Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Νίκος Παππάς: Κοροϊδία το δήθεν… καράτε Σταϊκούρα – τραπεζών. Το 96% των επιχειρήσεων είναι εκτός δανεισμού, χιλιάδες σπίτια ενώπιον πλειστηριασμών

Τοποθέτηση του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, στη συζήτηση του προϋπολογισμού

15/12/2022

Το τραπεζικό σύστημα είναι ο μεγάλος ασθενής της οικονομίας. Το 96% των επιχειρήσεων, διά στόματος Στουρνάρα, είναι εκτός τραπεζικού δανεισμού. Καλά θα κάνει ο κ. Σταϊκούρας να μην κοροϊδεύει τους πολίτες ότι σχεδόν έπαιξε καράτε με τις τράπεζες. Και να μην κοροϊδεύει λέγοντας ότι βρήκε ένα σχήμα με 30 χιλιάδες ωφελούμενους όταν υπάρχουν 700 χιλιάδες σπίτια σε ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε funds», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επέμεινε στην κριτική του, επισημαίνοντας: «Επαίρεστε ότι τάχα δώσατε 50 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των κρίσεων και μέσα σε αυτά συνυπολογίζετε και τις αναβολές φόρων. Δεν επιδοτείτε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την αισχροκέρδεια επιδοτείτε». Για να συνεχίσει: «Λέτε ότι δώσατε 8 δισ. ευρώ επιδοτήσεις για το ρεύμα. Τα 6 δισ. είναι από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, που πληρώνουν οι πολίτες ως καταναλωτές, και τα 2 δισ. από φόρους, που πληρώνουν οι ίδιοι ως φορολογούμενοι. Τα χρήματα τα δίνετε για να διατηρούνται ψηλά οι τιμές των παραγωγών και των εμπόρων ενέργειας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 40 δισ. ευρώ επί Ν.Δ. «Το ζήτημα δεν είναι δευτερεύον. Θέλετε να επιλυθεί διά της καταστροφής. Για αυτό φέρατε αυτόν τον πτωχευτικό κώδικα που δεν προστατεύει ούτε την α’ κατοικία ούτε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, σε αντίθεση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό αφήνετε έξω από τα χρηματοδοτικά εργαλεία τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για αυτό η πολιτική σας είναι στον αντίποδα της δικής μας πρότασης, που περιλαμβάνει κούρεμα χρεών και μεγάλο σχήμα δόσεων».

Σε ό,τι αφορά τους τομείς υποδομών και μεταφορών μίλησε για πλήρη διάλυση. Για «ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών με το 25% του έργου να εκτελείται από τα ΚΤΕΛ», για «κατάρρευση του σιδηροδρόμου αφού κανένα έργο υποδομής δεν πραγματοποιείται και οι καθυστερήσεις και οι εκτροχιασμοί έχουν γίνει καθημερινότητα», για τη συνταγματική «αταξία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, που ζητούν απόσπαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, την ώρα που «κάποιοι επιχειρούν να λεηλατήσουν τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ, κάτι που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ποινικές ευθύνες».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε: «Η πρωθυπουργία Μητσοτάκη ολοκληρώνεται με τρόπο οδυνηρό για την κοινωνία, την οικονομία και τους θεσμούς. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έχει παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να εκλεγεί από την επόμενη κάλπη. Η λύση για τον προοδευτικό κόσμο είναι μία. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης».

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων