Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Θεανώ Φωτίου: Με κυβερνητική κάλυψη αυξάνεται η αστυνομοκρατία και η αστυνομική βία

Καλεσμένη στην εκπομπή «Λόγος και αντίσταση» (Art tv) και την δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, αναπλ. τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε τα εξής:

7/12/2022

Με κυβερνητική κάλυψη αυξάνεται η αστυνομοκρατία και η αστυνομική βία. Καταντήσαμε να κοστίζει η ανθρώπινη ζωή 20 ευρώ.
Ποιος έδωσε εντολή καταδίωξης για 20 ευρώ σε μια χώρα που το μεγάλο έγκλημα παραμένει ακαταδίωκτο; Κανείς δε νοιώθει ασφάλεια σε αυτή τη χώρα. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο Κορκονέας, αφού εξέτισε ποινή έντεκα χρόνων, είναι έξω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε την Ειδική Γραμματεία Ρομά, την οποία κατήργησε η ΝΔ μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Είχαμε εξασφαλίσει 150 εκατομμύρια για πολιτικές ένταξης των Ρομά.
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε τη μεγαλύτερη αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Επί ΝΔ η ανθρώπινη ζωή έγινε πολύ φτηνή, όπως και η στέγη. Επί Μητσοτάκη για χρέος 15.000 ευρώ σου παίρνουν το σπίτι.
Η κοινωνία υποφέρει από τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. Το αποδεικνύουν οι 50.000 πλειστηριασμοί που περιλαμβάνουν και πρώτη κατοικία, η αύξηση φτώχειας και παιδικής φτώχειας και η αύξηση των ανισοτήτων (δείκτες που έπεφταν συνεχώς επί ΣΥΡΙΖΑ), το γεγονός ότι το 28% βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, το ότι κοκκινίζουν συνεχώς τα δάνεια όχι μόνο εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων αλλά και της τεράστιας ακρίβειας. Και μέσα σε όλα αυτά, η ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια των ολιγαρχών ενέργειας με 8,1 δις ευρώ.
Μέχρι τον Ιούλιο είχαμε αισχροκέρδεια στην παραγωγή, πλέον μετακυλίεται στην λιανική. Είμαστε η πρώτη χώρα σε ενεργειακό πληθωρισμό, έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Στη λιανική η κιλοβατώρα αγοράζεται 200 ευρώ και πωλείται 400 ευρώ. Ενώ 1 στους 2 πολίτες μειώνει την κατανάλωση ρεύματος, 1 στους 2 «κόβει» το φαί, 1 στους μικρομεσαίους 2 επιχειρηματίες δεν τα βγάζει με τα λειτουργικά έξοδα.
Εμείς προτείναμε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα 6%- κοστίζει 1,5 δις και μείωση ειδικού φόρου κατανάλωση-κοστίζει 960 εκατ. . Για αυτά τα δύο μέτρα το σύνολο είναι 2δις 400 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση όμως, έχει επιλέξει να χρηματοδοτεί την αισχροκέρδεια, τους ολιγάρχες παραγωγής ενέργειας και τους παρόχους λιανικής πώλησης. ¼. Σύμφωνα με τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ τα συνολικά κέρδη των εταιρειών ήταν 2,2 δις και η κυβέρνηση φορολόγηση μόλις τα 445 εκατ, δηλαδή λιγότερο από το ¼.
Με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο παρακολουθούμενος θα μαθαίνει τους λόγους παρακολούθησης τρία χρόνια μετά. Επίσης, εάν δεν συμφωνήσουν σε αυτό οι δύο από τους τρεις που δίνουν την έγκριση παρακολούθησης, δηλαδή διοικητής ΕΥΠ και εισαγγελέας, δεν θα μαθαίνει καν τον φάκελο του. Με εντολή εντός εξαμήνου θα επισπεύδεται η καταστροφή υλικού. Δηλαδή στην περίπτωση Ανδρουλάκη και Κουκάκη, δε θα μάθουν ποτέ τους λόγους παρακολούθησης τους.
Και μέσα σε όλα αυτά, μαθαίνουμε ότι παρακολουθούνταν αρχηγοί σωμάτων ασφαλείας. Predator και ΕΥΠ ήταν συγκοινωνούντα δοχεία. Η τελευταία έκθεση του ευρωκοινοβούλιου είναι κόλαφος κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/137488/Th.-Fwtioy:-Me-kybernhtikh-kalypsh-ayksanetai-h-astynomokratia-kai-h-astynomikh-bia.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων