Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ιωάννης Μουζάλας: Δημιουργείτε νόμιμα το να παρακολουθείτε όποιον θέλετε, όποτε θέλετε, όπως θέλετε, για όσο θέλετε και κανείς να μην μπορεί να μάθει τίποτα

Ομιλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νοτίου Τομέα Αθηνών στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών»

9/12/2022

Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή την πρωτομιλία του κ. Μητσοτάκη πριν φύγει έντρομος, αφού υποκατέστησε τον Πρόεδρο της Βουλής στις λειτουργίες του Κανονισμού που έχει, και πραγματικά ήμουν έτοιμος να πειστώ. Διότι τι είπε ο Πρωθυπουργός και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Ότι η χώρα κινδυνεύει από τους γείτονες, από ρεύματα μεταναστευτικού σαν αυτό στον Έβρο, από τον λαϊκισμό του Τραμπ -που πρακτικά εσείς εδώ εκφράζετε, αλλά εν πάση περιπτώσει- και ότι τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει την αποτελεσματική λειτουργία της ΕΥΠ ενάντια στους εθνικούς κινδύνους. Και ότι εμείς οι Συριζαίοι, οι «μανδούροι», οι λαϊκιστές θέλουμε να καταργήσουμε την ΕΥΠ, θέλουμε να καταργήσουμε οτιδήποτε βοηθάει στην εθνική ασφάλεια.

Βέβαια, εδώ στηρίζεται για μια ακόμη φορά όλη η επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας. Λέει ψέματα. Μεταφέρει εικόνες οι οποίες δεν υπάρχουν και μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι δεν ήταν μια μέρα του Αυγούστου που γύρισε από τα μπάνια ο κ. Μητσοτάκης και σκεφτόταν ότι έπρεπε να βελτιώσει τη λειτουργία της, αλλά ήταν έναν μήνα μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη -δεν είναι κατάσκοπος μάλλον-, με την παρακολούθηση του κ. Κουκάκη -δεν είναι λαθρομετανάστης μάλλον- και το παρέπεμψε στη δικαιοσύνη, όπως λέει.

Και πάλι λέτε ψέματα, διότι στην αρχή είπατε ότι το ζήτησε η Ουκρανία, μέχρι που βγήκε ο Πρέσβης και σας διέψευσε. Μετά είπατε ότι το ζήτησε η Αρμενία και βγήκε ο Πρέσβης και σας διέψευσε. Αλλά, εδώ μέσα στη Βουλή μεταφέρετε μια ψεύτικη εικόνα συνέχεια. Χρησιμοποιείτε fake επιχειρήματα, παραποιείτε την αλήθεια που σήμερα συζητάμε. Διότι κανείς στη Βουλή δεν έχει αντίρρηση για μία Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία θα αποτελέσει εμπόδιο στην επιβουλή, ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα και στην κυριαρχία του κράτους μας, ενάντια στο έγκλημα.

Δεν συζητάμε αυτό, όμως. Συζητάμε για μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία παρακολουθούσε τον Αρχηγό του τρίτου κόμματος, τον κ. Σπίρτζη, τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τους υπεύθυνους εξοπλισμών του ΓΕΕΘΑ. Αυτό συζητάμε και όχι αυτό το οποίο πολύ βολικά θέλετε να πείσετε αυτούς που σας ακούν ότι συζητάμε σήμερα.

Τι ψηφίζετε σήμερα και τι χειροκροτάτε με τέτοιο φανατισμό; Χειροκροτάτε τη νομιμοποίηση των ποινικών, πιθανότατα, εγκλημάτων τα οποία κάνατε στη λειτουργία της ΕΥΠ και νομιμοποιείτε ώστε να γίνονται και στο μέλλον. Διότι με βάση αυτό το νομοσχέδιο που φέρνετε, θα μπορεί και στο μέλλον να συμβούν τα ίδια ακριβώς πράγματα και να είναι και νόμιμα και να είναι και «ηθικά» –μέσα σε εισαγωγικά-, με βάση μια ηθική την οποία έχετε και κουβαλάτε χρόνια.

Δημιουργείτε νόμιμα, αλλά κυρίως σιωπηλά, χωρίς κανείς να πάρει είδηση, χωρίς δυνατότητα ένδικης προσφυγής και προστασίας, το να παρακολουθείτε όποιον θέλετε, όποτε θέλετε, όπως θέλετε, για όσο θέλετε και κανείς να μην μπορεί να μάθει τίποτα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον κ. Καιρίδη, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ΓΕΕΘΑ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον κ. Τζανακόπουλο. Και αν δεν μπορείτε τον ίδιο, γιατί πιθανόν ο Πρόεδρος της Βουλής να πει ότι «άσε το, δεν το υπογράφω», μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θεία του, τον δικηγόρο του, τον φίλο του, και να μαθαίνετε από εκεί πέρα. Αυτό καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα και αυτό το πολιτικό έγκλημα που κάνατε στις παρακολουθήσεις προσπαθείτε χειροκροτώντας να καλύψετε.

Θέλω να σας θυμίσω με τι φανατισμό χειροκροτούσατε όταν προτάθηκε ο κ. Κοντολέων για την ΕΥΠ, με τι φανατισμό χειροκροτούσατε όταν αλλάξατε τον νόμο ώστε ο κ. Κοντολέων να γίνει Πρόεδρος στην ΕΥΠ. Και δεν θέλω να πάω στο παρελθόν, όπου με τον ίδιο φανατισμό και χωρίς τον φόβο της Νέμεσις της ιστορίας δεν υπήρξε αντιδραστικός νόμος που να μην τον χειροκροτήσατε και που να μην έρθει η ιστορία να τον καταργήσει.

Και αναφέρομαι σε πράγματα όπως η μετεκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Παπανούτσου. Αναφέρομαι σε πράγματα όπως η μοιχεία. Αναφέρομαι σε πράγματα όπως η δημοτική. Αναφέρομαι στον εορτασμό της Μακρονήσου ως Παρθενώνας της Ελλάδας. Αναφέρομαι σε ένα παρελθόν το οποίο βρίθει χειροκροτημάτων, που ήρθε η ιστορία και τα ανέτρεψε. Αυτόν τον ζόφο χειροκροτάτε.

Επίσης, υπάρχουν Υπουργοί σας, μεγάλα στελέχη σας, με βαρύτητα στον λόγο τους, οι οποίοι χειροκρότησαν τη χούντα. Σήμερα δεν τη χειροκροτούν. Αλλά, δεν αρνούνται και ότι τη χειροκρότησαν με πολύ φανατισμό.

Θα ήθελα εδώ να πω ότι σήμερα άκουσα από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, «αιδώς Αργείοι». Άκουσα από το ΚΚΕ για τους «χρήσιμους ηλίθιους». Είναι σωστές οι εκφράσεις σας, αλλά θα πρέπει να τις τοποθετήσετε αλλιώς σε σχέση με το σε ποιον απευθύνονται και πιθανώς να απευθύνονται στον εαυτό σας.

Γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί καταργείτε το κράτος δικαίου; Γιατί αυξάνεται η καταστολή; Γιατί έχουμε τους θανάτους από πυροβολισμούς αστυνομικών και τους ξυλοδαρμούς των πολιτών όλο και περισσότερο; Γιατί ξέρετε ότι την πολιτική που κάνετε, την πολιτική που καταστρέφει το εισόδημα των ανθρώπων, την πολιτική αυτή δεν μπορείτε να την περάσετε χωρίς να χτυπήσετε τη δημοκρατία στις ρίζες της. Και αυτό επιχειρείτε.

Και για να μην είναι άδικος, θα ήθελα να πω –κλείνω, κυρία Πρόεδρε- και μια καλή κουβέντα για τη Νέα Δημοκρατία.

Εγώ έχω εντυπωσιαστεί. Πώς γίνεται την ώρα που ψηφίζετε ένα νομοσχέδιο που επιφέρει καυστικό τρόμο στις ζωές των ανθρώπων να καλλιεργείτε συγχρόνως ανθρώπινες ζεστές σχέσεις μεταξύ σας; Ψάχνοντας τι βρίσκουμε; Ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος με τον κ. Πλεύρη. Ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος με τον κ. Πιερρακάκη. Ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος με τον Τσουβάλα. Ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος με τον πρωθυπουργικό ανιψιό, τον κ. Δημητριάδη.

Παντρεύτηκα αργά, έκανα παιδιά αργά. Αυτή η ζεστασιά που έχετε μεταξύ σας θα μου λείψει.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων