Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επί δεκαοκτώ μήνες η κυβέρνηση μοιράζει 5,5 δις σε προμήθειες και σε ημέτερους με απευθείας αναθέσεις

Επί δεκαοκτώ μήνες η κυβέρνηση μοιράζει 5,5 δις σε προμήθειες και σε ημέτερους με απευθείας αναθέσεις, αλλά δεν μπορεί να βρει 1,5 δις σε βάθος ενός χρόνου για να πάρει ένα ουσιαστικό και απαραίτητο μέτρο, την μείωση του ειδικού φόρου στην κατανάλωση.

 • Το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ δεν είναι απλά η τελευταία πράξη του δράματος-έχουν προηγηθεί το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις του κ. Χατζηδάκη και η ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης- αλλά η πρόβα τζενεράλε της ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού κράτους υγεία-παιδεία-ασφάλιση. Έχει τρία χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η είσοδος ιδιωτών χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ με μια επιτροπή όπου τα δύο μέλη ορίζονται από τον υπουργό και ένα από το ΑΣΕΠ. το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι απαιτούνται εξαιρετικά χαμηλά προσόντα καθώς θέλουν να διορίσουν κομματικά μέλη και το τρίτο ότι αυτά τα «γαλάζια παιδιά» θα έχουν αμοιβές golden boys. Στις διευθυντικές θέσεις τις οποίες εκτιμούμε γύρω στις 800, θα βρίσκονται άνθρωποι που θα αμείβονται με 8.000 αλλά θα έχουν προσόντα πρωτοεισερχόμενου. Η ξεδιάντροπη κομματικοποίηση επαναφέρει την περίοδο της ΕΡΕ καθώς θα μπαίνει στο δημόσιο ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ.
• Πρόκειται για λεηλασία της δημόσιας περιουσίας του κοινωνικού κράτους. Η τεράστια περιουσία του ΕΚΦΑ που είναι περίπου 1 δις-η δεύτερη μετά την περιουσία της εκκλησίας- καθώς και η διασφάλιση συντάξεων και ασφαλισμένων δίνεται σε ιδιωτική εταιρεία real estate.
• Το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε μισθους και απευθείας αναθέσεις, που είδαμε με τα 5,5 δις με πρόσχημα τον covid, τώρα γίνεται μόνιμη κατάσταση. Θα κάνουν μπίζνες και σε αυτόν τον τομέα.
• Θα συμβεί με τον ΕΦΚΑ αυτό που έγινε με τη ΔΕΗ, όπου ο ο ελληνικός λαός βλέπει τους λογαριασμούς τρεις φορές πάνω την ώρα που τα κομματικά golden boys κερδοφορούν.
• Η ΝΔ απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και δεν έχει προσλάβει ούτε έναν άνθρωπο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει το 1-5 για τις προσλήψειςστο δημόσιο. Παραδέχθηκαν ότι πήραν ιδιώτες εδώ και δέκα μήνες στον ΕΦΚΑ και μέχρι σήμερα δεν έβγαλαν ούτε μία σύνταξη, δεν αναβάθμισαν το πληροφοριακό σύστημα που είναι η μόνη εγγύηση για να μπορέσουν να βγούνε οι συντάξεις.
• Ανοίγει ο δρόμος για αυτό που προανήγγειλε η κ. Γκάγκα όταν είπε ότι το νοσοκομείο Παίδων που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με τη δωρεά Νιάρχου θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, διότι σύμφωνα με έρευνες είναι καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα ιδιωτικού δικαίου από τα δημοσίου δικαίου νοσοκομεία. Η επόμενη κίνηση θα είναι να φέρουν στο ΕΣΥ διευθυντές από τον ιδιωτικό τομέα.
• Η κυβέρνηση δεν ακούει την αντιπολίτευση που ζητάει εδώ και μήνες μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, ώστε να ωφεληθούμε όλοι 300 ευρώ ανά 1000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης και 100 ευρώ το μήνα βενζίνη. Αντ΄αυτού, ενώ κάθε μήνα όλοι οι λογαριασμοί αυξάνονται, μειώνουν τις επιδοτήσεις.
• Είμαστε στα πρόθυρα μεγάλης επισιτιστικής και στεγαστικής κρίσης διότι η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα εισοδήματα, για αυτό ζητάμε εδώ και τώρα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Είμαστε πρωταθλητές στα έξοδα στέγασης. 37% του πληθυσμού δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδα στέγασης γιατί απορροφούν περισσότερο απ το 40% των εισοδημάτων του. Ο ευρωπαΐκός μέσος όρος είναι 9,9%. Δεύτερη η Βουλγαρία με 17%. Ο λαός βογγάει και εξαντλείται το εισόδημα του από τη δεύτερη βδομάδα του μήνα. Και η κυβέρνηση παίρνει οριζόντια μέτρα, ωφελώντας το ίδιο τον άνθρωπο των 600 ευρώ με αυτόν που έχει μισθό 7000 ευρώ.
• Επί δεκαοκτώ μήνες η κυβέρνηση μοιράζει 5,5 δις σε προμήθειες και σε ημέτερους με απευθείας αναθέσεις, αλλά δεν μπορεί να βρει 1,5 δις σε βάθος ενός χρόνου για να πάρει ένα ουσιαστικό και απαραίτητο μέτρο, την μείωση του ειδικού φόρου στην κατανάλωση.
πηγή: theanofotiou.gr

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων