Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: «Σχολικός εκφοβισμός, το σχολείο πρέπει να λειτουργεί πάνω σε άξονες συνεργασίας και αλληλεγγύης, το αντίθετο δηλαδή από τον μέχρι τελικής πτώσεως ατομικισμό που ιδεοληπτικά υπηρετείτε.»

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό υπογράμμισε ότι για πολλοστή φορά, πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου με εντυπωσιακό τίτλο αλλά με μηδενικής αξίας περιεχόμενο. Όπως εξήγησε στη συνέχεια:

8/3/2023

  • Η κυβέρνηση δεν φέρνει ούτε μια ρύθμιση  για την πρόληψη των φαινομένων βίας στο σχολικό περιβάλλον, ούτε μια ρύθμιση για να προλάβουμε το κακό. Τι  φέρνει με κούφιες τυμπανοκρουσίες; Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών, χωρίς κανένα φίλτρο, που εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε χώρο εκδικητικών καταγγελιών, ενδεχομένως αδίκων.
  • Η επεξεργασία των αναφορών γίνεται με ευθύνη του διευθυντή/της διευθύντριας του σχολείου και του/της εκπαιδευτικού που συνεπικουρεί, και μάλιστα χωρίς μείωση διδακτικού ωραρίου. Η ευθύνη δηλαδή ανατίθεται σε ανθρώπους που κατά κανόνα δεν έχουν την εξειδίκευση που απαιτείται αντί σε ειδικούς επιστήμονες.
  • Η κυβέρνηση δεν ζήτησε προτάσεις από τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες που έχουν εμπειρία, ευαισθησία και επαφή με τη σχολική πραγματικότητα. Όσα δηλαδή λείπουν από τους συντάκτες του νομοσχεδίου. Δεν ζήτησε προτάσεις τις Ομοσπονδίες Γονέων, από το Συνήγορο του Πολίτη, από το Συνήγορο του Παιδιού, από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από άλλους φορείς.

Η κυβέρνηση παραβλέπει

  • ότι για να μπορούν οι έφηβοι να ισορροπούν ψυχικά πρέπει να πάψει το σχολείο να είναι τόσο καταναγκαστικά εξεταστικοκεντρικό, ότι πρέπει να τους δοθεί ελεύθερος χρόνος και να πάψουν να τρέχουν από σχολείο σε φροντιστήριο, ότι πρέπει να απελευθερωθούν από το συνεχές άγχος, να πάψουν να είναι οι σκληρότερα εργαζόμενοι της χώρας από την ηλικία των 12 ετών.
  • ότι αντί για τράπεζες θεμάτων πρέπει να επανέλθουν τα μαθήματα  κοινωνικών επιστημών και καλλιτεχνικής αγωγής που καταργήθηκαν και ότι τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία είναι τα μόνα, στα οποία δεν καταγράφονται συμβάντα σχολικού εκφοβισμού
  • ότι το σχολείο πρέπει να λειτουργεί πάνω σε άξονες συνεργασίας και αλληλεγγύης, το αντίθετο δηλαδή από τον μέχρι τελικής πτώσεως  ατομικισμό που ιδεοληπτικά υπηρετείτε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Βουλεύτρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν τη νέα γενιά αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που της προσφέρετε επί  4 χρόνια με τις πολιτικές σας. Και θα σας το φωνάξει πολύ δυνατά στην κάλπη, όσο κι αν προσπαθείτε πανικόβλητοι να αναβάλετε τις εκλογές

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας επισυνάπτουμε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία της Ραλλίας Χρηστίδου:
https://www.youtube.com/watch?v=gh8X-Yx9tC8

Ραλλία Χρηστίδου

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

r.christidou@parliament.gr

raliachristidou@gmail.com

210 3708390 – 8392

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων