Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Θεανώ Φωτίου: Τα έφηβα ανήλικα παιδιά των ιδρυμάτων δεν μπορούν να ζουν ημιαυτόνομα σε διαμερίσματα και να προσποιείται η Πολιτεία ότι έτσι τα αποϊδρυματοποιεί – βίντεο

Τοποθέτηση της βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας και Αναπληρώτριας Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη σημερινή συζήτηση του σ/ν του Υπ. Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, …..διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ….Εθνική Σύνταξη Ομογενών κ.λπ.»

22/03/2022

Τα έφηβα ανήλικα παιδιά των ιδρυμάτων δεν μπορούν να ζουν ημιαυτόνομα σε διαμερίσματα και να προσποιείται η Πολιτεία ότι έτσι τα αποϊδρυματοποιεί στην πιο ευαίσθητη και δύσκολη ηλικία, αλλά και πιο επικίνδυνη

Η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα να πάρει 20 παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και να τα βάλει σε πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης μέσα στο Child Guarantee, προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες.

Άδικες και παρωχημένες οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την Εθνική Σύνταξη των Ομογενών

Η τροπολογία που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Σύνταξη των Ομογενών δεν έγινε δεκτή, όμως η τροπολογία που προβλέπει επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων στους ομογενείς ανάγκασε τον Υπουργό Εργασίας, K. Χατζηδάκη, να υποσχεθεί ότι θα κάνει κάτι. «Περιμένουμε αυτό το κάτι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την κοινωνική αναλγησία της στους ανασφάλιστους υπερήλικες γηγενείς», κατέληξε η Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη

Στα άρθρα 64 και 60 αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη κατά τη σημερινή συζήτηση του σ/ν του Υπ. Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, …..διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ….Εθνική Σύνταξη Ομογενών κ.λπ.». Συγκεκριμένα:

Το άρθρο 64 αφορά τις Στέγες Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (Σ.Η.Δ.) για παιδιά 15 χρονών και άνω που βρίσκονται σε ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας Ιδιωτικά και Δημόσια, Δικαίου, ή στα νοσοκομεία, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Τα έφηβα ανήλικα παιδιά των ιδρυμάτων δεν μπορούν να ζουν ημιαυτόνομα σε διαμερίσματα και να προσποιείται η Πολιτεία ότι έτσι τα αποϊδρυματοποιεί στην πιο ευαίσθητη και δύσκολη ηλικία, αλλά και πιο επικίνδυνη με ενδεχόμενο να «πέσουν» τα παιδιά σε διάφορα κυκλώματα: εμπορίας ανθρώπων, χρήσης και εμπορίας ουσιών, κακοποίησης εφήβων κ.λπ.

Επιπλέον, δεν βγάζετε τις ΚΥΑ με τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους καθώς θα την εκδώσουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, ενώ την αδειοδότηση, εποπτεία, και επιβολή προστίμων θα κάνει η Περιφέρεια δια του κοινωνικού της συμβούλου.

Γιατί άραγε όλη αυτή η σπουδή σε άσχετο νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου; Διότι αποφάσισαν αυθαίρετα να πάρουν 20 παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και να τα βάλουν σε πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης μέσα στο Child Guarantee και πρέπει να προλάβουν τις προθεσμίες. Και κατά τα γνωστά, θα νοικιάσουν αυτά τα 20 διαμερίσματα χωρίς να εφαρμόσουν τη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή μπορούμε να πάρουμε και τα διαμερίσματα κάποιων γνωστών μας.

Το άρθρο 60 αφορά στην Εθνική Σύνταξη των Ομογενών και οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση είναι άδικες και παρωχημένες. Καλέσαμε την κυβέρνηση να ψηφίσει τις δύο τροπολογίες που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2020 και επαναφέρει σήμερα: α) Να πάρουν δηλαδή εθνική σύνταξη οι ομογενείς από Αλβανία και πρώην ΕΣΣΔ αν έχουν ζήσει 15 χρόνια στην Ελλάδα χωρίς περικοπές, και β) να δώσετε το επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα σε όσους ομογενείς έρχονται από Αλβανία και πρώην ΕΣΣΔ χωρίς προϋποθέσεις ελάχιστης διαμονής στην Ελλάδα.

Η τροπολογία που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Σύνταξη των Ομογενών δεν έγινε δεκτή, όμως η τροπολογία που προβλέπει επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων στους ομογενείς ανάγκασε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, να υποσχεθεί ότι θα κάνει κάτι. Η αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Koινωνική Αλληλεγγύη κατέληξε: «Περιμένουμε αυτό το κάτι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την κοινωνική αναλγησία της στους γηγενείς ανασφάλιστους υπερήλικες, ανάπηρους ή μη, χρονίως πάσχοντες ή μη. Τους υποχρεώνει από 16 Μαρτίου, να συνταγογραφούν εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα και διαγνώσεις για εξέταση από τα ΚΕΠΑ αποκλειστικά σε δημόσιες δομές υγείας οι οποίες λόγω «κοβιντοποίησης» του ΕΣΥ έχουν αποδιοργανωθεί εντελώς. Και επιπλέον οι ενισχύσεις που τους δίνει για να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της ακρίβειας είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μόλις 200 € «δώρο» για το Πάσχα, ούτε καν ένα επιπλέον επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα, 330€».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/124318/Th.-Fwtioy:-Ta-efhba-anhlika-paidia-twn-idrymatwn-den-mporoyn-na-zoyn-hmiaytonoma-se-diamerismata-kai-na-prospoieitai-h-Politeia-oti-etsi-ta-apoidrymatopoiei—binteo.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων