Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Παππάς: Η ακρίβεια δεν θα φύγει αν δεν φύγει η Ν.Δ. Φάρμακο είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, που θα σηματοδοτήσουν την πολιτική αλλαγή

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, «Στο Κόκκινο»

30/12/2022

«Το «φαινόμενο ΝΔ» μεγεθύνει απίστευτα το φαινόμενο της ακρίβειας. Οι χώρες που κατάφεραν να αποσυνδέσουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτή του φυσικού αερίου έχουν τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη.  Οι χώρες που δεν περνούν το σύνολο της ενέργειας που εμπορεύονται μέσα από το Χρηματιστήριο Ενέργειας έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές από εμάς.  Στην Ελλάδα πληρώνουμε όλη την ενέργεια στην τιμή του ακριβότερου κομματιού του φυσικού αερίου που διαπραγματεύτηκε στο Χρηματιστήριο Ενέργειας την προηγούμενη μέρα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη.  Όπως συμπλήρωσε, «αυτός είναι ο μηχανισμός της μετάδοσης του ιού της ακρίβειας στην ενέργεια και σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, κατάσταση που ενισχύεται από τις συνθήκες καρτέλ που επικρατούν στην ελληνική αγορά».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «Η ακρίβεια δεν θα φύγει αν δεν φύγει η Ν.Δ.  Φάρμακο είναι η μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες πρέπει να σηματοδοτήσουν την πολιτική αλλαγή και να μην αφήσουν στον κ. Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. την πολιτική πρωτοβουλία».

Μιλώντας για τις πολιτικές αντιμετώπισης της ακρίβειας, υπογράμμισε ότι «οι μειώσεις των ειδικών φόρων έχει συσταθεί από την Κομισιόν ήδη από τον περασμένο Μάρτιο και εφαρμόζονται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες», με τελευταίο παράδειγμα την Ισπανία που μηδένισε τον ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.  «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προτείνει και τη διατίμηση στα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, που υπάρχει επίσης στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, όπως και την κρατικοποίηση της ΔΕΗ.  Ο μεγάλος παίκτης στην αγορά ενέργειας δεν θα λειτουργεί για να μεγιστοποιεί την τιμή της μετοχής του στο ταμπλό αλλά για να πιέζει τις τιμές προς τα κάτω, θα λειτουργεί ως εγγυητής της απρόσκοπτης ροής ενέργειας στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις», επεσήμανε ακόμα.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την πολιτική τιμολόγησης της ΕΥΔΑΠ, διότι δεν εμπίπτει στην αρχή του ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ο  Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «πλέον έχει διαμορφωθεί μια νομολογία πανίσχυρη.  Η ΕΥΔΑΠ πρέπει να φύγει από το Υπερταμείο, οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι αλλεπάλληλες και λένε ότι οι σκοποί του Υπερταμείου είναι άλλοι από τους θεμελιακούς, συνταγματικούς σκοπούς της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ», προσθέτοντας στη συνέχεια πως ο κ. Σταϊκούρας «κάνει πως δεν ακούει. Έφερε μόνο κάποιες αλλαγές στον τρόπο διορισμού του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, ενώ η ουσία της απόφασης του ΣτΕ είναι άλλη».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επέκρινε την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, λέγοντας πως «τρέχει πρόχειρος διαγωνισμός ύψους 2 εκατ. ευρώ με φωτογραφικές πρόνοιες.  Ο ΟΣΥ θέλει να θέλει να νοικιάσει μέσω leasing βοηθητικά οχήματα τα οποία θα πρέπει να έχουν κυβισμό 1.393 κυβικά.  Ούτε 1.394 ούτε 1.395.  Προφανώς έχουν βρει την εταιρεία και έχουν κόψει και ράψει την προκήρυξη σε αυτά τα μέτρα.  Σημειώστε πως ο ΟΣΥ θα νοικιάσει για μια 5ετία κάποια οχήματα στην τιμή που θα μπορούσε να τα αγοράσει καινούρια».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/138455/N.-Pappas:-H-akribeia-den-tha-fygei-an-den-fygei-h-N.D.-Farmako-einai-h-mazikh-symmetochh-stis-ekloges-poy-tha-shmatodothsoyn-thn-politikh-allagh.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων