Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Θεανώ Φωτίου: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ρεαλιστικές και κοστολογημένες, άμεσα εφαρμόσιμες

Στην εκτόξευση του πληθωρισμού συνέτεινε και η τεράστια αύξηση των δαπανών στέγης κατά την ΕΛΣΤΑΤ
Σε συνέντευξη της στο Kontra News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη χθες η Θ. Φωτίου, Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας, Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη​, τόνισε τα εξής:

11/05/2022

Η σημερινή αύξηση του πληθωρισμού που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ στο 10,2% (σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο) επηρεάζει τα πιο αδύναμα και μεσαία στρώματα πολύ περισσότερο απ΄ όλους τους άλλους διότι ως γνωστόν καθορίζεται από εννέα επιμέρους δείκτες τιμών καταναλωτή στους οποίους οι τρεις έχουν εξαιρετικά υψηλές τιμές. Είναι τα είδη διατροφής ( 10,9% ) , οι μεταφορές ( 15,5%), και οι τιμές καταναλωτή για τις δαπάνες στέγασης, 35,2% σε σχέση με πέρυσι τον Απρίλιο.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε αυτά ήταν 7 μέτρα … ασπιρίνες νομίζοντας ότι θα κοροΐδέψει τον κόσμο, μέτρα που και χρονοβόρα είναι δε θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα αλλά είναι και παρωχημένα.

Τα δικά μας μέτρα βασίζονται στο ότι θα μειώσουμε τα έξοδα στέγης και θα αυξήσουμε τα εισοδήματα.

Θα αποτρέψουμε την αναδιανομή του πλούτου ελληνικού λαού, που τα 4/5 είναι η ιδιοκτησία, να αλλάξουν χέρια. Θα το πετύχουμε με την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου γιατί ήδη με τα νέα στοιχεία κοκκίνησαν περισσότερα δάνεια. Από τα δάνεια που ήταν ρυθμισμένα πριν από 18 μήνες, 1 στα 3 είναι και πάλι κόκκινο.

Θα ρίξουμε ένα μεγάλο απόθεμα κτιρίων (χιλιάδες) στην αγορά μέσα από την Τράπεζα Στέγης για οικονομικά προσιτή κατοικία. Θα τη δημιουργήσουμε από ακίνητα που βρίσκονται σήμερα στα χέρια ιδιωτών, οι οποίοι θα λάβουν ένα πακέτο κινήτρων, φορολογικά (απαλλαγή ενφια), ενεργειακή αναβάθμιση, 12 σίγουρα ενοίκια κάθε χρόνο, επιστροφή του ακινήτου στην κατάσταση που ήταν. Ένα πείραμα που πέτυχε στη Βαρκελώνη αλλά και στη χώρα μας με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ.

Τέλος, θα επιδοτήσουμε με 120 εκ. τους νέους, από 24 έως 40 ετών καθώς και τα νέα ζευγάρια, με διπλάσια επιδότηση ενοικίου απ ότι σήμερα. Συγκεκριμένα, από 140 ευρώ το μήνα το άτομο έως 350 τα μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά. Επειδή εμείς δεν έχουμε λεφτόδεντρα όπως η ΝΔ, κάθε πρόταση μας είναι κοστολογημένη.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/126940/Th.-Fwtioy:-Oi-protaseis-toy-SYRIZA-PS-einai-realistikes-kai-kostologhmenes-amesa-efarmosimes.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων