Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα

1/3/2024

Βιάστηκαν μέσα σε τρεις μέρες να μπαζώσουν τον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών. Ο Βαγγέλης Βλάχος βρήκε από το Google earth πού να στείλουν σκυλιά για να ανακαλύψουν τα οστά των συγγενών τους 10 μήνες μετά. Μόνοι τους! Έχουν απέναντί τους ένα κράτος ατιμωρησίας. Αυτό η Ευρώπη το είδε. Αυτά είναι πολιτικές αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη.

Είναι ντροπή του Κ. Μητσοτάκη που κάνει αντιπολίτευση, αντί να επιτρέψει να υπάρξει μια προανακριτική επιτροπή στη Βουλή για να μπορέσουμε να ξέρουμε ποιος έχει ποινικές ευθύνες. Για ποιον λόγο προστατεύει το τζάκι Μητσοτάκη το τζάκι Καραμανλή;
Υπάρχει επιτέλους λίγη ευθιξία σε αυτή τη χώρα; Μπορεί κάποιος να πει την αλήθεια στον κόσμο; Υπάρχει πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το έγκλημα. Και κανένας δεν την έχει αναλάβει. Το πανό αυτό θα μείνει εκεί, όσο χρειαστεί και θα είναι κάθε χρόνο μέχρι να υπάρξει Δικαιοσύνη.

Θέλω να κάνω την απόλυτη ανατροπή. Διότι πρέπει να υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση στη χώρα. Και αυτή η πρόταση πρέπει να είναι από ένα κόμμα το οποίο είναι προοδευτικό. Το οποίο δεν σκέφτεται, όπως ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ, εάν θα ψηφίσει την ισότητα στο γάμο ή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις.
Εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη.
Παροτρύνω όσους νέους και νέες θέλουν να κατέβουν για ευρωεκλογές να κάνουν την αίτηση τους στον https://www.isyriza.gr/submit_your_euroelection
Η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής αυτή τη στιγμή. Στο παρελθόν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις. Σήμερα είναι συμπαγής. Η ιδεολογία του κόμματος είναι: ανοιχτές αγορές, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος, κράτος πρόνοιας, κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, εγκρατής εξωτερική πολιτική και στιβαρή άμυνα.
Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει. Είμαι υπερήφανος για το όνομα. Για τη δουλειά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να δίνει φωνή στα μέλη. Δεν μπερδεύω τον κόσμο. Αντιθέτως, τον ακούω. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι η πιο δυνατή μορφή ηγεσίας είναι αυτή που ακούει και δίνει εξουσία στα μέλη. Πιστεύω ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσουμε την χώρα.

Δεύτερο μέρος της συνέντευξης στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα

.

Πάω σε πολλά μέρη της χώρας. Βλέπω κόσμο, γιαγιάδες, παππούδες, που με προσεγγίζουν και με αγκαλιάζουν και μου λένε “επιτέλους κάποιος να ισιάξει αυτή την χώρα”. Από εκεί παίρνω τη δύναμη της προσπάθειας που κάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει κοινωνική βάση, έχει προσδοκίες, αλλά πρέπει να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές για να μπορέσει να κυβερνήσει. Το 17 τοις 100 πρέπει να μεγαλώσει. Γι’ αυτό διευρύνω δομικά το κόμμα και προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν στη δική μας μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να συνεισφέρουν. Θα υπάρξει αξιοκρατία στο κόμμα. Θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε επιτροπές χωρίς να έχουν αριστερόμετρο.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155732/Stefanos-Kasselakhs:-Eimai-perhfanos-gia-ton-SYRIZA—Den-thelw-na-allaksei-to-onoma.html

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)