Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εκδήλωση τιμής στο Μνημείο Λαμπράκη

Εξήντα μείον ένα χρόνια από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, 22 Μαΐου 1963. Βιβλία πολλά έχουν γραφτεί για τον πολυβαλκανιονίκη υφηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, βουλευτή της Αριστεράς κι πάνω απ’ όλα, ηγετική μορφή του ελληνικού κινήματος ειρήνης.

ΟΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

«Όρκος στον Γρηγόρη Λαμπράκη, χρέος στη ζωή. Ο Αγώνας για ειρήνη να συνεχιστεί», διακήρυξαν σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, δεκάδες ακτιβιστές της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τιμώντας την μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, 59 χρόνια από την δολοφονία του.

Την συμβολική εκδήλωση τιμής στον τάφο του βουλευτή της Αριστεράς, πολυβαλκανιονίκη, διακεκριμένου επιστήμονα και γιατρού, οργάνωσε το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης –ΠΑΔΟΠ, με την συμμετοχή της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Βιοχημικής και Πυρηνικής Απειλής (μέλος της PPNW), της κίνησης Φίλοι της Φύσης και της Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών-ΑΚΙΠΟ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Χρήστος Οικονόμου και ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλιππινέζων Εργαζομένων Τζο Βαλέντσια. Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ Πάνος Τριγάζης.

Παρέστησαν η Μαρία Λούκα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η εκπρόσωπος της ICANM στην Ελλάδα Μαρία-Αρβανίτη Σωτηροπούλου, ο πανεπιστημιακός Κώστας Ζώρας, ο Κώστας Φωτεινάκης πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου κ.ά.

Δέσποσαν τα συνθήματα «Ειρήνη τώρα στην Ουκρανία», «Ο Λαμπράκης Ζει», «Όχι σε άλλα πυρηνικά».

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "0 ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΖΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ OVKD"

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων