Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν με απασχολεί καθόλου να απαντήσω στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πολιτικού – Αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας

Σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρεθεί κανείς, αντιμετωπίζει την ίδια ανασφάλεια, την ίδια απόγνωση από τους πολίτες, από τους ανθρώπους της αγοράς που στενάζουν απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. Και δυστυχώς, δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, διότι η κυβερνητική πολιτική θέλει να συνεχίζεται αυτή η λεηλασία, προκειμένου να στηρίζονται κάποιοι λίγοι και ισχυροί.

15/11/2022

Το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από τη μία τσέπη μέσω του ΦΠΑ από τους καταναλωτές και να τα δίνει στην τσέπη των καρτέλ μέσω των επιδοτήσεων.
Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι. Μέσα στις πρώτες 15 ημέρες εξαντλείται το εισόδημα των πολιτών, ενώ αντίκρισα σήμερα και πολλούς επαγγελματίες που είναι μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου στα μαγαζιά τους.
Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στον ζόφο των αποκαλύψεων, των άρρωστων αποκαλύψεων που αφορούν τις παρακολουθήσεις.
Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πολιτικού. Αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.
Στα προβλήματα των πολιτών, που επαναλαμβάνω, βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Και πιστεύω ότι απαντήσεις υπάρχουν. Υπάρχει εναλλακτική για να σταθεί όρθια η κοινωνία.
Με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και χτύπημα στα καρτέλ και στην αισχροκέρδεια στην ενέργεια, στα καύσιμα στα τρόφιμα.
Με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία.
Με αύξηση του μισθού στα 800 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή, για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα.
Με στήριξη και προστασία της πρώτης κατοικίας της μεσαίας τάξης που απειλείται σήμερα από τους κάθε λογής «Πάτσηδες» που εφορμούν στους δανειολήπτες με τις εισπρακτικές τους εταιρείες.
Με μέτρα που θα στηρίξουν έμπρακτα την κοινωνία και θα δώσουν ελπίδα απέναντι στην σημερινή απόγνωση.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση για να σταθεί όρθια η κοινωνία απέναντι στη σημερινή απόγνωση. Όσο πιο γρήγορα έρθει η ελπίδα μέσα από την πολιτική αλλαγή και αποκατασταθούν το κράτος δικαίου και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόσο το καλύτερο – όχι για μια παράταξη, αλλά για τη χώρα συνολικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Τσίπρα στις Σέρρες
Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Τσίπρα στις Σέρρες
Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Τσίπρα στις Σέρρες
Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Τσίπρα στις Σέρρες
Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Τσίπρα στις Σέρρες
Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Τσίπρα στις Σέρρες

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/136167/Al.-Tsipras:-Den-me-apascholei-katholoy-na-apanthsw-sto-chthesino-paralhrhma-enos-panikoblhtoy-kai-enochoy-politikoy—Ayto-poy-me-apascholei-einai-pws-tha-dwsoyme-apanthseis-sta-problhmata-ths-koinwnias.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων