Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Δεν αργεί η μέρα εκείνη που ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια αντί να ψωνίζει από τα προεκλογικά και ψηφοθηρικά σας καλάθια – βίντεο

Τοποθέτηση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ​Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας στο ν/σ για την ανακουφιστική φροντίδα

21/12/2022

Στην τοποθέτησή της για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», η βουλεύτρια στηλίτευσε το γεγονός ότι ενώ ελάχιστα εκ των άρθρων του νομοσχεδίου αφορούν στον τίτλο του, για να αποφύγουν την κοινωνική κριτική και την πολιτική αντίθεση οι κυβερνώντες έφεραν για άλλη μια φορά συνεπτυγμένα νομοσχέδια σε ένα και βέβαια τροπολογίες τελευταίας στιγμής. Η ανακουφιστική φροντίδα, στα χέρια της της ΝΔ παίρνει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, ακριβώς όπως και όλη η υπόλοιπη υγεία, στην οποία οι κυβερνώντες το έχουν βάλει σκοπό να μην αφήσουν τίποτε δημόσιο και δωρεάν. Και ενώ σκοπεύουν να κλείσουν νοσοκομεία που δήθεν δεν πληρούν τα κριτήρια παραγωγικότητας» (γιατί άραγε;) οι ρυθμίσεις ζητημάτων δημοσίων συμβάσεων με πρόσχημα τον κόβιντ παίρνουν παράταση! Για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, μέσων προστασίας, διενέργειας εξετάσεων, εξοπλισμού νοσηλείας κτλ, προβλέπονται και πάλι απευθείας αναθέσεις, κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις.

Στη συνέχεια η Ραλλία Χρηστίδου πέρασε στο θέμα του Market Pass το οποίο με χθεσινοβραδινή τροπολογία μπήκε και αυτό στο εν λόγω νομοσχέδιο για προεκλογική… κατανάλωση. Η βοήθεια που παρέχεται με αυτό το μέτρο στους πολίτες είναι τόσο ασήμαντη, τόσο ελάχιστη, ώστε να θεωρείται κοροϊδία από τους περισσότερους, ιδιαίτερα όταν ακούνε παράλληλα τα ποσά που απασχολούν αυτές τις ημέρες την επικαιρότητα και τους πιάνει ζάλη, τόνισε η Ραλλία Χρηστίδου. Για 22 ευρώ το μήνα χειροκρότησαν οι βουλευτές της ΝΔ όρθιοι τον αρχηγό τους, χειροκρότησαν όρθιοι τον εξευτελισμό και την περιφρόνηση προς το μέσο πολίτη, κατέληξε.

Δεν παρέλειψε δε να θυμίσει στους βουλευτές της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού της Τρόικα -εσωτερικού και εξωτερικού- έδωσε κοινωνικές παροχές τις οποίες ο κος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ χλεύαζαν, πχ ο κος Οικονόμου που επι λέξει έλεγε το 2018 ότι «η χώρα δε μπορεί να ζει με επιδόματα και ελεημοσύνες, δε μπορείς να περιμένεις από έναν πολιτικάντη όταν πλησιάζουν οι εκλογές να σου δώσει 1 ευρώ όταν σου έχει πάρει 10». Τότε τα επιδόματα ήταν πολιτικώς ανήθικα και όσοι τα έπαιρναν ήταν τεμπέληδες, μας έλεγε η προσφάτως συλληφθείσα πρώην ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ – Κιναλ που έχαιρε εκτίμησης και από τους κύκλους της ΝΔ. Τώρα όμως είναι καλά τα επιδόματα για την κυβέρνηση, κατέληξε η βουλεύτρια.

Αναλογικά με τις αυξήσεις λοιπόν η ενίσχυση των πολιτών είναι ελάχιστη για να ταιριάζει με την ελάχιστη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Στην ΕΕ τα κέρδη των εταιρειών διύλισης και πώλησης πετρελαίου είναι περί το 70%, στη χώρα μας θα κινηθεί στο μισό και παρακάτω. Μόνη λύση κατέληξε η Ραλλία Χρηστίδου προκειμένου να βοηθηθεί ουσιαστικά ο κόσμος είναι να γίνει δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις έκτακτες μειώσεις ΦΠΑ τροφίμων και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ενεργειακών Προϊόντων. Με 6% στα βασικά είδη διατροφής ώστε να υπάρξει ουσιαστική μείωση τιμών στο ράφι και τόνωση της αγοράς με μείωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως το φυσικό αέριο, η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η πάλαι ποτέ «αγαπημένη» της ΝΔ μεσαία τάξη αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Ό,τι έχει προσπαθήσει να βαφτίσει μέχρι σήμερα η ΝΔ ως κοινωνική πολιτική, δεν ήταν τίποτε άλλο από ενίσχυση των ανισοτήτων, με αναδιανομή πλούτου υπέρ των λίγων και εκλεκτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τους υπόλοιπους υπήρξε μόνο περιφρόνηση και εξευτελισμός. Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν αργεί η μέρα εκείνη που ο ελληνικός λαός θα επιλέξει να ψηφίσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια του, αντί να ψωνίζει από τα διάφορα προεκλογικά και ψηφοθηρικά σας καλάθια».

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων