Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Νίκος Παππάς: Ευθεία εμπλοκή Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου με Καλογρίτσα, αυτό αποκάλυψε το ημερολόγιο

Τοποθέτηση του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνηση Μητσοτάκη

26/1/2023

«Η συντηρητική παράταξη έκανε ακραίες επιλογές, η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν αγκαζέ με την ακροδεξιά. Και στην περίοδο της ανωμαλίας του 1965 και τώρα που έχει στη διοίκηση της Ν.Δ. ακροδεξιά στελέχη του ΛΑΟΣ και που παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Χαρακτήρισε, δε, αυτή την κατάσταση, «όχι σύμπτωση, αλλά μέθοδο προσωπικών και οικογενειακών ωφελημάτων και βιασμού των θεσμών».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να πειθαναγκάσει το πολιτικό σύστημα μέσω των παρακολουθήσεων. «Μας ρωτάγατε αν εμπιστευόμαστε τον κ. Φλώρο, ενώ είχε αποδειχθεί ότι ο πρώτος που δεν τον εμπιστευόταν ήταν ο Μητσοτάκης. Γιατί δεν τον εμπιστευόταν; Γιατί ήταν υπό παρακολούθηση ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων; Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο το υλικό της παρακολούθησής του να έχει πέσει στα χέρια υπηκόων άλλης χώρας;», τόνισε. Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Έχετε υποστεί μία πολιτική συντριβή. Δώσατε μάχη, όχι υπέρ αδυνάτου με Λυσία που μας είπε ο κ. Γεραπετρίτης, αλλά υπέρ απορρήτου. Δώσατε μάχη λυσσαλέα και τη χάσατε».

Ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ακόμα: «Ούτε μία μήνυση από τους παρακολουθούμενους στους παρακολουθητές τους. Τι σας δένει με τον κ. Μητσοτάκη, τι σας κρατά μαζί; Η πρώτη ύλη των παρακολουθήσεων;».

Σε ό,τι αφορά στο ειδικό δικαστήριο, τόνισε: «Παλιά σας τέχνη, κόσκινο. Συκοφαντίες πολιτικών αντιπάλων και ειδικά δικαστήρια, που στήσατε για να δώσετε ένα πολιτικό παράδειγμα. Ότι, δηλαδή, οι έχοντες και κατέχοντες δεν πρέπει να παρενοχλούνται και να πληρώνουν τους φόρους τους, ότι κακώς πληρώσανε και κακώς ελέγχθηκαν, ότι δεν πρέπει να ελεγχθούν ξανά». Αναφερόμενος, μάλιστα, σε όσα προκύπτουν από τη διαδικασία, επεσήμανε: «Έχουν παρελάσει οι μάρτυρες, ο ένας μετά τον άλλον, και είπαν ότι “ούτε είδαν ούτε άκουσαν για τον Παππά”, πλην της κυρίας Διαμαντή, η οποία θα κληθεί στη δικαιοσύνη για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, μετά τη μήνυση που κατέθεσα».

Ενώ για το ημερολόγιο της γραμματέως είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας με τον δικηγόρο του, τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, «έστειλαν συστημένο ραβασάκι, παρουσιάζοντας ραντεβού Καλογρίτσα – Θεοδωρικάκου. Με τον κ. Θεοδωρικάκο να έχει διπλή ιδιότητα τότε. Και συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα στην GPO με 50% – 50% και σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη. Η πολιτική και επιχειρηματική εμπλοκή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, διά του κ. Θεοδωρικάκου, είναι λοιπόν ευθεία».

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, ανέφερε ότι «ο λαός θα κληθεί να απαντήσει στα εξής διλλήματα: Αν θα έχουμε δημοκρατία ή εκτροπή, αν θα έχουμε κάθαρση, όπως λένε στα Ανώγεια, ή συγκάλυψη, αν θα διευκρινιστούν τα αδιευκρίνιστα, αν θα καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, αν θα ρυθμίσουμε το ιδιωτικό χρέος». Για να καταλήξει: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μπορεί να διαφωνούν στην εκτίμηση για το ποιος θα είναι πρώτος στις ερχόμενες εκλογές. Συμφωνούν, όμως, ότι τη Δευτέρα το πρωί δε θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης», εξηγώντας ότι πρωτιά της Ν.Δ. στις εκλογές της απλής αναλογικής δεν θα οδηγήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η χώρα δεν θα μπει σε περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας, αλλά θα αποκτήσει ισχυρή και σταθερή προοδευτική διακυβέρνηση.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων