποια σύνθεσή του, δυστυχώς, για αρκετό καιρό γι’ αυτές τις συμβάσεις. Δεν θα τελειώσει εδώ σήμερα εδώ αυτή η κουβέντα.

Δεύτερον, μας είπατε ότι δεν δώσατε έργο στα ναυπηγεία της χώρας μας, διότι εμείς τα αφήσαμε τα ναυπηγεία –πώς το είπατε;- στο έλεος του Θεού, διαλυμένα. Κύριε Μητσοτάκη, γνωρίζετε ή όχι ότι η Σύρος άνοιξε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ; Γνωρίζετε ή όχι ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελευσίνα ξεκίνησαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ; Κατέληξαν επί των ημερών σας και πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, προκειμένου να ξανανοίξει και να προχωρήσει αυτό το έργο.

Ο Σκαραμαγκάς; Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ο Σκαραμαγκάς έχει πάει σε ιδιώτη, αλλά ο ιδιώτης δεν μας έχει πει εάν θα το κάνει ναυπηγείο, αν θα το κάνει real estate. Μη μας λέτε, λοιπόν, για τα δύο ναυπηγεία που ξανανοίξανε. Η Σύρος άνοιξε επί των ημερών μας και η Ελευσίνα ξεκίνησε επί των ημερών μας και ολοκληρώθηκε. Και σας ερωτώ: Δεν είχατε όταν υπογράφατε τη γνώση ότι θα ανοίξει η Ελευσίνα, τώρα που άλλαξε η Ελευσίνα, δεσμεύεστε εδώ να πάμε να βάλουμε όλοι πλάτη, να επαναδιαπραγματευθούμε τη δυνατότητα να υπάρχει έργο παραγωγής στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία; Δεσμεύεστε; Θα το κάνετε;

Πήγατε προχθές στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην ΕΑΒ, και είπατε, μάλιστα, πάλι ψέματα ότι εμείς την αφήσαμε διαλυμένη, όλα διαλυμένα τα αφήσαμε και όλα με κάποιον τρόπο εσείς προχωράτε σε περίεργες συμβάσεις και ιδιωτικοποιήσεις, όπως τη ΔΕΗ, για να αναβαθμίσετε, τάχα! Το γνωστό κόλπο της απαξίωσης. Νεοφιλελεύθερο κόλπο, παλιό.

Για να σας πω, κύριε Μητσοτάκη, πώς προχωράει κανείς για να ενισχύσει μία κρατική βιομηχανία; Δίνοντάς της έργο. Εμείς, λοιπόν, παρά τις δύσκολες συνθήκες φροντίσαμε να υπάρξει μία διακρατική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αναβάθμιση των F-16 σε Viper και αυτά τα οποία είδατε ξεκίνησαν επί των ημερών μας. Και ρωτήστε τους εκπροσώπους της Lockheed που είδατε εκεί να σας πουν αν ήταν διαλυμένη η ΕΑΒ όταν ξεκίνησαν να κάνουν το έργο και αν στην πορεία έγινε κάτι μαγικό και από εκεί που ήταν διαλυμένη, αναβαθμίστηκε. Και μιας και μιλάμε για την ΕΑΒ. Τα αντισταθμιστικά είναι εκεί, κύριε Μητσοτάκη, τα οποία τόσο πολύ εσείς έρχεστε να μας λέτε ότι είναι πρόβλημα. Τα αντισταθμιστικά ήταν υπέρ της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Πάμε παρακάτω τώρα. Αναφερθήκατε για άλλη μία φορά –και θα κλείσω με αυτές τις δύο παρατηρήσεις- στη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Γιατί; Για να δικαιολογήσετε ότι η δική σας η απόφαση -προσωπικά δική σας- να αποχωρήσετε από τη Βουλή δεν ήταν εκτροπή, όπως είναι τώρα εκτροπή η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν μία δικαιολογημένη στάση. Εκτροπή είναι α λα καρτ, όποτε εσάς σας συμφέρει αυτό και βεβαίως, για να εκκινήσετε για άλλη μία φορά το ζήτημα αυτό που αφορά στην απόφασή μου τότε, μια απόφαση, που αν κρίνω από τη στάση σας, την αλαζονική σας συμπεριφορά, δεν θα παίρνατε ποτέ εσείς και δεν θα πάρετε ποτέ, βλέπω να μας πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφίζουμε Ιούλιο του 2023. Θα μείνει μέχρι τελευταία μέρα γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Γιατί; Προφανώς, διότι ούτε ο ίδιος πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που του δίνουν προβάδισμα και υπεροχή.

Διότι αν πίστευε σε αυτές τις μετρήσεις, το γάντι που του πετάξαμε, θα το σήκωνε. Θα μείνει μέχρι την τελευταία ημέρα. Αλλά όποτε και να τις κάνει, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση.

Δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι στις εκλογές, κύριε Μητσοτάκη, ψηφίζει ο ελληνικός λαός και δείτε τα αποτελέσματα χθες στην Κύπρο. Δείτε τα.

Λέω, λοιπόν, ότι το 2019 πήρα μία απόφαση, που θέλω να πιστεύω ότι θα τη γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος ως μία απόφαση που πρέπει να παίρνει κάθε πρωθυπουργός, όταν διαπίστωσα –όχι σε μία εκλογή που αφορούσε τη συγκρότηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο στέλναμε- ότι πράγματι υπήρξε μία διαφορά εννιά μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία. Και βγήκα και είπα ότι θα προκηρύξω εκλογές. Μία τεράστια μεταρρύθμιση, η οποία ήταν στα σκαριά, η οποία είχε ολοκληρωθεί, στην οποία συνέβαλε η αφρόκρεμα του νομικού κόσμου της χώρας, θα έμενε ανολοκλήρωτη αν δεν ερχόμασταν να ψηφίσουμε και να προκηρύξουμε αμέσως εκλογές. Και αρχίσατε από τότε τη συκοφαντία, τη λάσπη, τα υπονοούμενα.

Κύριε Μητσοτάκη, θα ζητήσετε συγγνώμη για όλη αυτή τη συκοφαντία και για όλη αυτή τη λάσπη. Διότι γνωρίζετε ότι υπάρχει εισαγγελική διάταξη αρχειοθέτησης, την οποία, αν έχω όρεξη κάποια άλλη φορά στην οποία θα αντιπαρατεθούμε, θα σας φέρω εδώ στη Βουλή και θα τη διαβάζω σελίδα σελίδα, ώστε αυτά τα ψέματα και αυτή η συκοφαντία που εξαπολύεται διαρκώς από τα Έδρανα τα πρωθυπουργικά να σταματήσει κάποια στιγμή. Διότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να είναι αλά καρτ, όποτε μας συμφέρουν να είναι καλές, όποτε δεν μας συμφέρουν να τις αποσιωπούμε και να τις κρύβουμε.

Κλείνω, λοιπόν, λέγοντας το εξής: Κύριε Μητσοτάκη, μιλήσατε είκοσι επτά λεπτά. Ένα πράγμα σας ζήτησα και σας το είπα με μεγάλη ειλικρίνεια. Αν τυχόν πάρετε τον λόγο και εξηγήσετε στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και στον ελληνικό λαό ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον ακούγατε τον Αρχηγό του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, ποιος ήταν ο λόγος της εθνικής ασφάλειας για τον οποίον δώσατε εντολή -σε εσάς ήταν η ΕΥΠ- να παρακολουθεί νύχτα μέρα δύο χρόνια τους Αρχηγούς των Επιτελείων της Εθνικής μας Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΣ, τους επικεφαλής των εξοπλιστικών, αν ανέβετε σε αυτό το Βήμα, αν βρείτε το θάρρος να ανέβετε και να εξηγήσετε τους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση που σέβεται την ιστορία και σέβεται και τη δημοκρατία θα είναι εδώ και θα ψηφίζει μέχρι τον Ιούλιο, μέχρι την τελευταία μέρα. Όσο δεν το κάνετε όμως, δεν θα νομιμοποιήσουμε εμείς εσάς, που έχετε εκτρέψει το πολίτευμα από την ομαλή του λειτουργία, που έχετε καταρρακώσει τους θεσμούς, που έχετε δημιουργήσει αυτό το έκτρωμα του παρακράτους, των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης, να ψηφίζετε νόμους με τη δική μας παρουσία μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/140279/Al.-Tsipras:-An-apanthsete-giati-parakoloythoysate-toys-pantes-tha-epistrepsoyme-stis-pshfofories.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων