Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Πολιτισμός είναι ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ζήτημα ανθρωπιάς

Συναντήσεις του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του Πολιτισμού

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με εργαζόμενους του χώρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και σωματεία της, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

15/1/2024

Τα μεγάλα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους διαφύλαξης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κι εκείνα που έχουν σχέση με τις συνθήκες παραγωγής σύγχρονου πολιτιστικού έργου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, αρχικά με επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια με Σωματεία εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Πρόκειται για έναν πρώτο κύκλο επαφών και συναντήσεων του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με εκπροσώπους των ανθρώπων του Πολιτισμού και των δημιουργών, προκειμένου να αναδειχθούν λύσεις στα προβλήματά τους, να διαμορφωθούν προτάσεις για θεσμικά ζητήματα και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης.

Υποδεχόμενος το πρωί, στο γραφείο του στη Βουλή, τους Συλλόγους εργαζομένων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «οι νοοτροπίες της χώρας, επηρεάζονται από τον Πολιτισμό» και πως «πρέπει να σας στηρίξουμε για αυτό το οποίο κάνετε, είναι λειτούργημα». Πρόσθεσε ότι γνωρίζει «τις αδικίες τις οποίες έχει υποστεί ο κλάδος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και ότι θα θέσει σε προτεραιότητα τα ζητήματα του κλάδου. «Θα σας ακούσουμε, θα συσκεφτούμε και πάλι για να βρούμε μαζί λύσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν προτάσεις νόμου», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να προσθέσει ότι «από τη μεριά μας, εμένα προσωπικά, να γνωρίζετε ότι έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας και σε θέματα χρηματοδότησης και σε θέματα αναγνώρισης των πτυχίων του κλάδου».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ, Κυριακή Μάλαμα και η επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τζένη Αρσένη.

Τα απόγευμα, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφτηκε τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), όπου εγκαινίασε έναν κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους των Σωματείων – Μελών της. Δίνοντας το στίγμα της πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να σταθεί με συνέπεια στο πλευρό των δυνάμεων του χώρου, ο Πρόεδρος του κόμματος σημείωσε ότι «ο Πολιτισμός είναι ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ζήτημα ανθρωπιάς». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εργαζομένων και των δημιουργών, ότι αυτό που κάνουν είναι «λειτούργημα για την κοινωνία, είστε στο μεταίχμιο κοινωνικής αλλαγής», καθώς και ότι «πρέπει να υπάρχει όχι μόνο στήριξη, αλλά και συνολική ανταμοιβή από την κοινωνία».

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδεψαν και στα γραφεία της ΠΟΘΑ η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ, Κυριακή Μάλαμα, και η επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τζένη Αρσένη. Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι «Πολιτισμός είναι οι άνθρωποί του, που θα πρέπει να προστατευθούν», αλλά και ότι «ο Πολιτισμός είναι λόγος και αντίλογος», για να καταλήξει λέγοντας ότι «επεξεργαζόμαστε θέσεις και τροπολογίες για τον Πολιτισμό. Οποιαδήποτε κίνηση και να κάνουμε θα ζητήσουμε διαβούλευση μαζί σας».

Φωτογραφίες: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/153549/St.-Kasselakhs:-O-Politismos-einai-taytotiko-zhthma-gia-ton-SYRIZA-kathws-kai-zhthma-anthrwpias.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους