Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Όλες οι ηλικίες, όχι μόνο οι νέοι, θα σας καταψηφίσουν πανηγυρικά στην κάλπη – βίντεο

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ραλλία Χρηστίδου μιλώντας στη Βουλή για το στεγαστικό πρόβλημα ξεκίνησε την ομιλία της υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που έχει φέρει, εξαπατά τους νέους, εκμεταλλεύεται την αγωνία τους και την επιθυμία τους να ζήσουν μόνοι ή να κάνουν οικογένεια και τους σπρώχνει στην αγκαλιά των τραπεζών.

20/12/2022

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το πρόγραμμα: «Το σπίτι μου» θα έπρεπε να ονομάζεται κανονικά «Το σπίτι του τραπεζίτη μου». Είναι ένα πρόγραμμα που εμπαίζει τους νέους, αφού αφορά 3.500 δάνεια, όταν οι εν δυνάμει δικαιούχοι, με βάση τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια, είναι περίπου 350.000. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι νέοι με επισφαλή εργασία, οι άνεργοι, οι φτωχοί, όσοι δεν έχουν στήριξη από γονείς, καθώς θα πρέπει να δώσουν προκαταβολή 15 έως 50.000 € και να πληρώνουν για 30 χρόνια υψηλή δόση τουλάχιστον 400-500 € το μήνα για ένα σπίτι 70 τ.μ. Φυσικά αν κάποια στιγμή δεν μπορούν να εξυπηρετούν το δάνειο τους, χάνουν και το σπίτι και όσα χρήματα έχουν δώσει.»

Η Ραλλία Χρηστίδου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Κοινωνική Αντιπαροχή», με το οποίο οικόπεδα-φιλέτα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, παραχωρούνται σε εργολάβους που θα χτίσουν και θα κρατήσουν την εκμετάλλευση όλου του ακινήτου για άγνωστο χρόνο με μόνη υποχρέωση να νοικιάζουν ποσοστό των κατοικιών σε δικαιούχους που θα ορίζει η ΔΥΠΑ , επίσης για άγνωστο χρόνο, με άγνωστο ενοίκιο και αδιευκρίνιστο τρόπο επιλογής των ενοικιαστών. Χαρακτήρισε και αυτό το πρόγραμμα ως μια απάτη αντιπαραβάλλοντας το με το στεγαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αξιοποιεί ανεκμετάλλευτα κτίρια του Δημοσίου, των Δήμων, της Εκκλησίας και μη κερδοσκοπικών ΝΠΙΔ, εγκαταλελειμμένα ιδιωτικά κτίρια και κατοικίες ιδιωτών που θα τις διαθέσουν στο κράτος προς ενοικίαση με μειωμένες τιμές χάρη σε ένα ελκυστικό πακέτο με φοροελαφρύνσεις, εξασφάλιση καταβολής ενοικίων, ενεργειακή αναβάθμιση, ανακαίνιση μετά τη λήξη της περιόδου διάθεσης, πυρασφάλεια και νομική κάλυψη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η στεγαστική κρίση, η εκτίναξη των ενοικίων, η αδυναμία των νέων ανθρώπων να στήσουν το δικό τους σπιτικό, όλα αυτά αποτελούν χειροπιαστές διαψεύσεις του ιδεολογήματος περί δήθεν «αυτορρύθμισης» της δήθεν «ελεύθερης» αγοράς, του ιδεολογήματος δηλαδή που επιμένει να αναμασά ο νεοφιλελευθερισμός παρά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του. Εμείς θυμόμαστε τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος αντιμετώπισε την αύξηση των ενοικίων ως παράπλευρη απώλεια, σχολιάζοντας κυνικά ότι «η οικοδομή πηγαίνει καλά, δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας».  Πηγαίντε να επαναλάβετε αυτά τα λόγια στο 73 % των νέων ηλικίας 18-34 που μένουν ακόμα με τους γονείς τους και θέλουν να χειραφετηθούν.

Διαβάζουμε ότι ο Πρωθυπουργός, όταν δεν είναι σε διακοπές, σκέφτεται να κάνει εκλογές τον Ιούλιο, γιατί τότε η νεολαία θα είναι στα νησιά για να δουλέψει και δεν θα μπορεί να καταψηφίσει τη Ν.Δ. Έχετε δίκιο, τα ποσοστά σας στους νέους και στις νέες είναι τραγικά.  Έχετε και άδικο όμως, όποτε και να κάνετε εκλογές, όλες οι ηλικίες, όχι μόνο οι νέοι, θα σας καταψηφίσουν πανηγυρικά στην κάλπη.  Το τέλος σας πλησιάζει, κάντε υπομονή και καλή δύναμη σε εμάς γιατί θα έχουμε πολλή δουλειά σε λίγο, τη δεύτερη φορά Αριστερά.  Και θα τα καταφέρουμε.»

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/138176/R.-CHrhstidoy:-Oles-oi-hlikies-ochi-mono-oi-neoi-tha-sas-katapshfisoyn-panhgyrika-sthn-kalph—binteo.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων