Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: «Ο κύριος Μητσοτάκης το έβαλε σήμερα στα πόδια προσβάλλοντας τη Βουλή, μετατρέποντας σε κωμικο-τραγωδία τον πρωθυπουργικό ρόλο»

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου στην ολομέλεια της Βουλής, ξεκίνησε την ομιλία της επισημαίνοντας ότι υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά, πρόσθεσε, είναι ακόμα μεγαλύτερο το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ενόχων για τις υποκλοπές, ένα σκάνδαλο με το ονοματεπώνυμο του Πρωθυπουργού.

8/12/2022

Η Ραλλία Χρηστίδου υπογράμμισε ότι οι Βουλευτές της Ν.Δ. δεν τόλμησαν να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου στη συζήτηση στις Επιτροπές και αναγκάστηκαν να μιλήσουν στην ολομέλεια, όπου και πάλι βρέθηκαν σε τόσο δύσκολη θέση, χωρίς επιχειρήματα, ώστε έφθασαν στο σημείο να πλησιάσουν και σχεδόν να επιτεθούν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.  Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια: «Καταλαβαίνω τη δυσκολία της θέσης σας.  Γιατί πραγματικά πως να υπερασπιστεί κάποιος μια διάταξη που αντί να ορίζει με σαφήνεια την έννοια της εθνικής ασφάλειας εμπεριέχει  έναν ορισμό λάστιχο που επιδέχεται  κάθε ερμηνεία ούτως ώστε όλοι να μπορούν να θεωρηθούν εν δυνάμει ύποπτοι.  Γιατί αυτό είναι το όραμα της σκληρής ακροδεξιάς που έχει πάρει κεφάλι στη ΝΔ: το όραμα των μαζικών ανεξέλεγκτων παρακολουθήσεων,  ώστε να ελέγχονται ή και να εκβιάζονται όποιοι και όποιες μπαίνουν στο στόχαστρο όχι του μεγάλου Αδελφού αλλά του μεγάλου Θείου.»

Αναφερόμενη, στη συνέχεια στα άρθρα του νομοσχεδίου τόνισε: «Τι μας παρουσιάζετε σήμερα απέναντι στη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που έχουν κουρελιάσει το δήθεν φιλελεύθερο προσωπείο σας; Ότι όποιος θέλει μπορεί να μάθει μετά από 3 χρόνια αν παρακολουθείται! Σοβαρά; Δηλαδή τι μας λέτε;  Υποκλέπταμε τις συνομιλίες της Όλγας Γεροβασίλη, του Χρήστου Σπίρτζη, του Νίκου Ανδρουλάκη, τον κύριο Κουκάκη, επί της ουσίας μας λέτε παρακολουθούσαμε όποιον μας αρέσει, και θα σας πούμε σχετικά σε 3 χρόνια, αφού έχουν γίνει οι εκλογές, αφού έχουμε καταστρέψει τα σχετικά αρχεία, αφού έχουμε επιβάλλει την ομερτά».

Η Ραλλία Χρηστίδου ολοκληρώνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε με έμφαση στο ζήτημα της Δημοκρατίας: «Έχετε την πεποίθηση ότι επειδή εσείς περιφρονείτε την δημοκρατία και τους θεσμούς το ίδιο κάνουν και οι πολίτες.  Επικαλείστε μάλιστα τις δημοσκοπήσεις.  Αν πραγματικά τις πιστεύατε θα έπρεπε να πάτε σε εκλογές ή θα έπρεπε να ανησυχείτε, να προβληματίζεστε, από το ότι μερίδα  της κοινωνίας είναι τόσο εξαντλημένη από την οικονομική επίθεση που δέχεται εξαιτίας της πολιτικής σας, μια πολιτική υπέρ των κερδών των ολιγοπωλίων, είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για όσους έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που ναι, πρώτα πρώτα τους απασχολεί η ακρίβεια. Μην αυταπατάστε όμως, μη χαμογελάτε χαιρέκακα.  Η δημοκρατική ευαισθησία είναι βαθιά χαραγμένη στο λαό δεν είναι αλά  καρτ όπως είναι για σας που μιλάτε υποκριτικά  για Δημοκρατία Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή  και την εξευτελίζετε Τρίτη Πέμπτη Σαββατοκύριακο ανάλογα πως σας βολεύει κάθε φορά. Θα το διαπιστώσετε με την μόνη αληθινή δημοσκόπηση, τη δημοσκόπηση πίσω από το εκλογικό παραβάν.  Μπροστά στη κάλπη δεν θα μπορέσει ο κύριος Μητσοτάκης να το βάλει στα πόδια όπως έκανε σήμερα προσβάλλοντας τη Βουλή, μετατρέποντας σε κωμικο-τραγωδία τον πρωθυπουργικό ρόλο. Δεν του αξίζει, δε μας αξίζει. Έρχεται η ώρα της λύτρωσης και για εκείνον και για τον ελληνικό λαό»

Ραλλία Χρηστίδου

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας
210 3708390 – 8392

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων