Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Ο λαός θα σας δείξει την πόρτα της εξόδου – βίντεο

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ραλλία Χρηστίδου μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την «Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση», χαρακτήρισε τις διατάξεις του ως ευχολόγιο και ανέφερε:

17/1/2023

  • ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν επίλυση των προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση εντός 6 μηνών, σε αντίθεση με τον Υπουργό Εσωτερικών που υπολόγισε τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου σε μια 10ετία -τέτοια καλή συνεννόηση υπάρχει μεταξύ των δήθεν αρίστων!
  • Το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και ανεφάρμοστο όπως τόνισαν και όλοι οι φορείς (ΚΕΔΕ. Διοικητικό Επιμελητήριο κλπ.)
  • Όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την αποκεντρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών και των ΟΤΑ αλλά αντίθετα προωθεί την ακόμα πιο συγκεντρωτική λειτουργία.
  • Η επίκληση θεωριών που διδάσκονται στους φοιτητές του α΄ εξαμήνου στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.
  • Ούτε πολυεπίπεδη και σίγουρα όχι διακυβέρνηση, μόνο μονοεπίπεδος έλεγχος.
  • Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση για να είναι υλοποιήσιμη προϋποθέτει Δημοκρατία, Συμμετοχή, Αυτονόμηση και την ουσιαστική εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους φορείς που εμπλέκονται στην άσκηση δημόσιας πολιτικής. Οι πολιτικές σας καταβολές που δε θα σας αφήσουν ποτέ να κάνετε κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να απαρνηθείτε τις θεμελιακές ρίζες της δεξιάς παράταξης, αυτές της συντήρησης, και του συγκεντρωτισμού, πάνω στις οποίες έχετε χτίσει το πελατειακό σας κράτος!
  • Δεν περιμένουμε σεβασμό της Αρχής της Νομιμότητας από ένα κόμμα που ψήφισε τον ν.4623 αλλάζοντας τη συγκρότηση των Οικονομικών Επιτροπών, αποσπώντας αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλοιώνοντας τη λαϊκή βούληση. Γνωρίζατε πολύ καλά ότι ο νόμος 4623 θα έβγαινε αντισυνταγματικός. Αλλά τον ψηφίσατε γιατί πολύ μικρή σημασία δίνετε σε νομιμότητες όταν είναι να υπηρετήσετε τις σκοπιμότητες σας και τις ιδεοληψίες σας
  • Οι πραγματικοί κίνδυνοι για το δημόσιο κάθονταν μέχρι πρότινος στα βουλευτικά σας έδρανα…διαχειριστείτε αυτούς ως απερχόμενη κυβέρνηση, γιατί είναι βέβαιο πως μετά από 3,5 χρόνια σκανδάλων, διαφθοράς, συγκάλυψης, παρακολουθήσεων, υποκλοπών και ακρίβειας, ο λαός θα σας δείξει την πόρτα της εξόδου!

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/139096/R.-CHrhstidoy:-O-laos-tha-sas-deiksei-thn-porta-ths-eksodoy—binteo.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων