Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Θεανώ Φωτίου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αφερέγγυος, αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για τη χώρα και είναι επιταχυντής της καταστροφής

Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου, η Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεανώ Φωτίου τόνισε τα εξής:

08/07/2022

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δε θα κάνει εκλογές και ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Τον πιστεύει κανείς; Είναι αφερέγγυος, αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για τη χώρα και είναι επιταχυντής της καταστροφής, οξύνοντας τα αδιέξοδα της ενεργειακής και της στεγαστικής κρίσης, στην οποία βρίσκεται το 50% των ελληνικών νοικοκυριών. Το σενάριο των εκλογών έχει πυροδοτήσει ο ίδιος, εφευρίσκοντας διάφορες αφορμές, μία την τοξικότητα δήθεν της αντιπολίτευσης, την άλλη κρίση στα ελληνοτουρκικά.

Πρέπει να φύγει από τη διακυβέρνηση της χώρας αφού δεν έχει την πολιτική βούληση να πάρει αποτελεσματικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών. Δε θέλει να βάλει πλαφόν ούτε στο ρεύμα ούτε στο αέριο, δε θέλει να φορολογήσει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια των ολιγαρχών που τον κρατάνε στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης-που κοστολογείται 1,3 δις ευρώ-και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Απορρίπτει όμως, όλες τις προτάσεις μας, που είναι και κοστολογημένες και υλοποιήσιμες και θα έδιναν μια ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά.

Αναβάλλει για ένα διάστημα τις εκλογές-θα δούμε για πόσο-γιατί αυτό θέλουν τα συμφέροντα που τον κρατάνε στην εξουσία. Περιμένουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα οποία δυστυχώς δε θα ωφεληθεί ο ελληνικός λαός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ «αγαπημένος» των δημοσκοπήσεων. Στις εκλογικές αναμετρήσεις τα ποσοστά που έδιναν οι δημοσκοπήσεις σε εμάς, διαψεύδονταν από τα ίδια τα εκλογικά αποτελέσματα. Εκτός όμως, από τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μικραίνει συνεχώς, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός κυριαρχείται από τρία συναισθήματα: φόβο, απογοήτευση, απόγνωση.

Εξαπάτησαν τους συνταξιούχους και δεν τους δίνουν τα αναδρομικά που δικαιούνται και την ίδια ώρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 600.000 στο σύνολο, καλούνται να επιστρέψουν την επιστρεπτέα προκαταβολή, 3 δις συνολικά. Πρέπει να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές άμεσα.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/130349/Th.-Fwtioy:-O-k.-Mhtsotakhs-einai-afereggyos-apotelei-apostatheropoihtiko-paragonta-gia-th-chwra-kai-einai-epitachynths-ths-katastrofhs.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων