Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: «Η κυβέρνηση των κουμπάρων, των κολλητών, των ανιψιών, των δοσοληψιών κάτω από το τραπέζι»

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αρχικά αναφέρθηκε στα άρθρα που καταργούν την έως τώρα λειτουργία των ΔΕΚΟ υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος μετατρέποντας τις σε εταιρείες που πρωτίστως ενδιαφέρονται για την επίτευξη κέρδους, όπως ακριβώς έχει συμβεί με τη ΔΕΗ, με τα γνωστά τραγικά για το πορτοφόλι των νοικοκυριών αποτελέσματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου: «Η κυβέρνηση των κουμπάρων, των κολλητών, των ανιψιών, των δοσοληψιών κάτω από το τραπέζι.»

 Τόνισε σχετικά ότι θα υπάρξει αδυναμία χάραξης κοινωφελούς πολιτικής, κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, κομματικοποίηση και εξυπηρέτηση κυκλωμάτων με ρουσφετολογικό τρόπο. Υπογράμμισε επίσης ότι μια απλή επιτροπή θα αποφασίζει για προμήθειες εκατομμυρίων, χωρίς διαφάνεια, επιτρέποντας το θερμοκήπιο της διαπλοκής. Υπογράμμισε  την επί της ουσίας παράκαμψη του Α.Σ.Ε.Π., την κατάλυση των συλλογικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, τον πολλαπλασιασμό των συμβασιούχων και, αντίστροφα, τη μεγάλη προκλητική φροντίδα για αύξηση των αμοιβών  των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και τον πολλαπλασιασμό των θέσεων ευθύνης, ώστε να βολευτούν και άλλα golden boys. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «η στάση σας απέναντι στους ανθρώπους της εργασίας  είναι εξοντωτική, η στάση σας απέναντι στους φίλους σας είναι ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Η Ραλ. Χρηστίδου επεσήμανε, στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αντιμετωπίζει την ενεργειακή φτώχεια  αλλά επιλέγει να δώσει 10 δισεκατομμύρια στους ολιγάρχες της ενέργειας, χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει 5 φορές τη ΔΕΗ, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις  σε Γερμανία και Γαλλία και σχολίασε τον, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, διψήφιο πληθωρισμό από τον οποίο υποφέρει η αγορά της χώρας, πληθωρισμό δύο μονάδες υψηλότερο από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης.

Η Βουλεύτρια αναφέρθηκε και στην «Υπουργειούπολη» που σχεδιάζει η ΝΔ στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, έργο που αναλαμβάνει ως επισπεύδων το Υπ. Οικονομικών, χωρίς εμπειρία και αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή εντελώς εκτός λογικής, και  χωρίς ακόμα να έχει  δημοσιοποιηθεί κυκλοφοριακή και οικονομοτεχνική μελέτη, γεγονός που δημιουργεί ανησυχητικά ερωτηματικά, όπως επεσήμανε.

Η κα Χρηστίδου ολοκλήρωσε την ομιλία της με το θέμα της ακρίβειας τονίζοντας: «Η αιτία δεν είναι το ουκρανικό. Παντού στην Ευρώπη υπήρξαν αυξήσεις, όμως με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι πρώτη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. Οι πρωτιές αυτές συνιστούν ακρίβεια Μητσοτάκη. Γιατί συμβαίνει αυτό; επειδή στη χώρα ανθεί η διαπλοκή υπέρ των ολίγων.  Η  κυβέρνηση διά των τραπεζών διανέμει 455 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μόλις 13 επιχειρήσεις με επιτόκιο 0,77%, αποκλείοντας από τη χρηματοδότηση τους  μικρομεσαίους. Να ποιο είναι το κλειστό κύκλωμα που οι υποκλοπές προσπαθούν να προφυλάξουν. Αυτά είναι τα έργα της  κυβέρνησης των κουμπάρων, των κολλητών, των ανιψιών, των δοσοληψιών κάτω από το τραπέζι. Η νεοφιλελεύθερη απάτη σας όμως έχει ημερομηνία λήξης. Στις εκλογές που έρχονται θα αλλάξει η πορεία της χώρας. Δυστυχώς για σας και για όσους λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία. Η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι αλλιώς

Ραλλία Χρηστίδου

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

r.christidou@parliament.gr

raliachristidou@gmail.com

210 3708390 – 8392

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους