Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Θεανώ Φωτίου: Τραγική ειρωνεία ο κ. Γεραπετρίτης να είναι σήμερα Υπουργός Μεταφορών – βίντεο

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χωρίς μακιγιάζ» (ΑΤΤΙΚΑ tv) και τους δημοσιογράφους Γιώργο Χουδαλάκη και Βούλα Κεχαγιά, η βουλευτής και αν. τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεανώ Φωτίου τόνισε τα εξής:

9/3/2023

·Η σημερινή μέρα με τις τεράστιες κινητοποιήσεις αφήνει ένα ιστορικό αποτύπωμα γιατί έχουμε μια έγερση της κοινωνίας με ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικού φάσματος και κομμάτων.

·Σε 70 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της τραγωδίας. Εδώ και μέρες, επιδίδεται σε ένα επικοινωνιακό damage control.

·​Είναι τραγική ειρωνεία ότι ενώ το επικοινωνιακό επιτελικό κράτος θρυμματίστηκε στα Τέμπη και επικεφαλής του επιτελικού κράτους ήταν ο κ. Γεραπετρίτης, σήμερα αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Η συνέντευξη του στηρίχθηκε σε 4 άξονες.

1. Αποποιήθηκε τις ευθύνες, δηλαδή επανερχόμαστε στο τραγικό ανθρώπινο λάθος.

2. Επιχείρησε τη διάχυση ευθυνών κυρίως την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Θέλησε να αποκλείσει το τρομακτικό ερώτημα, που πέραν της κάθαρσης κυριαρχεί αυτές τις μέρες δηλαδή, μήπως θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα με 57 θύματα εάν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες, δηλαδή αν λειτουργούσε ο πύργος ελέγχου της Αθήνας και υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης και κλειδούχος που καταργήθηκε το 2020.

4. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατακραυγή ότι χάρισαν 580 εκ. ευρώ. Στην Hellenic Train με αντάλλαγμα να μην ολοκληρώσει ο ΟΣΕ το σύστημα ασφάλειας του σιδηροδρόμου, εξήγγειλαν ότι θα αυξήσουν τον προϋπολογισμό και θα βάλουν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 185 εκ. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία.

Το 2020 συμφωνήθηκε μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να πληρώσει 645 εκ. Στο ελληνικό δημόσιο επενδύσεις με τον όρο ότι ο ΟΣΕ θα ολοκλήρωνε το σύστημα ασφάλειας. Η Σύμβαση δεν κυρώθηκε το 2020 από την Βουλή αλλά ήρθε το 2022 αναθεωρημένη απαλείφοντας την υποχρέωση του δημοσίου να ολοκληρώσει τα έργα ασφάλειας και η ΤΡΙΑΝΟΣΕ να πληρώσει μόνο 62 εκ. αντί για 645 εκ.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να διαχειρίζεται έτσι την υπόθεση. Κάθε τραγωδία έχει τόπο, χρόνο και υπεύθυνη κυβέρνηση.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/141687/Th.-Fwtioy:-Tragikh-eirwneia-o-k.-Gerapetriths-na-einai-shmera-Ypoyrgos-Metaforwn—binteo.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων