Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Αλέξης Τσίπρας: Στήριξη της κοινωνίας για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνική έκρηξη

Περιοδεία στη Μυτιλήνη
Δήλωση στη Μυτιλήνη

02/06/2022

Όσο περνάει ο καιρός, τρεις λέξεις είναι αυτές που αντανακλούν την πραγματικότητα: Δεν πάει άλλο! Δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει να φύγει, αυτό το καθεστώς πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατό.
Όσο πιο καθαρή θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης για να στηρίξει ξανά την κοινωνία.
Να οδηγήσει τη χώρα σε μονοπάτια ανάκτησης και ανάκαμψης, προόδου και ευημερίας.

Σήμερα στη Μυτιλήνη μίλησα με ανθρώπους της αγοράς και διαπίστωσα και εδώ, όπως και παντού, την ίδια απόγνωση και την ίδια θλίψη σε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρξουν μέτρα γιατί θα οδηγηθούμε σε συνθήκες κοινωνικής έντασης, κοινωνικής κρίσης και κοινωνικής έκρηξης.
Δεν μπορεί, όταν η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11%, όταν το εισόδημα συρρικνώνεται, όταν η σύνταξη δεν επαρκεί για να βγει η τρίτη εβδομάδα του μήνα, να θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις.
Πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων