Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

«Καταπληκτική ποιότητα ζωής»…

Περισσότεροι από 100 ευάλωτοι πολίτες, που είχαν εισαχθεί για να νοσηλευτούν αλλά πλέον δεν χρήζουν περίθαλψης, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο και παραμένουν στα νοσοκομεία, καθώς δεν έχουν πού να πάνε. Πρόκειται για καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η οποία βεβαίως και «θάφτηκε» από τα περισσότερα ΜΜΕ. Υπάρχει όμως η πραγματικότητα η οποία «δεν θάβεται».

Γιάννης Μπαλάφας,  4/2/2023, 18:00

Η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας είναι αποτέλεσμα και των πολιτικών που άσκησε και ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει πολλές εκφάνσεις, όχι μόνο τους άστεγους:

-Η ακρίβεια έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες είτε να στερούνται βασικά αγαθά, είτε να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους. Σε πολλές πολυκατοικίες φέτος δεν έβαλαν πετρέλαιο θέρμανσης ή άφησαν απλήρωτους τους λογαριασμούς φυσικού αερίου με κατανοητές συνέπειες…

-Η ακρίβεια οδηγεί πολλές οικογένειες στο να επιλέγουν τρόφιμα με μοναδικό κριτήριο την τιμή τους. Επίσης, μειώνουν τις ποσότητες που καταναλώνουν.

-Πολλοί νέοι μένουν με τους γονείς τους διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και σε ένα φθηνό νοίκι…

-Πολλοί νέοι δεν σπουδάζουν, είτε διότι μειώθηκαν οι θέσεις στα πανεπιστήμια, είτε διότι δεν αντέχουν τα δίδακτρα για ένα ιδιωτικό κολλέγιο.

-Οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται είναι κακοπληρωμένες, ενώ πολλές από τις προσφερόμενες δεν εξασφαλίζουν την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, ένσημα κ.λπ). Είναι δεδομένο ότι στην αγορά εργασίας παρατηρείται το φαινόμενο όταν κάποιος συνταξιοδοτείται ή απολύεται να αντικαθίσταται από άλλον με πολύ μειωμένο συγκριτικά μισθό…

-Πολλοί νέοι δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά διότι «φοβούνται το αύριο». Η εργασιακή ανασφάλεια και το κλίμα ζόφου που υπάρχει, αποθαρρύνει τους νέους ανθρώπους από το να κάνουν «το επόμενο βήμα» στη ζωή τους.

-Μεγάλος αριθμός ελευθέρων επαγγελματιών και, μικρών και μεσαίων επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Πολλοί επίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους την περίοδο της πανδημίας διότι δεν υπήρξε επαρκής και ουσιαστική κρατική μέριμνα για την οικονομική τους στήριξη.

Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα. Εκεί έχει οδηγήσει τους πολίτες της χώρας μας ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής»! Δυστυχώς αυτό δεν το έχουν πληροφορηθεί ακόμα οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό, ούτε όσοι ζουν στην Ελλάδα και δεν αντιλαμβάνονται τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης…

Ξέρω, ίσως μας πουν «λαϊκιστές» αν σημειώσουμε ότι όλα τα πιο πάνω δεν αφορούν την οικογένεια Μητσοτάκη, τους Πάτσηδες, τους Στάσσηδες και όσους παρασιτικά σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά. Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε στα μάτια στην πραγματικότητα. Εμείς θα μιλάμε για αυτή την πραγματικότητα και θα παρουσιάζουμε το δικό μας πρόγραμμα ανατροπής αυτής της δυστοπίας.

Εμείς θα μιλάμε, θα τα αποκαλύπτουμε και θα παρουσιάζουμε την δική μας πρόταση.

Εσείς θα εκτιμήσετε ποιοι σας λένε την αλήθεια, τι πολιτική θέλετε και ποιους να την υλοποιήσουν.

Απλά πράγματα!

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/article/katapliktiki-poiotita-zois/

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων