Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

Ευτυχώς, σύντομα θα φύγουν

Αυτό που περιγράφω δεν είναι το σενάριο γκροτέσκας κωμωδίας, είναι η πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης σε κρίσιμες περιστάσεις.

23/03/2022, 17:05

Ο «άριστος» Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιώργος Πατούλης είχε διδακτορικό το οποίο ήταν προϊόν λογοκλοπής στις 62 από τις 77 σελίδες του.

Η «άριστη» ΕΡΤ είχε ανταποκριτή στη Μόσχα που «έβγαινε» από την Κυψέλη.

Οι «άριστοι» που διορίστηκαν στη ΔΕΗ συμμετέχουν στην κερδοσκοπική αύξηση των τιμολογίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τον Οκτώβριο (όπως καταγγέλλει και η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας) αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Οι «άριστοι» στον ΔΕΔΔΗΕ έδωσαν bonus 50.000-60.000 στον εαυτό τους, γιατί οι ίδιοι αποφάσισαν ότι τα έκαναν όλα τέλεια.

Ο «άριστος» υπουργός Υγείας κ.Θάνος Πλεύρης επεξεργάζεται κατάλογο εξαιρέσεων από την συνταγογράφηση για ανασφάλιστους.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ με τον κατάλογο «αριστείας» της κυβέρνησης. Θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε τις συνολικές κυβερνητικές «επιδόσεις» στα θέματα της ακρίβειας, της πανδημίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διασπάθισης δημοσίου χρήματος κλπ. Θεωρούμε όμως πως αυτά είναι πλέον ορατά από την πλειοψηφία των πολιτών, παρά την προσπάθεια απόκρυψης που γίνεται συνειδητά από μερίδα των ΜΜΕ.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει κυβερνητικά στελέχη σε αλλεπάλληλα «αυτογκόλ», διότι αδυνατούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε απλές δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «δεν κρυώνει ο κόσμος, είναι και ψυχολογικό το θέμα».

Ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας παρουσίασε τις κυβερνητικές προτάσεις για αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας λέγοντας «να κλείνετε τον θερμοσίφωνα και τα φώτα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «δεν θα γίνουν εκλογές το 2022 γιατί ο κόσμος θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση».

Και πάνω απ’ όλα και όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης που δήλωσε ότι από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε πρότασή του για πλαφόν στο φυσικό αέριο,  η αγορά φυσικού αερίου έπεσε κατά 50%… Αμετροέπεια, αλαζονεία ή απλά για άλλη μια φορά ψέματα; Πολύ περισσότερο που η σχετική πρόταση είχε βρεθεί στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον 11 μέρες πριν την προτείνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός…

Δυστυχώς, αυτό που περιγράφω δεν είναι το σενάριο γκροτέσκας κωμωδίας, είναι η πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης σε κρίσιμες περιστάσεις.

Δυστυχώς, το καθημερινό σφυροκόπημα των νεύρων και των αντοχών μας, γίνεται την ίδια στιγμή που όλοι ανοίγουμε με φόβο την αλληλογραφία μας, μήπως και περιλαμβάνει λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου…

Δυστυχώς, η ανικανότητα, η αδιαφορία και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι η κυβερνητική κανονικότητα.

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολίτες που εξαρτώνται από τον μισθό τους και δεν έχουν περιθώρια για στιγμές «ανεμελιάς».

Ευτυχώς, σύντομα θα φύγουν!

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/article/eytyhos-syntoma-tha-fygoyn

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων