Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραλλία Χρηστίδου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί συντελεστή και παράγοντα αποσύνθεσης καθώς επενδύει στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και εντέλει στο χάος

Συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου «στο Κόκκινο 105,5» στην εκπομπή “Viral” και τον Αδάμ Γιαννίκο

17/10/2022

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Β3 Νοτίου Τομέα συζήτησε για την επικαιρότητα με το δημοσιογράφο Αδάμ Γιαννίκο, ξεκινώντας από το πιο δύσκολο θέμα των ημερών, αυτό του 12χρονου παιδιού στον Κολωνό. Η Ραλλία Χρηστίδου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπεύθυνος κάποιος πολιτικός απλώς και μόνο επειδή θα βγει μια φωτογραφία αλλά ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κακή «προϊστορία» με τις υποθέσεις των Λιγνάδη και Γεωργιάδη και αυτή εντοπίζεται κυρίως στην διάθεση συγκάλυψης, στις αναβολές, στις προσπάθειες για αλλαγή της ατζέντας και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, οπότε και η καχυποψία της αντιπολίτευσης και στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι εύλογη.

Η τάση δε της κυβέρνησης να θολώνει τα νερά, να αποσείει από πάνω της τις ευθύνες διαστρέφοντας έτσι την πραγματικότητα -πατώντας πάντα πάνω στην μιντιακή της υπεροπλία- είναι σταθερή και αποτελεί μόνιμη «στρατηγική» σε κάθε λάθος που κάνει και σε κάθε δυσκολία που συναντά. Η βουλεύτρια επισήμανε ότι έτσι επιλέγει να κυβερνά η ΝΔ σε δύσκολα πεδία όπως η εξωτερική πολιτική ή η πανδημία. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείξει ότι ενεργεί προς το συμφέρον της κοινωνίας, ότι έχει την ικανότητα, γιατί δε φτάνουν μόνο οι καλές προθέσεις, και το σημαντικότερο: ότι έχει και την ακεραιότητα να το κάνει.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταθεί απέναντι σε μια σταθερή κυβερνητική τακτική διαστρέβλωσης των γεγονότων και αντιστροφής ρόλων μεταξύ θύματος και θύτη. Απέναντι σε έναν «πρωθυπουργό» που είναι πάντα και παντού ανεύθυνος και ανήξερος: δεν γνώριζε τι έκανε ο ανεψιός του, διευθυντής του γραφείου του και δεξί του χέρι, δε γνώριζε ότι υπήρχε μελέτη που αποδείκνυε ότι όσοι νοσηλεύονται με κόβιντ εκτός ΜΕΘ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δε θα τα κατάφερναν. Δεν ήξερε μεν, δεν έχανε ευκαιρία δε να επιτεθεί από βήματος Βουλής με σκαιό ύφος εναντίον της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων μαχόμενων δημοσιογράφων που τον εξέθεταν.

Η Ραλλία Χρηστίδου κλείνοντας υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό οι βουλευτές της ΝΔ καλυπτόμενοι από «δημοσιογράφους» εντός πολλών εισαγωγικών, να εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι ούτε λίγο ούτε πολύ φταίει για όλα τα κακώς κείμενα από καταβολής ελληνικού κράτους ενώ τόσα χρόνια κυβερνούσαν οι ίδιοι και η παράταξή τους και ενώ οι ίδιοι αποδεδειγμένα χρεωκόπησαν τη χώρα το 2009. Το πολιτικό gaslighting και ο κυνισμός που μετέρχεται η Δεξιά του Μητσοτάκη επιδιώκει την διάσπαση της κοινωνίας και την απομόνωση των μελών της. Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει το αντίθετο, να επιδιώξει τη σύνθεση και την επούλωση των πληγών της κοινωνίας και των ανθρώπων, με συνέπεια, σαφήνεια και διάθεση για σύνθεση. Η βουλεύτρια τόνισε τέλος ότι η απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι μαζική και να μην εξαιρεί κανέναν, να βλέπει αυτά που ενώνουν τα μέλη της και όχι αυτά που τα χωρίζουν και να επικεντρωθούν πάνω από όλα στους πολίτες που δοκιμάζονται και υποφέρουν.

 

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)