Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Θεανώ Φωτίου: Κόβουν το ρεύμα και τα επιδόματα για τους ακραία φτωχούς, ενώ επιδοτούν τα καρτέλ ενέργειας – βίντεο

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αποκλείει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τα ΚΟΤ, το ΕΕΕ, το Επίδομα Ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Στεγαστικό Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και το Επίδομα Ενοικίου. Σχετική τροπολογία φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

26/05/2022

Μιλώντας στην Ολομέλεια, επί του Σχεδίου του κλιματικού νόμου, η Θ. Φωτίου τόνισε:

Το σημερινό νομοσχέδιο που αφορά στο μέλλον της χώρας για την κλιματική κρίση γίνεται από τη ΝΔ ευκαιρία για να προσθέσει τη χώρα στα καρτέλ ενέργειας, για επικοινωνιακές προεκλογικές μεγαλοστομίες και για ατεκμηρίωτες επιστημονικά προχειρότητες.

Είναι ένα γενικόλογο ευχολόγιο που παραπέμπει τα πάντα σε μελλοντικά νομοθετήματα, αγνοεί την απαραίτητη αλλαγή παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου και αδιαφορεί για τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανισότητες και την ενεργειακή και κλιματική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Η ΝΔ το ψηφίζει μόνη της, ξέροντας ότι δεν θα εφαρμοστεί.

Η κυβέρνηση νομοθετεί σαν να μην υπάρχει εδώ και μήνες τεράστια ενεργειακή κρίση. Σαν να μην έχει εκτινάξει με τις επιλογές της τους προϋπολογισμούς των περισσότερων νοικοκυριών, απειλώντας την επιβίωσή τους. Εκτόξευσε την ενεργειακή φτώχεια και τις στεγαστικές δαπάνες, προκαλώντας και επισιτιστική κρίση στα αδύναμα και φτωχοποιούμενα μεσαία νοικοκυριά και απειλώντας την κοινωνία με μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

Τα επιδόματα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, δριμύς κατήγορος του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδοματική του πολιτική, που τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν το προφίλ του ως «στοργικού» προστάτη των ευάλωτων, είναι ανεπαρκή και δεν έδωσαν ανάσα στα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή δε, η κυβέρνηση αφαιρεί από τους ευάλωτους επιδόματα και παροχές σε σχέση με την ενέργεια αλλά και τη γενικότερη εισοδηματική τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή των αυξημένων αντικειμενικών αξιών στο 55% των περιοχών της χώρας, η αύξηση της αξίας ακίνητης περιουσίας αποκλείει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια που εγκρίνονται με βάση και περιουσιακά στοιχεία. Το ίδιο γίνεται με το ΕΕΕ, πρ. ΚΕΑ, για τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει το 2017 το χαμηλότερο ΚΟΤ από όλα, που τώρα χάνουν και το ΚΟΤ και το μόνο έσοδό τους. Το ίδιο συμβαίνει και με χιλιάδες νοικοκυριά που παίρνουν το επίδομα των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Στεγαστικό Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και το Επίδομα Ενοικίου.

Καθημερινά μας τηλεφωνούν άνθρωποι από τα λαϊκά προάστια, Ταύρο, Πετράλωνα, Περιστέρι, αλλά και από όλη την Ελλάδα, ότι τους έκοψαν τα επιδόματα λόγω αύξησης της αντικειμενικής αξίας τη περιουσίας τους.

Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει τροπολογία για την αναμόρφωση του ορίου περιουσιακών στοιχείων στα ΚΟΤ και τα προνοιακά επιδόματα. Αν η ΝΔ ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για τα εκατομμύρια των πολιτών που δεν μπορούν πια να ζήσουν, να την κάνει αποδεκτή.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων