Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στoυς δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα)

1/11/2022

Για το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο

Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ότι το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο και ο τρόπος προσέγγισης της Λιβύης από πλευράς Τουρκίας λειτουργεί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που υποστηρίζουμε την ανάγκη επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης.  Δεν αρκούν οι δηλώσεις, χρειάζονται ενέργειες.  Αυτές μπορούν να οριστούν καταρχήν με την επέκταση και, προφανώς, με τη συμμετοχή μας στις όποιες συζητήσεις σχετικά με το παράνομο σύμφωνο.  Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει αποκλειστεί από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις, με ευθύνη -μεταξύ άλλων- και της Γερμανίας, λες και γεωγραφικά βρισκόμαστε στον Ειρηνικό ή κάπου αλλού.

Προσβλέποντας, λοιπόν, σε έναν έντιμο διάλογο με την Τουρκία, θεωρούμε ότι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων είναι απαραίτητη, ώστε να διευκολύνει τον αποτελεσματικό διάλογο στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Για τις αποκαλύψεις από τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα»

Είναι άξια σχολιασμού τα δημοσιεύματα των εντύπων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», τα οποία ξεμπροστιάζουν τον κ. Δημητριάδη -το μέχρι πρότινος δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου- ως υπεύθυνο για την εισαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator στη χώρα μας.  Επίσης, αναφέρονται σε παρακολουθήσεις υπουργών.

Δεν μπορούμε να μην συνδυάσουμε ότι το γεγονός αυτό συνέβη την παραμονή της έλευσης της επιτροπής της ΕΕ «PEGA», που ασχολείται με τα ζητήματα των παρακολουθήσεων και του κράτους δίκαιου.  Χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Εκλογές με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων;»  Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει.

Τέλος, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η γενικότερη προσπάθεια για συγκάλυψη του ζητήματος των παρακολουθήσεων συνοδεύεται από την αδράνεια της Δικαιοσύνης. Τη στιγμή, μάλιστα, που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση διαλεύκανσης της δημοσιοποίησης των γεγονότων γύρω από την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και άλλων.

Για το σκάνδαλο Πάτση

Η πρόθεσή μας δεν είναι να γενικεύσουμε. Δεν μπορούμε, όμως, να αγνοήσουμε ότι έχουμε πολλά δείγματα. Είναι ο κ. Πάτσης, ο κ. Κοντολέων, ο κ. Μαραβέγιας και πρόσφατα μάθαμε και για την κ. Πιτσίκα.

Όσον αφορά τον κ. Πάτση, προφανώς, δεν είναι ζήτημα μόνο οι εξωχώριες εταιρείες που σχετίζονται με αυτόν, παρά τη προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης να εμφανίσουν το σκάνδαλο αποκλειστικά ως τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάτσης πήρε δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς – και πιθανά αγύριστο- για να «αγοράσει» τα σπίτια της μεσαίας τάξη και των εργαζομένων.

Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι επί τρεις μέρες μετά τις αποκαλύψεις από τον Παύλο Πολάκη του σκανδάλου Πάτση η πλειοψηφία των ΜΜΕ έκαναν τον ψόφιο κοριό. Ας μη μιλά η κυβέρνηση για δημοσιογραφική δεοντολογία και ελευθεροτυπία.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/135501/Shmeia-synenteykshs-toy-Giannh-Mpalafa-ston-thleoptiko-stathmo-SKA%CE%AA-.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι στην «ΕΕ τα βλέπουν όλα»

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων