Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Θεανώ Φωτίου: Το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι η επιχειρούμενη κατάργηση του ΕΣΥ

Η κοινωνία θα τιμωρήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως τιμώρησε πριν 30 χρόνια τον πατέρα του που επιχείρησε το ίδιο.
Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπ. Υγεί​ας που καταργεί το ΕΣΥ η Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας και Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε:

2/12/2022

ο νομοσχέδιο καταργεί το ΕΣΥ, το μεγάλο κεκτημένο της μεταπολίτευσης που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ το 1983, επαναφέροντας τα χρόνια που για να νοσηλευτείς έπρεπε να έχεις ή χρήματα, ή μέσο.

Τρία χρόνια τώρα συκοφαντήσατε τη δημόσια περίθαλψη, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της, τις υποδομές και τα επιτεύγματά της για να κάνετε την υγεία προϊόν κερδοφορίας ιδιωτών. Δεν σας έφθανε το 40% δαπανών υγείας από ιδιωτικούς πόρους, το υψηλότερο στην ΕΕ με Μ.Ο. 20%, θέλατε το 100% σε ιδιώτες. Τη δευτεροβάθμια υγεία σε κλινικές-πολυτελή ξενοδοχεία και την πρωτοβάθμια σε τεράστιους διαγνωστικούς ομίλους.

Καταργείτε το ΕΣΥ αλλάζοντας την εργασιακή σχέση των γιατρών του. Από δημόσιους λειτουργούς, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αφοσιωμένους στην περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, όπου το παράνομο φακελάκι ήταν η θλιβερή εξαίρεση, τους μετατρέπετε σε θηρευτές πελατών για να συμπληρώνουν τον πενιχρό μισθό τους. Επαγγέλλεσθε τη δήθεν ευελιξία και ελευθερία επιλογής σε μια περίοδο ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, όταν τους έχετε εξοντώσει οικονομικά και εξαπατάτε τους πολίτες ισχυριζόμενοι ότι θα υπάρχει δωρεάν ΕΣΥ.

Αντίθετα, ο πολίτης θα πληρώνει στα απογευματινά ιατρεία, ή θα βρίσκει ραντεβού μόνο στο ιδιωτικό ιατρείο του συγκεκριμένου γιατρού, δεν θα παίρνει σειρά για τα πρωινά χειρουργεία και θα χειρουργείται στις ιδιωτικές κλινικές από τον γιατρό του ΕΣΥ. Ασθενείς πολλών ταχυτήτων και γιατροί εξοντωμένοι σε πρωινή, απογευματινή και βραδινή απασχόληση, εφημερίες και ιδιωτικό ιατρείο. Οι νέοι γιατροί θα φεύγουν στο εξωτερικό, όχι κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και εξέλιξης, αφού έχετε ξαναφέρει το καθεστώς του ρουσφετιού για κάθε εκλογή γιατρού σε δημόσιο ή πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Σκέφτεστε αν οι γιατροί-ήρωες των δημόσιων νοσοκομείων θα ήταν έτσι αφιερωμένοι να σώζουν ζωές στην πανδημία, αν έπρεπε παράλληλα να φροντίζουν την ιδιωτική τους πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές που έμειναν εκτός στράτευσης, κερδοσκοπώντας με όλα τα υπόλοιπα νοσήματα;

Δεν νομιμοποιείστε να καταργήσετε το ΕΣΥ, ούτε πολιτικά, ούτε κοινωνικά ούτε ηθικά. Γι’ αυτό μόλις 18 βουλευτές σας το υποστηρίζουν με ομιλίες τους στην Ολομέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για τη δημιουργία ενός ισχυρού νέου ΕΣΥ την επόμενη τετραετία με επενδύσεις 2 δις για:

1. άμεση πρόσληψη 5.500 υγειονομικών και επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας

2. Μονιμοποίηση όλων όσων έδωσαν τη μάχη της πανδημίας

3. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

4.Αναμόρφωση μισθολογίου, με 2.000 ευρώ στον πρωτοδιοριζόμενο και ανάλογες αυξήσεις.

5. 380 Τοπικές Μονάδες Υγείας με οικογενειακούς ιατρούς και εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών φροντίδας υγείας πρόνοιας και

6. πλήρη κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήλεψε τα έργα του πατέρα του που πριν 30 χρόνια επιχείρησε τις ίδιες αλλαγές, αλλά οι γιατροί του ΕΣΥ δεν τις επέλεξαν και μετά έχασε τις εκλογές. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Και το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί, και ο ίδιος θα χάσει τις εκλογές. Για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή και να πάρει ανάσα η χώρα.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/137157/Th.-Fwtioy:-To-kykneio-asma-ths-kybernhshs-Mhtsotakh-tha-einai-h-epicheiroymenh-katarghsh-toy-ESY.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων