Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Ισχυρό ΕΣΥ για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα ή συρρίκνωσή του ΕΣΥ προς όφελος των επιχειρηματιών υγείας; – βίντεο

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί 4 χρόνια υποσκάπτει συνεχώς το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επειδή έχει συνειδητά επιλέξει να υλοποιεί πολιτικές που πρωτίστως εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δρουν στο χώρο.

16/3/2023

Η Βουλεύτρια επεσήμανε ότι:

Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου από Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα, χωρίς αιτιολόγηση.

Εξαιρεί, έτσι, τη Μονάδα από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία ως προς το οργανόγραμμα, ως προς το διοικητικό συμβούλιο, ως προς την εκπροσώπηση γιατρών και εργαζομένων, ως προς τις προσλήψεις, ως προς τις διαδικασίες προμηθειών.

Η κυβέρνηση, επίσης, επιλέγει να μην αυξήσει τη χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), να μην προχωρά στην απαραίτητη στελέχωση του Οργανισμού με εξειδικευμένο προσωπικό, δεν προχωρά σε επαρκή λειτουργική υποστήριξη των ΜΕΘ, δεν προβλέπει κίνητρα για το προσωπικό που εμπλέκεται στην προετοιμασία της μεταμόσχευσης, αδράνειες με βαρύτατες συνέπειες και για όσους περιμένουν – αναζητούν μοσχεύματα.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε δρομολογηθεί δημιουργία Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου και συντάχθηκε για πρώτη φορά Εθνικό Σχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις, όλα όμως σήμερα παραμένουν στον αέρα ανεφάρμοστα, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Γενικότερα, οι δημόσιες δομές στην Υγεία εξακολουθούν να λειτουργούν χάρη στους εργαζόμενους σε αυτές και βέβαια όχι χάρη στις υπουργικές επιδιώξεις.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Ραλλία Χρηστίδου υπογράμμισε: «Το πολιτικό δίλημμα των εκλογών, στο χώρο της υγείας είναι πολύ απλό. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν: ισχυρό ΕΣΥ για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα ή συρρίκνωσή του ΕΣΥ προς όφελος των επιχειρηματιών υγείας; Έχετε αποτύχει παταγωδώς και οι καθυστερήσεις που επιμένετε να κρατάτε με το να μην οδηγείτε στη χώρα σε εκλογές απλά μεγεθύνουν την αποτυχία σας, δυναμώνοντας το κύμα οργής. Αύριο, ημέρα νέας τεράστιας απεργιακής κινητοποίηση το ποτάμι των συγκεντρωμένων θα σας ξαναφωνάξει ότι οι ημέρες σας στις καρέκλες της εξουσίας τελείωσαν. Δεν θα χρειαστείτε υποκλοπές για να το ακούσετε, η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι βροντερή».

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων