Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Θεανώ Φωτίου: Για το σκάνδαλο των υποκλοπών ετράπη σε φυγή ο Μητσοτάκης πιεζόμενος από τον Αλέξη Τσίπρα

Άλλο ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο. «Διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, προστασία προσωπικών δεδομένων». Τι ευφάνταστος τίτλος.

9/12/2022

Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει σε αυτό το νομοσχέδιο για ένα τεράστιο σκάνδαλο που δηλητηριάζει τη ζωή της χώρας τέσσερις μήνες τώρα, σε συνθήκες ομερτά, σιωπής, ένοχης σιωπής κυρίως του Πρωθυπουργού!

Η κορυφή του σκανδάλου αναδύεται με τις παρακολουθήσεις των Ανδρουλάκη και Κουκάκη από την ΕΥΠ και από το παράνομο λογισμικό PREDATOR.

Παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και το PREDATOR εναλλάξ πολιτικοί, φίλοι και αντίπαλοι, Υπουργοί νυν και τέως, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, διαχειριστές των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν έρχεται να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα εδώ και ενάμιση μήνα στη Βουλή. Εμφανίστηκε, επιτέλους χθες και δεν μας διαφώτισε σε τίποτα, δεν διέψευσε τίποτα.

Ένας Πρωθυπουργός υπεύθυνος για το σκάνδαλο, όχι απλώς το γνώριζε, αλλά το καθοδηγούσε, σήμερα συνόψισε τα πάντα και συσκότισε τα πάντα με έναν λόγο τοξικό, βαθύτατα διχαστικό και ετράπη εις φυγήν κάτω από την πίεση του Αλέξη Τσίπρα.

Το νομοθετικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές και έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένα κακουργήματα. Σήμερα ο Πρωθυπουργός πιεζόμενος αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή μπροστά στον φόβο των αποκαλύψεων, οι οποίες  μη φανταστείτε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν.

Αν υπάρχει ένα θεσμικό κενό ή ανεπάρκεια, τη δημιούργησε ο ίδιος ο Μητσοτάκης τον Μάρτη του 2021, όταν απαγόρευσε να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος για εθνικούς λόγους, αφού λήξει η παρακολούθησή του. Ο ορισμός της εθνικής ασφάλειας γίνεται λάστιχο ώστε να καλύπτει τα πάντα, ο θιγόμενος από την παρακολούθηση ενημερώνεται για την παρακολούθησή του και για τον φάκελό του τρία χρόνια μετά και μόνο αν είναι τυχερός και δεν διαφωνήσουν σε αυτό ο Αρχηγός της ΕΥΠ και ο Εισαγγελέας, ενώ στους έξι μήνες εν τω μεταξύ έχει καταστραφεί το υλικό του φακέλου του. Και βέβαια, η διάταξη δεν έχει αναδρομική ισχύ ώστε ούτε τώρα να μην μπορούν να μάθουν ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κουκάκης ότι παρακολουθήθηκαν.

Το νομοσχέδιο νομιμοποιεί εκ των υστέρων τα εγκλήματα κατά της δημοκρατίας και τα θάβει. Θάβει την άθλια μεθόδευση συγκάλυψης, τη νομιμοποίηση του παρακράτους μέσα στο επιτελικό κράτος και με κάθε νομικό τερτίπι εμποδίζει τον έλεγχο των αυθαιρεσιών της ΕΥΠ, όπως και τον έλεγχο αγοράς και διακίνησης κακόβουλων λογισμικών.

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, όσους νόμους και αν ψηφίσετε, τίποτα δεν θα νομιμοποιηθεί στον ελληνικό λαό, που με την ψήφο του στην πρώτη ευκαιρία θα σας διώξει.

Αναλυτικά η ομιλία:
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, άλλο ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο.
Τι ευφάνταστος τίτλος, κύριε Υπουργέ! «Διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, προστασία προσωπικών δεδομένων». Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει σε αυτό το νομοσχέδιο για ένα τεράστιο σκάνδαλο που δηλητηριάζει τη ζωή της χώρας τέσσερις μήνες τώρα, σε συνθήκες ομερτά, σιωπής, ένοχης σιωπής κυρίως του Πρωθυπουργού!
Η κορυφή του σκανδάλου αναδύεται με τις παρακολουθήσεις των Ανδρουλάκη και Κουκάκη από την ΕΥΠ και από το παράνομο λογισμικό PREDATOR και το εύρος του σκανδάλου αποκαλύπτεται μέσα από δημοσιογραφική έρευνα των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ενός ευρέως πολιτικού φάσματος. Παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και το PREDATOR εναλλάξ πολιτικοί, φίλοι και αντίπαλοι, Υπουργοί νυν και τέως, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, διαχειριστές των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ούτω καθεξής. Αποκαλύπτεται ότι οι χειριστές του PREDATOR είναι η ίδια η ΕΥΠ μέσω αστυνομικών αποσπασμένων στο Τεχνικό Κέντρο της ΕΥΠ, το ΚΕΤΥΑΚ.
Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν έρχεται να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα εδώ και ενάμιση μήνα στη Βουλή ούτε και στην Επιτροπή βέβαια του Ευρωκοινοβουλίου PEGA. Εμφανίστηκε, όμως, επιτέλους σήμερα και δεν μας διαφώτισε σε τίποτα. Και βέβαια, δεν διέψευσε τίποτα, ούτε και τις παρακολουθήσεις όλων εναλλάξ.
Εδραιώνεται, λοιπόν, στην κοινή και διεθνή γνώμη ότι είναι ένας Πρωθυπουργός υπεύθυνος για τα σκάνδαλα, όχι απλώς ότι το γνώριζε, αλλά ότι το καθοδηγούσε. Σήμερα συνόψισε τα πάντα και συσκότισε τα πάντα με έναν λόγο τοξικό, βαθύτατα διχαστικό και ετράπη εις φυγήν κάτω από την πίεση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν πέτυχε ο αντιπερισπασμός που επιχείρησε ο κ. Μητσοτάκης με το σημερινό νομοσχέδιο, ισχυριζόμενος ότι υπήρξαν νομικά κενά, αλλά και επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις των πληροφοριακών συστημάτων που από τη μια οδήγησαν σε ατυχείς παρακολουθήσεις ή επιλογές και από την άλλη τις θεραπεύει όλες αυτές το σημερινό νομοσχέδιο.
Στην πραγματικότητα, το νομοθετικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές και έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένα κακουργήματα. Με απλά λόγια, το ότι παρακολουθείτο ο Ανδρουλάκης για λόγους εθνικής ασφάλειας συνέβη λόγω κενών του ισχύοντος νόμου; Και αν ήταν έτσι, γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως η Βουλή και οι Αρχηγοί των άλλων κομμάτων ότι ο τρίτος τη τάξει πολιτικός Αρχηγός είναι απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας;
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι λόγοι ήταν άλλοι και σήμερα ο Πρωθυπουργός πιεζόμενος αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή μπροστά στον φόβο των αποκαλύψεων, οι οποίοι μη φανταστείτε ότι δεν θα συμβούν. Μη φανταστείτε ότι όλα αυτά που έρχονται στη δημοσιότητα δεν  θα αποκαλυφτεί ότι έχουν από πίσω κάποιο ενιαίο κέντρο και μπορεί κάποια ώρα να αποδιωχθούν όλα αυτά τα οποία έρχονται στη δημοσιότητα. Το ίδιο παράνομη ήταν και η παρακολούθηση Κουκάκη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η παρακολούθηση ήταν παράνομη με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.
Μήπως είναι νόμιμη με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο η χρήση του PREDATOR από ιδιώτες ή κυβερνητικές Υπηρεσίες; Η απάντηση είναι «όχι». Ήταν νόμιμη η επίκληση του απορρήτου στις Επιτροπές της Βουλής από όλους τους βασικούς συντελεστές του εγκλήματος ή η μεθοδευμένη προστασία σε ιδιώτες που σχετίζονταν ευθέως με τον ανιψιό και τέως Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη; Λόγω ανεπάρκειας των νόμων η Εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να παρακολουθεί ανεξέλεγκτη –ανέλεγκτη, είπε δηλαδή- και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ήταν ανεπάρκεια των νόμων η παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ να ασκήσει έλεγχο στην ΕΥΠ ή παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας; Ήταν ανεπάρκεια των νόμων ή ήταν παραβίαση των νόμων να πει ο Διοικητής της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής –το κατεξοχήν ελεγκτικό κατά το Σύνταγμα όργανο- «Αρνούμαι να σας δώσω οποιαδήποτε πληροφορία γιατί δεσμεύομαι από το απόρρητο»;
Αν υπάρχει ένα θεσμικό κενό ή ανεπάρκεια, τη δημιούργησε ο ίδιος ο Μητσοτάκης τον Μάρτη του 2021, όταν απαγόρευσε να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος για εθνικούς λόγους, αφού λήξει η παρακολούθησή του. Σήμερα νομιμοποιείτε ακριβώς αυτό που αποδεικνύει την ενοχή του Πρωθυπουργού. Το παρόν νομοσχέδιο, λοιπόν, δεν απαντά σε τίποτα. Απλώς τα κάνει όλα χειρότερα. Ο ορισμός της εθνικής ασφάλειας γίνεται λάστιχο ώστε να καλύπτει τα πάντα, ο θιγόμενος από την παρακολούθηση ενημερώνεται για την παρακολούθησή του και για τον φάκελό του τρία χρόνια μετά και μόνο αν είναι τυχερός και δεν διαφωνήσουν σε αυτό ο Αρχηγός της ΕΥΠ και ο Εισαγγελέας, ενώ στους έξι μήνες εν τω μεταξύ έχει καταστραφεί το υλικό του φακέλου του. Και βέβαια, η διάταξη δεν έχει αναδρομική ισχύ ώστε ούτε τώρα να μην μπορούν να μάθουν ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κουκάκης ότι παρακολουθήθηκαν.
Δίνει μήπως το νομοσχέδιο το νομικό οπλοστάσιο για να μάθουμε αν υπάρχουν Υπουργοί που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ και από το PREDATOR; Όχι βέβαια. Πρόκειται σε τελευταία ανάλυση για την πλήρη ταφόπλακα που επιθυμείτε να βάλετε στο πρόβλημα που απειλεί τη δημοκρατία της χώρας και το κράτος δικαίου. Γίνεται σύννομη η επίκληση του απορρήτου. Το νομοσχέδιο νομιμοποιεί εκ των υστέρων τα εγκλήματα κατά της δημοκρατίας και τα θάβει. Θάβει την άθλια μεθόδευση συγκάλυψης, τη νομιμοποίηση του παρακράτους μέσα στο επιτελικό κράτος και με κάθε νομικό τερτίπι εμποδίζει τον έλεγχο των αυθαιρεσιών της ΕΥΠ, όπως και τον έλεγχο αγοράς και διακίνησης κακόβουλων λογισμικών.
Όμως, αγαπητοί κύριοι Βουλευτές της Συμπολίτευσης, αγαπητοί Υπουργοί και Κυβέρνηση, αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, όσους νόμους και αν ψηφίσετε, τίποτα δεν θα νομιμοποιηθεί στον ελληνικό λαό, που με την ψήφο του στην πρώτη ευκαιρία θα σας διώξει, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές για τις οποίες ο Πρωθυπουργός και σήμερα ξαναμάδησε τη μαργαρίτα ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας!
Σας ευχαριστώ.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/137585/Th.-Fwtioy:-Gia-to-skandalo-twn-ypoklopwn-etraph-se-fygh-o-Mhtsotakhs-piezomenos-apo-ton-Aleksh-Tsipra.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων