Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Πώς να υπάρξουν χρήματα για τη δημόσια υγεία όταν πρέπει να ταϊστούν τόσα γαλάζια αχόρταγα στόματα;

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο για την Υγεία, τόνισε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση αποτελούν ένα ακόμα γραμμάτιο που εξοφλεί η Ν.Δ. προς το μεγάλο κερδοσκοπικό κεφάλαιο που κατέχει την πλειονότητα των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και κλινικών. Όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε: «πρέπει να εξοφλήσετε το γραμμάτιο έγκαιρα, γιατί οι εκλογές έρχονται και η κάλπη θα καταγράψει όλη τη συγκεντρωμένη οργή ενάντια στην κυβέρνηση.»

2/12/2022

Συνεχίζοντας την ομιλία της, η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τις συνέπειες των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου: «Δεν θέλετε τους άριστους αλλά τους μέτριους. Κρατώντας τους μισθούς τους χαμηλά και προτρέποντας τους γιατρούς του δημοσίου να συμπληρώνουν το εισόδημα τους με επιπλέον εργασία στον ιδιωτικό τομέα αυξάνετε την πιθανότητα ιατρικών λαθών και υπονομεύεται η ασφάλεια των ασθενών, η ποιότητα της φροντίδας απέναντι τους. Στο τέλος αυτός που θα πληρώσει τις συνέπειες θα είναι ο ασθενής που δεν έχει χρήματα. Προωθείτε την ακραία ανισότητα στη φροντίδα υγείας, συνειδητά, εν γνώσει σας, εν ψυχρώ, όπως εν ψυχρώ αποφασίσατε να μην αυξήσετε τις ΜΕΘ στους μήνες της πανδημίας με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει από αυτό το βήμα με απύθμενο κυνισμό ότι δεν έχει διαφορά η νοσηλεία εντός ή εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς covid. Το αποτέλεσμα; 35.000 νεκροί εξαιτίας της εγκληματικής σας πολιτικής».

Η Ραλ. Χρηστίδου αναφέρθηκε και στις κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας, ώστε να ανασχεθεί το ιατρικό brain drain: σταδιακή αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία στο 7% του ΑΕΠ που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 15.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών, κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στις ακριτικές περιοχές και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και δυνατότητες επιστημονικής εξέλιξης. Η Βουλεύτρια θύμισε επίσης ότι σε αυτήν τη κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει μια ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης, τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην ενίσχυση των δημόσιων δομών , των κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ, σημαντικές προσπάθειες που η Ν.Δ. διέκοψε και άφησε μετέωρες. Αλλά, όπως διερωτήθηκε η Ραλ. Χρηστίδου: «Πως να υπάρξουν χρήματα για τη δημόσια υγεία όταν πρέπει να ταϊστούν τόσα γαλάζια αχόρταγα στόματα;»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Ραλ. Χρηστίδου θύμισε: «Το 1990 ο Κων/νος Μητσοτάκης θέσπισε την part time απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, χωρίς επιτυχία, αφού τρία χρόνια μετά, ο νόμος του καταργήθηκε. Μετά από 32 χρόνια, με νεοφιλελεύθερη εμμονή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να επιβάλλει τα ίδια, επαναλαμβάνοντας την επίθεση στη δημόσια υγεία. Η δεξιά παράταξη δεν μπορεί να απαρνηθεί τις ρίζες της και τις εξαρτήσεις της. Μπορεί να μην ξοφλάτε τις υποχρεώσεις σας στις τράπεζες που έχουν φτάσει τα 400 εκατομμύρια αλλά στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο είσαστε απόλυτα συνεπείς, όσα χρόνια και αν περάσουν κάνετε ότι μπορείτε για να ανταποκριθείτε».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/137145/R.-CHrhstidoy:-Pws-na-yparksoyn-chrhmata-gia-th-dhmosia-ygeia-otan-prepei-na-taistoyn-tosa-galazia-achortaga-stomata.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων